صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۰۰ - ۲۰ آذر ۱۳۹۶

خلق هیولای فرانکنشتاین به سبک رباتیک

دانشمندان مغز یک کرم لوله‌ای را شبیه‌سازی کردند و روی یک ربات لگوی ساده آپلود کردند تا کنترل بدن آن را برعهده بگیرد.
کد خبر : 240358

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ScienceAlert، فعالیت مغز یک کرم در حد ارسال و دریافت مجموعه‌ای از سیگنال‌‌های الکتریکی است. از نظر تئوری، اگر یاد بگیریم که سلول‌های مغز را به صورت سیگنال‌های الکتریکی ذخیره کنیم، می‌توانیم مغز فرد را در یک کامپیوتر آپلود کنیم. بدین ترتیب آن شخص می‌تواند برای همیشه به شکل دیجیتال به زندگی خود ادامه دهد.


شاید در نظر اول این امر غیرممکن به نظر برسد اما این تئوری تنها در حد علمی تخیلی نیست. با وجود این که دانشمندان هنوز نتوانسته‌اند چنین تکنولوژی را در سطح انسان پیاده کنند اما یک تیم تحقیقاتی بین‌المللی موفق شده است که مغز یک کرم انگل روده را به یک ربات متصل کنند.


کرم انگل روده یا «Caenorhabditis elegans» یک کرم لوله‌ای است که دانشمندان زیادی روی آن مطالعه داشته‌اند؛ در واقع تمامی ژن‌ها و سیستم عصبی این کرم بارها آنالیز شده است.


در سال 2014، طی پروژه‌ای تمامی ارتباطات میان 302 نورون (سلول عصبی) کرم «C. elegans» نقشه‌برداری شد و در قالب یک نرم‌افزار شبیه‌سازی شد. هدف نهایی از این پروژه این بود که یک ارگانیسم مجازی از سی‌الگانس ساخته شود.


حالا محققان مغز کرم سی‌الگانس را شبیه‌سازی کرده‌اند و آن را روی یک ربات لگو ساده آپلود کرده‌اند. تمامی تجهیزات ربات لگو محدود به قسمت‌های بدن یک کرم سی‌الگانس است؛ یک سنسور سونار که مانند بینی عمل می‌کند و موتورهایی که جایگزین نورون‌های حرکتی کرم هستند.


بدون برنامه‌ریزی دستورالعمل خاصی برای ربات، مغز مجازی سی‌الگانس کنترل بدن رباتیک را برعهده گرفت و ربات را حرکت داد.


محققان ادعا می‌کنند که ربات به‌نحوی شبیه به سی‌الگانس رفتار می‌کند. بینی شبیه‌سازی شده مانع از حرکت به سمت جلو می‌شود. با لمس سنسورهای جلویی و عقبی، ربات به سمت جلو و عقب حرکت می‌کند. تحریک سنسور غذایی نیز باعث می‌شود که ربات به سمت جلو حرکت کند.


در ادامه ویوئویی را از این ربات می‌بینید که مانند یک کرم سی‌الگانس به اطراف حرکت می‌کند:





مترجم: هانا حیدری



انتهای پیام/

ارسال نظر