صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۲۰ آذر ۱۳۹۶

افزایش میزان محصولات کشاورزی با کودهای حاوی نانوذرات

پژوهشگران روسی با استفاده از نانوذرات فلزی موفق به تولید کودهایی شدند که موجب افزایش 25 درصدی بهره‌وری در کشاورزی می‌شود.
کد خبر : 240220

به گزارش گروه علم و فناوری آنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، محققان روسی موفق به توسعه نسل جدیدی از کودهای مبتنی بر نانوذرات شدند که با استفاده از آن می‌توان بهره‌وری کشاورزی را 25 درصد افزایش داد. این کودها حاوی نانوذرات فلزات انتقالی نظیر آهن، مس و کبالت است.
براساس اطلاعات منتشر شده توسط محققان دانشگاه ملی علم و دیگر اعضا این تیم تحقیقاتی، عنصر اصلی این فناوری، وجود آنزیم‌هایی است که به‌صورت مستقیم سلامت و ایمنی گیاه را هدف قرار می‌دهند. این آنزیم‌ها منجر به افزایش مقاومت گیاه نسبت به آفت‌ها و بیماری می‌شود.
الکساندر گوسو از مدیران این پروژه می‌گوید: «ما نسل جدیدی از کدها را ساختیم که در آن نانوپودرهای فلزی استفاده شده است. با استفاده از این فناوری می‌توان بخشی از فعالیت‌های کشاورزی را کاست و در عوض، با استفاده از این کود، شرایط را برای رشد بهتر گیاه فراهم ساخت. این کود در مراحل اول رشد دانه در اختیارآن قرار می‌گیرد و در نتیجه باروری فرآیند به بیشینه مقدار خود می‌رسد».
بزرگترین چالش در این پروژه‌ها، تمایل نانوذرات به چسبیدن به‌هم است که محققان این پروژه برای حل این مشکل از پایدار کننده‌های آلی و فرآیند اولتراسونیک استفاده کردند.
بعد از دریافت نتایج مثبت اولیه استفاده از این کود، محققان درصدد برآمدند تا روی توسعه این کود کار کنند تا آن را به گونه‌ای اصلاح کنند که بتوان از آن در خاک‌های مختلف و متناسب با گیاهان متفاوت استفاده کرد.
بخشی از آنزیم‌ها معمولا بعد از افزوده شدن به خاک، جذب گیاه شده و باقی آن شسته شده و وارد آب‌های زیرزمینی می‌شود. این گروه در این پروژه، کود را به گونه‌ای مهندسی کردند که به خاک آسیبی وارد نشود. آنزیم‌ها معمولا به‌صورت نمک قابل انحلال به خاک افزوده می‌شوند که توسط ریشه گیاه جذب می‌شود. ترکیبات استفاده شده در این کود به شکلی است که درصورت وارد شدن به محیط، مزایایی نیز برای محیط دارد. میزان مصرف این ترکیب، یک گرم برای هر تن دانه است.


انتهای پیام/

ارسال نظر