صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۰ - ۲۱ آذر ۱۳۹۶
حق‌شناس مطرح کرد:

شهرداری تهران آماده برگزاری نمایشگاه کتاب است

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با بیان اینکه شهرداری آمادگی برگزاری نمایشگاه کتاب را دارد، گفت: مراتب آمادگی شهرداری به وزیر ارشاد اعلام شده است.
کد خبر : 240839

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، محمدجوادحق شناس در نشست خبری گزارش عملکرد ۱۰۰ روزه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران که پس از پایان بیست و نهمین جلسه علنی شورا برگزار شد، اظهار کرد: در دو سال گذشته نمایشگاه کتاب در شهرآفتاب برگزار و مشکلات و نواقصی در آنجا دیده شد.



وی ادامه داد: آزمون و خطاها در این زمینه انجام شده و به نظر من با تمهیدات درنطر گرفته شده شهر آفتاب مکانی مناسب برای برگزاری این نمایشگاه است.
وضعیت نامطلوب سرای محلات
حق شناس وضعیت سرای محلات را مطلوب ندانست و گفت: قطعا کارکرد این سراها فرهنگی است اما ساز و کار مناسب در این زمینه شکل نگرفته و سرای محلات براساس سلیقه‌های افراد و نه نه سیاست‌های مشخص اداره می‌شود.
وی ادامه داد: برخی از سراها برای تامین هزینه‌ها مجبور شدند تا بخشی از فضای در اختیار خود را اجاره دهند.


اجازه دست اندازی به اراضی عباس آباد را نمی‌دهیم
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران کاربری اراضی عباس آباد را طبق فرمایشات رهبری فرهنگی عنوان کرد و گفت: اجازه دست اندازی به این اراضی را نخواهیم داد. مطالعات برای توسعه تپه‌های عباس آباد در دهه ۴۰ انجام شد و قرار بود به منطقه دیپلماتیک تبدیل شود و پس از انقلاب رهبری کاربری این منطقه فرهنگی معرفی کردند.
حق شناس افزود: با رشد قیمت زمین در تهران دست اندازی به این اراضی انجام و برخی ادارات از جمله استانداری تهران به صورت برج در آن ساخته شد و بخشی تبدیل به محیط فرهنگی یعنی مصلی امام خمینی و بخشی نیز تبدیل به پارک طالقانی شد.


رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: به شدت در خصوص اراضی عباس آباد حساس بوده و اجازه دست اندازی به هیچ ارگانی نمی‌دهیم و معتقدیم این فضا باید در اختیار موضوعات فرهنگی قرار گیرد و اجازه کارهای تجاری در انجا نخواهیم داد.
۸۰ مصوبه حاصل تلاش ۱۰۰ روز کمیسیون فرهنگی و اجتماعی
حق شناس در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: جلسات کمیسیون از ۵ شهریور شکل گرفت و واقعیت قضیه این است که ۳ ماه قبل از آغاز به کار رسمی شوراها نیز و از همان زمانی که هیات رئیسه سنی شورای شهر مشخص شد جلسات خود را با اعضای کمیسیون آغاز کردیم.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران تصریح کرد: اعضای کمیسیون فرهنگی عبارتند از الهام فخاری، احمد مسجدجامعی، حسن خلیل‌آبادی و حجت نظری که از شهریورماه تا امروز 22 جلسه رسمی و 5 جلسه فوق‌العاده برگزار و در این جلسات 80 مصوبه در کمیسیون به تایید رسیده است.
حق‌شناس با تاکید بر اینکه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران یکی از کمیسیون‌های فعال در صحن شورا ظاهر شده است، بیان کرد: در این مدت ۲۱ تذکر توسط اعضای کمیسیون در حوزه‌های مختلف قرائت شده است.
وی با اشاره به تشکیل ۷ کمیته در این کمیسیون بیان کرد: کمیته دینی که مسئولیت آن با آقای مسجدجامعی است، کمیته اجتماعی که مسئولیت آن با الهام فخاری است، کمیته گردشگری که مسئولیت آن را حسن خلیل‌ابادی و کمیته ورزش مسئولیت آن با آقای نظری است و بنده نیز به عنوان رئیس کمیسیون نامگذاری فعالیت خود را در این مدت انجام داده‌ایم.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران در ادامه به دو کار ویژه انجام شده از سوی کمیسیون فرهنگی در شهریورماه امسال اشاره کرد و گفت:‌ استقبال از مهر و همچنین اجرای برنامه‌های ویژه در ستاد اربعین از برنامه‌هایی بوده که در شهریورماه کلید خورد و جلسات متعددی برای این موضوع برگزار شد و سیاست‌های کمیسیون نیز در این زمینه اعلام شد.
وی با انتقاد از هزینه‌های سال‌های گذشته در برگزاری مراسم‌های اربعین در کربلا ادامه داد: رقم‌های زیادی در این زمینه اعلام می‌شود که از ۳۰، ۴۰، ۷۰ تا ۸۰ میلیارد تومان است ولی امسال رقمی که برای اربعین در نظر گرفته شده بود ۱۰ میلیارد تومان بود و در این زمینه در همین بخش اعتبارات‌ لازم ثبت شد.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران تصریح کرد: طبق هماهنگی‌های صورت گرفته در اربعین امسال تنها نیروهای خدماتی به کربلا اعزام شدند و این در حالی بود که هیچ حق ماموریتی برای پرسنل شهرداری در نظر گرفته نشد.
حق‌شناس تصریح کرد: در این مدت به تخلفات برخی از مجموعه‌های فرهنگی از جمله اطلس پلازا، البرز لشگرک و مجتمع امام رضا رسیدگی شده و تذکرات لازم ارائه شده ضمن اینکه تمهیداتی برای گود فرهنگی در مجاورت پروژه عباس‌آباد پیش‌بینی شده است.
وی با اشاره به رقم بدهی شهرداری تهران تصریح کرد: براساس رقم اعلام شده شهرداری ۳۰ هزار میلیارد تومان بدهی از دوره‌های قبل در حوزه‌های مختلف دارد که قریب به ۱۸ هزار میلیارد تومان از این رقم به بانک‌ها بدهی دارد و ۶ الی ۷ هزار میلیارد تومان به پیمانکاران و این در حالی است که ما شاهد به خاک نشستن پیمانکاران به دلیل عدم دریافت طلب‌شان از شهرداری هستیم.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با اشاره به بودجه ۱۷ هزار میلیارد تومانی شهرداری تهران در سال ۹۶ گفت: قاعدتا با چنین بودجه‌هایی نمی‌توان بدهی‌های شهرداری را در سال‌های گذشته پرداخت کرد و باید طرح‌هایی برای این موضوع پیش‌بینی کرد.
افزایش بدهی شهرداری تهران


حق‌شناس از افزایش میزان بدهی‌های شهرداری خبر داد و گفت: در حال حاضر مواردی در قوه قضائیه در دست بررسی است و واقعیت این است که احتمال دارد شهرداری از ۳۰ هزار میلیارد تومان به دو برابر افزایش پیدا کند.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط موجود ما نمی‌توان پروژه‌های بزرگ را در شهر اجرا کنیم و مردم نباید از ما انتظار پروژه‌هایی در گذشته از جمله تونل‌ها و بزرگراه‌ها داشته باشند چرا که پولی برای احداث چنین پروژه‌هایی را نداریم.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران افزود: مردم انتظار اجرای پروژه‌های جدید و نو را دارند و اینجاست که باید به سمت خلاقیت و به سمت فرهنگ‌سازی حرکت کنیم و نقش فرهنگ و حوزه اجتماعی اینجا مشخص می‌شود.
حق‌شناس اضافه کرد: برای همین موضوع کمیسیون جلسات منظمی را با حوزه‌های مختلف برگزار کرده است چرا که اعتقاد داریم می‌توانیم با استفاده از ظرفیت فرهنگی و اجتماعی اقدامات موثری را در شهر انجام دهیم.
وی با اشاره به برگزاری جلسات کمیسیون با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در این زمینه توافقاتی بین شورا، شهرداری و وزارت فرهنگ صورت گرفته است و امیدواریم این نشست‌ها با سایر مسئولان مربوطه نیز ادامه پیدا کند.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات انجام شده از سوی کمیسیون فرهنگی و اجتماعی پیگیری بحث تحقیق و تفحص از روزنامه همشهری است که در این زمینه برخی از اعضا طرحی را مطرح کردند و ما نیز آن را برای مدیرعامل موسسه همشهری ارسال کرده‌ایم که در نهایت برخی از اعضا از پاسخ قانع و برخی نیز هنوز قانع نشدند که در نهایت چنانچه موضوع ادامه پیدا کند، بحث طرح تحقیق و تفحص از موسسه همشهری نهایی خواهد شد.


توقف پروژه‌های سینمایی در شهر تهران
حق‌شناس در ادامه به پروژه‌های سینمایی در شهر تهران اشاره کرد و گفت: متاسفانه برخی از این پروژه‌ها متوقف شدند و در این دوره مجددا مورد احیا قرار گرفتند.
وی به اماکن ورزشی شهرداری اشاره کرد و گفت: ورزش همگانی در اولویت کاری مدیریت شهری قرار دارد و در حال حاضر شهروندان از ۳۰۰ مجموعه ورزشی در شهر تهران استفاده می‌کنند که روزانه ۴۰۰ هزار نفر در این اماکن حاضر می‌شوند.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران تصریح کرد: ما تلاش می‌کنیم که رانت را از مجموعه‌های ورزشی دور کنیم چرا که در گذشته شاهد چنین رانت‌هایی در حوزه ورزش بودیم.
حق‌شناس همچنین به موضوع سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران اشاره کرد و گفت: براساس جلساتی که با رئیس این سازمان برگزار کرده‌ایم عنوان شد که بیش از ۹۰ درصد بودجه این سازمان به عنوان حقوق پرسنل پرداخت می‌شود و رقمی برای کارهای فرهنگی نمی‌ماند که در این زمینه نیز امیدواریم اتفاقات خوبی در سال‌های آینده بیفتد به طوری که این مجموعه در حال حاضر از محل درآمدزایی فرهنگسراها و اجاره دادن فروشگاه‌ها و بخش‌های ورزشی اقدامات فرهنگی را انجام می‌دهد.
وی در ادامه با اشاره به پیشنهاد فرمانده سپاه تهران بزرگ در خصوص ورود بسیج در بحث کاهش آسیب‌های اجتماعی و به ویژه برخورد با اعتیاد گفت: ما از این پیشنهاد که در جلسه قبل توسط فرمانده سپاه تهران بزرگ مطرح شد، استقبال می‌کنیم که البته برای اجرای آن نیاز به سازوکاری است که امیدواریم با برگزاری جلسات به جمع‌بندی مطلوب برسیم.


انتهای پیام/

برچسب ها: شورای شهر تهران
ارسال نظر