صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۵ - ۲۸ خرداد ۱۳۹۴

«توفان هپاتیت» تابستان امسال در آسیا به خاطر زلزله نپال

پژوهشگران دانشگاه جانز هاپکینر نسبت به بروز «توفان تمام عیار هپاتیت» در آسیا به واسطه زلزله ویرانگری که امسال در نپال اتفاق افتاد، هشدار داده‌اند.
کد خبر : 23956

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی آنا در پی زلزله ویرانگر 25 آوریل (5 اردیبهشت) امسال در نپال که به کشته شدن 8800 نفر و مجروح شدن بیش از 23000 تن انجامید، بازماندگان این حادثه در معرض خطر شدید ابتلا به هپاتیت E قرار دارند که در فصل بادهای موسمی امسال در شرق آسیا ممکن است منجر به بروز یک فاجعه انسانی و «توفان تمام عیار» هپاتیت شود.


دانشمندان دانشگاه جانز هاپکینز در بالتیمور، مریلند و ایالات متحده آمریکا در پژوهشی که روز سه‌شنبه در ژورنال The Lancet منتشر شد، نسبت به پیامدهای بهداشتی مصیبت‌بار زلزله ماه گذشته در نپال هشدار دادند.


به گفته این پژوهشگران احتمال می‌رود که 500 زن باردار در ماه‌های آینده به واسطه ابتلا به این ویروس جان خود را از دست بدهند.آنها گفته‌اند افراد به مراتب بیشتری به این بیماری که از طریق تماس چهره به چهره و آب آلوده منتشر می‌شود، دچار خواهند شد.


در این گزارش آمده است: «نواحی زلزله‌زده با «توفان تمام عیار» عوامل خطرزا رو به رو هستند: جابه‌جایی بزرگ جمعیت که دسترسی محدودی به آب پاکیزه دارند و فاقد تسهیلات بهداشتی هستند، بادهای موسمی که به زودی از راه می‌رسند، زیرساخت‌های مراقبت بهداشتی که بیش از ظرفیت از آنها استفاده شده است، مقادیر زیاد گردش HEV (ویروس هپاتیت E) و جمعیت در معرض خطری که بیشتر آنها از پادتن‌های حفاظتی (واکسن) محروم هستند.»


زلزله اردیبهشت ماه نپال با مقیاس 7.8 درجه ریشتر خانه‌ها را در سراسر کشور نپال ویران کرد و صدها هزار بی‌خانمان برجا گذاشت. این زلزله همچنین بهمن‌هایی را به راه انداخت که باعث از دست رفتن جان 22 کوهنورد در اطراف قله اورست شد. یکی از پس‌لرزه‌های این زلزله که به فاصله یک هفته پس از زلزله اصلی رخ داد، 7.3 درجه شدت داشت.


آلن لابریک، استادیار بهداشت بین‌المللی و اپیدمیولوژی دانشگاه جانز هاپکینز و نویسنده این گزارش می‌گوید: «هپاتیت E ویروسی است که از آن غفلت شده است، اما اکنون می‌بینیم که احتمال دارد به یک علت عمده مرگ در کشورهایی که در آنها شایع شده است، بدل شود.»


هپاتیت E طبق برآوردها سالانه 20 میلیون نفر را در سراسر جهان مبتلا می‌کند. این بیماری به نارسایی کبدی منجر می‌شود و پیامدهای مزمنی دارد. نرخ مرگ‌و‌میر زنان باردار در صورت ابتلا به این ویروس 25 درصد است.



گزارش از: ساسان گلفر


انتهای پیام/

ارسال نظر