صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۰ - ۲۰ آذر ۱۳۹۶

روشی برای خودآرایی نانوکره‌های طلا و ایجاد لایه نازک

پژوهشگران روشی برای خودآرایی نانوکره‌های طلا ارائه کردند که با استفاده از آن می‌توان فیلم‌هایی برای استفاده در ادوات زیست‌حسگری و کاتالیست ساخت.
کد خبر : 240213

به گزارش گروه علم و فناوری آنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، محققان چینی روش جدیدی ارائه کردند که با استفاده از آن می‌توان نانوذرات طلا را با خودآرایی به آرایه‌های بزرگ در ابعاد سانتی‌متری تبدیل کرد و در نهایت ساختار تولید شده را به‌منظور زیست‌حسگری و کاتالیست مورد استفاده قرار داد.
در این پروژه محققان با خودآرایی نانوکره‌هایی از جنس طلا، ساختارهای دوبعدی ایجاد کردند. این فیلم‌های تک لایه توجه بسیاری از محققان را به ‌خود جلب کرده است و کاربردهای متعددی در حسگری زیستی و شیمیایی دارد.
در حال حاضر روش‌های مختلفی برای تک لایه‌های خودآرا وجود دارد که از آن جمله می‌توان به روش لانگمر بلاجت و روش خودآرایی سطح تماس آب و روغن اشاره کرد. با این حال، روش لانگمر بلاجت نیاز به تجهیزات ویژه و منحصربه‌فردی دارد که معمولا محدود به نانوذرات آبگریز است. از سوی دیگر، روش خودآرایی سطح تماس آب و روغن تنها برای نانوذرات آبدوست مناسب است و زمانی که فاز روغن بخار شود، فیلم شکننده‌ای که ایجاد شده، شکسته می‌شود.
خودآرایی ساختارهای نانوکره به‌صورت دوبعدی در مقیاس بسیار بزرگ، با چالش‌هایی همراه است. در این پروژه محققان موسسه هفی با استفاده از یک سامانه زیست حلال در سطح تماس آب هوا، موفق به خودآرایی نانوذرات طلا شدند به‌طوری که آرایه‌های بزرگی ایجاد شد.
این روش دو مرحله دارد، در مرحله اول نانوذرات طلا روی سطح آب شناور شده و سپس به هم فشرده می‌شوند و متراکم می‌شوند. این متراکم شدن، موجب تشکیل گرادیان ستونی موثر در سطح آب می‌شود. این گروه نشان دادند که این گرادیان به حلالیت آب و فشار بخار حلال بستگی دارد. آنها می‌توانند این نانوکره‌ها را به‌گونه‌ای متراکم کنند که آرایه‌های نانوکره‌ای دو بعدی دوره‌ای ایجاد شود در حالی که ابعاد آن در حد چند سانتی‌متر است.
این ساختارهای دو بعدی قابلیت استفاده در زیست‌حسگری و کاتالیست را دارا هستند.


انتهای پیام/

برچسب ها: طلا نانوذرات طلا
ارسال نظر