سومین همایش تئاتر مردمی، پیادهروی اربعین با همکاری هنرمندان عراقی برگزار میشود
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری آنا، کوروش زارعی با یادآوری اینکه سال گذشته اولین دوره همایش با حضور 70 هنرمند برگزار شد و مورد استقبال زائران امام حسین (ع) قرار گرفت، گفت: ما برای دومین همایش فراخوانی منتشر نکردیم اما به استانها اعلام کردیم تا اگر گروه نمایشی تمایل به حضور در این همایش دارد فیلم نمایش را به ما ارسال کند. در همین زمینه برخی آثار که دارای حساسیتهایی بود به صورت حضوری مورد بررسی قرار گرفت ما تلاش کردیم بر روی محتواهایی کار کنیم که حساسیتبرانگیز نباشد.
حضور 120 هنرمند
وی تاکید کرد: در دومین همایش تئاتر مردمی پیادهروی اربعین 12 اثر از 120 هنرمند از استانهای گیلان، مازندران، تهران، کرمانشاه، همدان، هرمزگان و خوزستان به اجرا درآمد. ما 5 مجلس تعزیه به زبان عربی و 4 مجلس تعزیه به زبان فارسی برگزار کردیم و در این میان تئاترهای خیابانی، پردهخوانی، مقتلخوانی، نقالی و ... را نیز به اجرا درآوردیم تا ژانرهای مختلف از نمایش سنتی با این موضوع را به مخاطبان ارائه کنیم.
مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری با اشاره به اینکه اجراها تا یک روز پیش از اربعین ادامه داشته، عنوان کرد: این حرکت حرکتی خود جوش و هنرمندانه بود که توسط خادمان اباعبدالله به اجرا درآمد. این افراد هیچ توقع و انتظار مالی نداشتند و خالصانه در این همایش حضور پیدا کردند بسیاری از آثار حدود 1500 تا 2000 تماشاگر داشت که همین استقبال هم از عوامل دلگرمی ما شد.
وی بیان کرد: با اینکه دیر این همایش را برگزار کردیم اما فکر میکنم در سالهای آینده اتفاقات خوبی در این زمینه را شاهد باشیم البته از رویدادهای مبارک دومین همایش تعاملات خوب عراقیها با زائران ایرانی بود.
زارعی عنوان کرد: آثاری که مورد تاکیدمان بود بر وحدت بین مسلمانان و مردم عراق استوار بود. مقام معظم رهبری تاکید داشتند که عراقیها میزبان هستند و ما میهمان آنها بنابراین باید سعی کنیم رسم میهمانی را به جا آوریم و نه میزبانی را. ما نیز همین فراز را آویزه گوش قرار دادیم و در اربعین حسینی سعی کردیم تا با رعایت رسم میهمانی آثاری که به وحدت عموم مسلمانان اقصی نقاط دنیا اشاره دارد را به اجرا درآوریم.
وی با تاکید بر اینکه باید میزبانی را به عراقیها باید واگذار کنیم، عنوان کرد: نمیدانم چه اصراری داریم که بگوییم ما میزبان این حرکت مذهبی هستیم در حالی که مردم عراق به خوبی وظیفه خود را میدانند و در موکبهای عراقی به خوبی پذیرای زائران هستند در این اقدام فرهنگی از حرفهایی تفرقه برانگیز باید خودداری شود تا در مقابل کار بزرگی که در حال انجام است، مشکلساز نشویم.
انتقاد از کمیته فرهنگی اربعین
وی در خصوص همکاری با ستاد اربعین تشریح کرد: ما با ستاد اربعین از طریق نامهنگاری هماهنگ کردهایم تا ویزاهای هنرمندان را صادر کنند در حالی که در زمان مراجعه با این پاسخ مواجه شدیم که گفتند به ما ارتباطی ندارد و ما نه ویزا میدهیم و نه اعزامی خواهیم داشت چرا که سال گذشته 400 میلیون هزینه کردیم که تا کنون پرداخت نشده است. این عدم همکاری در حالی انجام شد که ستاد اربعین ویزای 250 مداح و 80 قاری قرآن را صادر کرد در حالی که ما داشتیم کار میکردیم و هدفمان خدمت کردن به زائران بود کمیته فرهنگی اربعین هیچ کاری برایمان انجام نداد و در این میان این سوال مطرح میشود که وظیفه کمیته فرهنگی اربعین چیست. آیا با 4 بنر تبلیغاتی اتفاق فرهنگی رخ میدهد؟ مجالس تعزیهای که هنرمندان برگزار کردند کمتر از هزار مخاطب نداشت در حالی که ستاد اربعین بالغ بر سه هزار نفر را با هواپیما در هتلها اسکان داد اما از حمایت مجالس مذهبی و تعزیه در این راهپیمایی عظیم ممانعت میکرد.
میرزاعلی هنر را زمینه رشد، خودشناسی و به تعالی رسیدن معرفی کرد و گفت: کار هنرمندان عرضه هنر حسینی است 120 هنرمندی که در این سفر همراهشان بودیم جهادی کار کردند و تاثیرگذار بودند، 35 کشور اسلامی با تعزیه به زبان عربی ارتباط خوبی برقرار کردند چرا که از قبل داستان را میدانستند بنابراین با اینکه زبان را نمیفهمیدند به تماشای اثر مینشستند.
وی ادامه داد: هنر نقالی از این نظر به زائران ارائه شد که در کنار هنر معارف اسلامی پیام عاشورا را به گوش مخاطب میرساند و درست زندگی کردن را به مردم آموزش میدهد و من فکر میکنم این امر در مکان درستی و به شکل درستی اتفاق افتاد.
ما هم روضهخوان امام حسین هستیم
زارعی در ادامه تاکید کرد: ما هم روضهخوان امام حسین هستیم ضمن اینکه کاری که ما انجام میدهیم در ذهن مخاطب باقی میماند ما به دنبال جریانسازی هستیم چون نزدیک به 20 میلیون مخاطب از کشورهای مختلف داریم و میخواهیم این جریان به جایی رسد که هنرمندان دیگر کشورها نیز با ما همکاری داشته باشند بر همین اساس با هنرمندان کشور عراق وارد مذاکره شدهایم تا در سال آینده در اجرای نمایش مشارکت داشته باشند. این جریان در سالهای بعد به هنرمندان سوری، لبنانی، یمنی، تاجیکی، آذربایجانی گسترش پیدا میکند تا همه در این جریان گسترده همراه شویم. سازمان ورزش و جوانان عراق از ما دعوت کرده تا در زمینه آموزش همکاری داشته باشیم امیدوارم سال به سال کشورها بیشتر با هم همراه شوند.
وی درباره کارهایی که در این دوره همایش اجرا شد، گفت: تمامی نمایشها آثار جدیدی بودند و ما قطعا از آنها برای محرم و صفر سال آینده استفاده خواهیم کرد و در کنار این امر تولیدات سال جدید را با این گروههای نمایشی ادامه خواهیم داد.
محراب محمدزاده که اجرای این برنامه را برعهده داشت یادآور شد: مخاطب اصلی مردم کشورهای دیگر مثل کشورهای همسایه و کشورهای اروپایی هستند بنابراین طی سالهای آتی آثار نمایشی به زبانهای ترکی و انگلیسی به اجرا درمیآیند. همچنین ما پیشنهاد کمیته تئاتر ستاد اربعین را ارائه کردیم که امیدوارم برای سال آینده افتتاح شود.
انتهای پیام/