۱۲ نمایش در پیادهروی اربعین اجرا شد/ استقبال زائران غیرایرانی از نمایشها
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، نشست رسانه ای دومین همایش تئاتر مردمی پیادهروی اربعین ظهر امروز، با حضور محراب محمدزاده دبیر اجرایی همایش، کوروش زارعی مدیر گروه هنرهای نمایشی حوزه هنری و مرشد محسن میرزاعلی نقال و پرده خوان برگزار شد.
زارعی در ابتدای این نشست عنوان کرد: ما سال گذشته اولین دوره این همایش را با هفتاد هنرمند و شش گروه نمایشی برگزار کردیم.
وی در ادامه افزود: بازخورد کارها و استقبال زائران باعث شد امسال باانگیزه بیشتر و گروه های بیشتر دومین همایش را برگزار کنیم. خیلی هنرمندان فیلم های خود را برای ما فرستادند و این اطلاع رسانی از طریق است آنها صورت گرفت.
زارعی با اشاره به حساسیتهای ویژه در زبان عربی گفت: تلاش کردیم موضوعات حساسیتبرانگیز نباشد و بیشتر هویت و وحدتبخش بین مسلمانان باشد. رهبری هم تاکید بر این امر داشتند که ما میهمان هستیم و میزبان نیستیم.
مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه توضیح داد: مجموع دوازده نمایش با 120 هنرمند از مازندران و گیلان، همدان، هرمزگان، خوزستان و ... برپا شد. 5 مجلس به زبان عربی و 4 مجلس به زبان فارسی با پرده خوانی و خیابانی داشتیم.
وی با بیان اینکه اجراها دو روز در نجف انجام شد، توضیح داد: بعد از آن، اجراهای دیگر در مسیر نجف و کربلا بودند تا یک روز قبل اربعین اجراها ادامه داشت که استقبال از اجراها خیلی خوب بود. خیلی دوستان قرار بود به ما کمک کنند اینکار را نکردند پس کار خودجوش بدون هیچ انتظاری انجام شد.برخی موکبها بیش از دو هزار نفر تماشاگر نمایش داشت.
زارعی همچنین با اشاره به مخاطبان دیگر کشورها از یمن و لبنان و سوریه و قرقیزستان و ... گفت: ما با موکبهای ایرانی خودمان بیشتر دچار مشکل میشدیم تا مردم عراق، نمیدانم چرا اصرار داریم این میزبانی را از دست عراقیها بیرون بیاوریم؟ حتی ما قراری برای اجرای نمایش در موکبی ایرانی داشتیم که اصلا استقبال نشد و بچههای ما تا صبح نخوابیدند درحالیکه همین تعاملات با عراقیها به نحو احسن انجام میشد.
* گلایه از کمیته فرهنگی ستاد مرکزی اربعین
وی در ادامه گفت: قطعا سال بعد حضور هنرمندان تئاتر عراق را هم در کار خواهیم داشت و از سالهای بعد هنرمندان تاجیکی، سوری، انگلیسی خواهیم داشت.
زارعی در پایان سخنان خود از کمیته فرهنگی ستاد مرکزی اربعین بابت همکارینکردن گلایه کرد.
در ادامه مرشد میرزا علی با توضیح اهمیت هنر و هنرمند در عرصه آیینی گفت: گروههای تعزیه، نقالی، منقبت و روضهخوانی و پردهخوانی و ... جهادی و تاثیرگذار بودند.
وی در ادامه گفت: بیش از ۳۰ کشور اسلامی به عراق آمدند، ما با آنها روبهرو شدیم خیلیها زبان ما را هم نمیدانستند اما همراهی میکردند.
وی درباره دلایل ناراحتی کوروش زارعی گفت: ایشان درباره حمایت نشدن از سوی کمیته اربعین گفتند، امیدوارم این حرفها به گوش مسؤلین برسد چرا که درست است و نیاز به توجه دارد.
مرشد میرزا علی اظهار داشت: خوشبختانه تنها گروهی بودیم که با این تعداد افراد و کارهای مختلف کار کردیم، در نهایت مهم عنایت و رضایت امام حسین (ع) است.
سپس محراب محمدزاده درباره اهداف جشنواره توضیح داد و گفت: برای سال های بعد برنامه زبانی ترکی و انگلیسی خواهیم داشت که این مشکل باید رفع شود. همچنین تقدیر از هنرمندان حاضر و پیشکسوت در پایان این برنامه نیز انجام خواهد شد.
محمدزاده با اشاره به پیشنهادشان درباره تشکیل کمیته تئاتر عنوان کرد: امیدواریم این اتفاق برای ما در سالهای بعد بیافتد.
منبع:فارس
انتهای پیام/