صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۰ - ۱۸ آذر ۱۳۹۶

ساخت نانوسی‌تی با قدرت تفکیک 100 نانومتر

محققان آلمانی موفق به ساخت Nano-CT شدند که نسبت به روش تصویربرداری CT رایج مزیت‌هایی دارد. قدرت تفکیک این روش تقریبا 100 نانومتر بوده است و می‌توان با آن به بررسی خوش‌خیم بودن تومور سرطانی پرداخت.
کد خبر : 239358

به گزارش گروه علم و فناوری آنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، سی‌تی (CT) یکی از روش‌های استاندارد تصویربرداری در بیمارستان‌هاست، اما برای تصویربرداری از اجسام بسیار کوچک مناسب نیست. یک گروه تحقیقاتی از دانشگاه مونیخ موفق به ارائه Nano-CT شدند که قادر به تصویربرداری سه‌بعدی با استفاده از اشعه ایکس است. این دستگاه قادر به ارائه قدرت تفکیک تا 100 نانومتر از بافت‌های داخل بدن است. محققان این پروژه با استفاده از این سامانه روی سیستم حرکتی نوعی کرم تحقیق کردند.


در روش CT، تابش اشعه ایکس به بخش‌های داخلی بدن برخورد می‌کند و مقداری از آن جذب می‌شود و در نهایت با استفاده از محاسبات، تصویر سه‌بعدی از درون بدن تشکیل می‌شود. این فناوری در حال حاضر به حد نهایی خود رسیده است و تنها با آن می‌توان اجسامی در حدود 0/4 میلی‌متر را اندازه‌گیری کرد.


برای افزایش قدرت تفکیک باید تابش با سرعت بالاتری انجام شود که چنین منبعی در اختیار تعداد محدودی مرکز در اروپاست. این گروه تحقیقاتی در دانشگاه مونیخ اقدام به ساخت منبع اشعه ایکس جدیدی برای استفاده در Nano-CT کردند که قادر به تولید پرتو متمرکز بی‌نیاز از اپتیک اشعه ایکس است. این دستگاه با اتکا به شناساگرهای کم نویز می‌تواند قدرت تفکیک بالایی در حد یک میکروسکوپ SEM ایجاد کند.


مارک مولر از محققان این پروژه می‌گوید: «این فناوری نسبت به فناوری‌ CT رایج از مزیت‌هایی برخوردار است. در این روش می‌توان از نمونه‌های بزرگ تصویر توموگرافی تهیه کرد».


این گروه از این فناوری برای مطالعه نوعی کرم موسوم به «Onychophorans» استفاده کردند، اما از آن برای تحقیقات روی انواع حشرات می‌توان استفاده کرد. برخی از این نوع کرم‌ها تا 20 سانتیمتر طول دارند و برخی دیگر از یک سانتیمتر فراتر نمی‌روند. بنابراین جانورشناسان در بررسی و تحقیق روی آن‌ها با مشکلاتی روبرو هستند که این فناوری به آنها کمک کرد تا بتوانند اطلاعات تازه‌ای درباره این کرم به‌دست آورند. یکی از کاربردهای آتی این فناوری، استفاده از آن در تشخیص بدخیم یا خوش‌خیم بودن تومور سرطانی است.


انتهای پیام/

ارسال نظر