صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۲ - ۲۲ آذر ۱۳۹۶

سرطان «سارکوم» در عضلات را بشناسید

مدیرگروه رادیوتراپی و انکولوژی دانشگاه جندی شاپور اهواز عنوان کرد: شایع‌ترین سارکوم عضلانی در ران وجود دارد؛ همچنین این سرطان راه پیشگیری مشخصی نداشته و دلیل ایجاد آن معمول چند فاکتوی و ناشناخته است. لذا بهترین راه مبارزه با آن تشخیص و درمان زودهنگام با روش‌های علمی جدید است.
کد خبر : 241023

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر حجت الله شهبازیان در دومین کنگره بین المللی کلینیکال آنکولوژی و دوازدهمین کنگره سالیانه کلینیکال آنکولوژی ایران در ارتباط با سرطان سارکوم ، اظهار کرد: تومورهای سارکوم شامل 2 دسته استخوانی و بافت نرم است که در صورت تشخیص دیرهنگام می‌تواند سبب بروز مشکلات زیادی برای بیماران شود.


به گفته شهبازیان، سارکوم از بافت همبند مانند غضروف، ماهیچه و استخوان ایجاد می‌شود. به همین دلیل به سرطان عضله و سرطان استخوان در هر قسمت بدن، سارکوم نیز می‌گویند.‌


وی افزود: تومورهای عضلات دست و پا که گروهی از سارکوم‌های بافت نرم است، معمولا به صورت یک توده به تدریج بزرگ شونده در اندام‌ها بوده که در ابتدا معمولا بدون درد است.


این متخصص رادیوتراپی و انکولوژی با بیان اینکه در صورت پیشرفته شدن سارکوم عضلانی، این تومور به استخوان و اعصاب تهاجم پیدا می‌کند، گفت: این مساله سبب می‌شود که در بیمار درد و سایر مشکلات نیز ایجاد شود.


شهبازیان گفت: شایع‌ترین سارکوم عضلانی در ران وجود دارد. همچنین این سرطان راه پیشگیری مشخصی نداشته و دلیل ایجاد آن معمول چند فاکتوی و ناشناخته است. لذا بهترین راه مبارزه با آن تشخیص و درمان زودهنگام با روش‌های علمی جدید است.


وی با بیان اینکه سرطان سارکوم در تمامی سنین ممکن است به وجود آید، عنوان کرد: سارکوم طیف وسیعی از تومورها بوده و فقط یک نوع خاص نیست بنابراین برخی از آنها در اطفال و برخی در بزرگسالان شایع‌تر هستند.


مدیرگروه رادیوتراپی و انکولوژی دانشگاه جندی شاپور اهواز افزود: به دلیل اینکه اندام‌ها در معرض ابتلا به سرطان سارکوم است، این احتمال برای افراد وجود دارد تا قبل از اینکه تومور خیلی بزرگ شود فرد حساس شده و با مراجعه به پزشک و گرفتن تصویربرداری مانند ام آر آی و نمونه برداری زودتر تشخیص داده شده و برای درمان ارجاع شود.


شهبازیان گفت: درمان اصلی سارکوم جراحی به کمک رادیوتراپی و شیمی درمانی است اما اگر تومور پیشرفته و بسیار بزرگ باشد، ضرورت دارد قبل از جراحی، رادیوتراپی برای او انجام شود تا تومور کوچک شود و قطع اندام برای بیمار صورت نگیرد.


وی با بیان اینکه اگر سارکوم‌ها درست تشخیص داده شده و به‌وقع و درست درمان شوند، کمتر از 5 درصد آنها منجر به قطع عضو می‌شود، گفت: تکنیک‌های جدید کمک بسیاری به فرآیند درمان این بیماری کرده و باعث می‌شود تا 95 درصد از افراد مبتلا به سرطان سارکوم بتوانند اندام درگیر خود را حفظ کنند.


این متخصص رادیوتراپی و انکولوژی خاطرنشان کرد: با تکنیک براکی تراپی یا رادیوتراپی از راه نزدیک و تابش اشعه با روش کاشت به بستر تومور به عنوان قسمتی از رادیوتراپی بیمار، عوارض کمتر و نتایج بهتری برای بیمار ایجاد می‌شود.


گفتنی‌ست دوازدهمین کنگره سالانه کلینیکال آنکولوژی و دومین کنگره بین المللی کلینیکال آنکولوژی تا ۲۴ آذر با حضور ۱۲ سخنران خارجی در هتل المپیک تهران در حال برگزاری است.


انتهای پیام/

ارسال نظر