کمتر از 10درصد اختراعات ملی ثبت جهانی میشود
معاون تحقیقات و فناوری به گسترش اختراعات در حوزه پزشکی و سلامت اشاره کرد و گفت: سلولهای بنیادی، بیوتکنولوژی، نانوتکنولوژی، داروسازی، فناوری ژنتیک و تجهیزات پزشکی از جمله موضوعاتی است که شاهد گسترش اختراعات هستیم.
کمیته تخصصی مالکیت فکری، ثبت اختراع و نوآوری وزارت بهداشت راهاندازی شد
ملکزاده گفت: کمیته تخصصی مالکیت فکری، ثبت اختراع و نوآوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از حدود یک ماه پیش در این وزارتخانه راهاندازی شده است.
او ارتقای رتبه علمی و فناوری دانشگاههای علوم پزشکی، توانمندسازی پژوهشگران و فناوران با مصادیق مالکیت معنوی، ثبت اختراع و نوآوری، ایجاد بستری انگیزشی برای جذب حداکثری پژوهشگران به اختراعات و توسعه فرهنگ نوآوری و اختراع و حفاظت از داراییهای فکری فناوران یا نوآوران دانشگاه را از اهداف این کمیته برشمرد.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت تولید ثروت از مالکیت فکری و ایجاد بازار اختراع و کسب درآمد از آنها، هدایت مراکز تحقیقاتی و شرکتها به سمت نوآوری قابل ثبت در بازارهای داخلی و خارجی، کمک به جهتدهی پایاننامههای دانشجویان علوم پزشکی کشور در جهت تجاریسازی، ارائه مشاوره به معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه در زمینه مالکیت معنوی و اختراع و شناسایی و معرفی طرفیتهای موجود در داخل و خارج کشور برای توسعه فناوری مبتنی بر اختراعات از دیگر اهداف این کمیته اعلام کرد.
او به اقدامات این کمیته اشاره کرد و گفت: سیاستگذاری در زمینه مالکیت معنوی، ثبت اختراع و نوآوری علوم پزشکی و تجاریسازی اختراعات، تشکیل شبکه همکار دفاتر زمینه مالکیت معنوی، ثبت اختراعات و نوآوری حیطه سلامت، بسترسازی و آموزش به دانشجویان و اعضای هیات علمی، همکاری با قوه قضائیه در خصوص داروری اختراعات در حیطه سلامت و همکاری با سازمان مالکیت فکری سازمان ملل (WIPO) از جمله اقدامات این کمیته خواهد بود.
کارگاه ملی پروژه توانمندسازی محیط مالکیت معنوی، مدیریت مالکیت معنوی و تجاریسازی فناوری برای مدیران فناوری از 18 تا 19 آذر ماه در سالن همایشهای رازی برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/