صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۰۲ - ۲۱ آذر ۱۳۹۶

رئیس جمهور از پژوهشگران تقدیر می‌کند/ رونمایی از ۴۵ محصول فناورانه

روزهای پایانی آذرماه هر سال به پژوهش اختصاص دارد تا طی یک هفته علاوه بر پرداختن به پژوهش، زمینه تجاری‌سازی محصولات فراهم و برگزیدگان این حوزه نیز معرفی شوند.
کد خبر : 240828

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، هفته پژوهش در ابتدا با هدف معرفی آخرین دستاوردهای علمی و پژوهشی در کشور انتخاب شد اما با گذشت چندین سال از برگزاری این هفته اکنون هدف بزرگ‌تر و کاربردی‌تری برای این هفته در نظر گرفته می‌شود که زمینه‌سازی برای تجاری‌سازی محصولات فناورانه در کشور است.


هفته ملی پژوهش و فناوری از امروز، سه شنبه ۲۱ آذرماه با نواختن زنگ پژوهش آغاز می‌شود و تا ۲۷ آذرماه با شعار «پژوهش تقاضا محور و تجاری سازی فناوری؛ زیربنای تولید و اشتغال» ادامه دارد.


اولین روز هفته پژوهش مصادف با ۲۱ آذرماه با عنوان پژوهش، فناوری، دانش آموز و مدرسه، دومین روز این هفته مصادف با ۲۲ آذرماه با عنوان پژوهش، فناوری و صنعت، سومین روز این هفته مصادف با پنج شنبه با عنوان پژوهش، فناوری، ایده و خلاقیت و چهارمین روز این هفته مصادف با جمعه ۲۴ آذرماه با عنوان پژوهش، فناوری، اقتصاد مقاومتی نامگذاری شده است.


همچنین از سوی ستاد ملی هفته پژوهش روز شنبه ۲۵ آذرماه که پنجمین روز این هفته است، با عنوان پژوهش، فناوری و سرمایه ملی، ۲۶ آذرماه و ششمین روز این هفته با عنوان پژوهش، فناوری، مهارت و کارآفرینی و آخرین روز این هفته که مصادف با ۲۷ آذرماه است، با عنوان پژوهش، فناوری، حوزه و دانشگاه نامگذاری شده است.


برگزاری نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی


هرساله همزمان با آغاز هفته پژوهش، نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی نیز به صورت ملی در تهران برگزار می‌شود که امسال نیز همانند سال‌های گذشته این نمایشگاه در محل نمایشگاه‌های بین المللی تهران از ۲۲ تا ۲۶ آذرماه برگزار خواهد شد.


در این نمایشگاه از سوی موسسات دولتی و خصوصی تعداد ۳ هزار و ۴۴۱ محصول که در سامانه ایران تک‌هاب ثبت شده وجود دارد که از این تعداد، ۵۰ درصد متعلق به دانشگاه‌ها، ۱۶ درصد متعلق به پارک‌های علم و فناوری، ۱۱ درصد متعلق به مراکز رشد و ۹ درصد متعلق به پژوهشگاه‌های کشور است.


سهم سایر موسسات غیر دولتی و خصوصی نیز از طرح‌های ارائه شده در این نمایشگاه در مجموع ۱۴ درصد است.


در حاشیه این نمایشگاه ۶۵ کارگاه آموزشی برگزار خواهد شد.


مجید متقی طلب دبیر اجرایی هجدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فن بازار گفت: «در نمایشگاه طرح‌های تکراری ارائه نمی‌شود اما اگر طرحی ارتقا یافته باشد می‌تواند در نمایشگاه معرفی شود تا زمینه تجاری‌سازی این طرح فراهم شود».


وی عنوان کرد: «ملاک قرارگیری طرح‌ها در نمایشگاه، سامانه ایران تک‌هاب است».


دبیر اجرایی هجدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فن بازار گفت: «در نمایشگاه سال جاری شرکت‌ها و موسسات دانشگاهی و سرمایه‌گذار از کشورهایی چون پاکستان، آذربایجان، قزاقستان و قرقیزستان نیز حضور دارند».


رونمایی از ۴۵ محصول فناورانه در هفته پژوهش


همزمان با افتتاح هجدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری از ۴۵ محصول فناورانه و کاربردی رونمایی خواهد شد.


سعی شده در انتخاب محصولات فناورانه برای رونمایی در نمایشگاه هفته پژوهش از تمامی حوزه‌های روز دنیا وجود داشته باشد که بخشی از این محصولات در حوزه‌های نانو تکنولوژی، بیوتکنولوژی، فناوری اطلاعات و ارتباطات و الکترونیک است.


سال گذشته نیز حدود ۴۰ محصول فناورانه در نمایشگاه پژوهش و فناوری رونمایی شد.


تقدیر از ۲۵ پژوهشگر و فناور برتر


در آخرین روز هفته پژوهش که مصادف با ۲۷ آذرماه است از ۲۰ تا ۲۵ پژوهشگر و فناور برتر تقدیر می‌شود.


قرار است این مراسم با حضور رئیس جمهور و در سالن اجلاس سران برگزار شود.


شاخص‌های انتخاب پژوهشگران برای جشنواره امسال نسبت به سال گذشته تغییراتی داشته و انتخاب پژوهشگران با شاخص‌های کیفی‌تری صورت گرفته است.


آیین نامه انتخاب پژوهشگران برگزیده کشور نیز تغییر کرده و رویکردهای مهارتی به آن افزوده شده است.


برای انتخاب پژوهشگران برگزیده کشوری پرونده ۲۸۶ پژوهشگر در دبیرخانه این جشنواره بررسی شد که ۹ پرونده مربوط به حوزه علوم پزشکی، ۷۹ پرونده مربوط به حوزه علوم انسانی، ۳۱ پرونده در حوزه کشاورزی، ۸ پرونده در حوزه دامپزشکی، ۸۱ پرونده در حوزه فنی و مهندسی، ۶۰ پرونده در حوزه علوم پایه و ۱۸ پرونده در حوزه هنر و معماری بوده است.


از این تعداد ۱۷۷ پرونده مربوط به دانشگاه‌ها، ۶۰ پرونده مربوط به مراکز پژوهشی و ۴۰ پرونده مربوط به دستگاه‌های اجرایی بوده است.


حضور گروه سرمایه گذاری مالزی در فن بازار


در حاشیه نمایشگاه پژوهش و فناوری مانند سال‌های گذشته فن بازار ملی برگزار خواهد شد که قرار است یک گروه سرمایه گذاری از کشور مالزی در این بخش حضور داشته باشند.


در فن بازار امسال نمایندگانی از کشورهای مالزی، پاکستان، قرقیزستان، آذربایجان و قزاقستان حضور دارند که در کنار حضور کشورهای خارجی از سفرای کشورهای مختلف نیز برای بازدید از فن بازار دعوت شده است.


دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج از کشور نیز دیگر مهمانان فن بازار ملی خواهند بود.


تفاوت‌های نمایشگاه امسال نسبت به سال گذشته


ورود دو نرم افزار جدید به نمایشگاه امسال باعث شده تا بازدید کنندگان به راحتی بتوانند به فناوری‌های مورد نظر خود دست یابند.


برای نمایشگاه امسال نرم افزاری طراحی و ایجاد شده است که بازدید کنندگان با استفاده از این نرم افزار می‌توانند از تمامی فضاها بازدید مجازی داشته باشند. این نرم افزار در محل رونمایی از محصولات فناورانه نصب شده است.


دومین تفاوت نمایشگاه امسال نسبت به سال گذشته نیز ورود نرم افزاری است که بازدیدکنندگان با نصب آن بر روی گوشی‌های خود می‌توانند موقعیت مکانی خود را در محل نمایشگاه مشخص کرده و محصولات مورد نظر را شناسایی کنند.


همچنین بازدید کنندگان با استفاده از این نرم افزار می‌توانند غرفه‌های برتر را انتخاب کنند چراکه امسال بخشی از معرفی غرفه‌های برتر با نظر بازدید کنندگان صورت می‌گیرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر