سخنرانیهای علمی جایزه مصطفی(ص) در دانشگاه اصفهان برگزار شد
به گزارش گروه علم و فناوری آنا از ستاد ارتباطات و اطلاعرسانی جایزه مصطفی(ص) در این جلسه سهیلا رهگذر، معاون پژوهشی گروه زیستشناسی دانشگاه اصفهان، مجید اسماعیلی، مدیرگروه زیستشناسی دانشگاه اصفهان، و چندین تن از اعضای هیات علمی این دانشگاه حضور داشتند.
احسانپور از اعضای هیات علمی دانشگاه اصفهان با اشاره به زندگی پروفسور شاهین گفت: «از جمله فعالیتهای علمی پروفسور شاهین میتوان به نوشتن 340 مقالات علمی در نشریات بینالمللی و فعالیت وی در دانشگاه اوهایو ایلات متحده آمریکا اشاره کرد».
وی ادامه داد: «حضور پروفسور شاهین باعث خوشحالی و دلگرمی ما خواهد بود و ما به عملکرد وی در حوزههای زیستشناسی در ابعاد بینالمللی کاملا آگاه هستیم و قدردان تلاشهای علمی و مفید وی هستیم».
در ادامه پروفسور شاهین، رییس دانشکده ژنتیک و مهندسی زیست دانشگاه Yeditepe استانبول ضمن تشکر ویژه از دبیرخانه جایزه مصطفی(ص) به دلیل دعوت وی به ایران و ملاقات با پژوهشگران دانشگاه اصفهان گفت: «ترکیه نیز همانند ایران دارای دانشگاههای دولتی و غیردولتی است که دانشگاه Yeditepe، یکی از قدیمیترین دانشگاههای مطرح غیرانتفاعی ترکیه در شهر استانبول است».
شاهین در ادامه بیان کرد: «زمینه فعالیت من در حوزه علوم زیستی و کشاورزی است که فعالیتهای بسیاری در این حوزه داشتهام. آمار و ارقام در حوزه کشاورزی به ما نشان میدهد که در آینده نزدیک به علوم زیستی و کشاورزی در وسعت گستردهتری نیازمند خواهیم بود؛ چون امروزه برای کشاورزی از مواد غذایی بسیاری استفاده میکنیم و محصولات کثیری بدست میآوریم».
این استاد دانشگاه ترکیه در ادامه گفت:« روبه روز هزینههای کشاورزی در ارقام صد میلیارد دلاری افزایش پیدا میکند؛ بارورکنندههای زیستی، فراهمکنندههای مواد غذایی هستند که این مشکل را میتوانند برطرف کنند و موادغذایی گیاه را در خاک تامین کنند. ما در ترکیه از 3000 باکتری و 1000 قارچ برای ثبت نیتروژن که از چالشهای مهم کشاورزی است، استفاده کردیم».
وی در ادامه این جلسه به ایدههای مختلفی که در دانشگاه Yeditepe ترکیه انجام شده است اشاره کرد و گفت: «برخی از پروژههای من در شیلی و انگلستان انجام میشود و نتایج آن مثبت و موفقیتآمیز بوده و باعث جلب توجه بسیاری از رسانهها شده است».
شاهین خاطرنشان کرد: «ما در دانشگاه Yeditepe به آینده امیدوار هستیم و تلاش میکنیم این روشهای علمی را در کشور خودمان و در سطح بینالملل نیز گسترش دهیم تا بتوانیم سهم علمی خود را ادا کرده باشیم».
لازم به ذکر است که در پایان این همایش با اهدای لوحی از طرف مسئولان دانشگاه اصفهان از پروفسور شاهین؛ رییس دانشکده ژنتیک و مهندسی زیست دانشگاه Yeditepeاستانبول تقدیر و تشکر شد.
انتهای پیام/