صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۳۳ - ۱۸ آذر ۱۳۹۶
سخنگوی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در گفت‌وگو با آنا:

آمار ابتلا به وبا در یمن از یک میلیون نفر عبور کرد

سخنگوی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در خاور نزدیک و میانه، اوضاع بهداشتی در یمن را اسفبار توصیف کرد و خواستار توجه جدی به نیازهای حیاتی مردم یمن شد.
کد خبر : 238811

گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، اوضاع مردم یمن روز به روز وخیم‌تر می‌شود؛ اگر تا پیش از آغاز جنگ و درگیری، عمده مشکلات مردم این کشور به فقر و بی‌سوادی معطوف بود، حالا جنگ تحمیلی از سوی عربستان و درگیری با شبه‌نظامیان داخلی هم بر آن افزوده شده است. بسته‌شدن گذرگاه‌ها و بندرگاه‌های یمن در ماه‌های اخیر هم بر بحران بی‌سابقه در این کشور افزوده است. «وبا» و «دیفتری» اگرچه دو بیماری قابل پیشگیری و قابل درمان هستند اما در یمن به یک بیماری کشنده تبدیل شده‌اند و هر روز جان افراد بیشتری را با خطر مواجه ‌می‌کنند، این خطر به خصوص در مورد کودکان جدی‌تر است. فارغ از مسائل جنگی، کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، به عنوان یک نهاد بی‌طرف و مستقل تلاش بسیاری می‌کند تا راهی برای کمک به آوارگان و آسیب‌دیدگان از جنگ در این کشور پیدا کند. «رالف الحاج» (Ralph El Hage) سخنگوی منطقه‌ای کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در خاورنزدیک و میانه، جزو کسانی است که به واسطه عضویت در صلیب سرخ جهانی، توانسته است به یمن راه پیدا کرده و از نزدیک شاهد بحران بشردوستانه در این کشور باشد. به همین مناسبت، در حاشیه سفر رالف الحاج به ایران، خبرگزاری آنا در خصوص وضعیت بحران انسانی در یمن با وی گفت‌وگو کرده است.


* در حال حاضر بحرانی‌ترین مناطق به لحاظ وضعیت بشردوستانه کدام مناطق است؟ آیا وضعیت در صنعا با وضعیت در عدن یکسان است یا شرایط تنها در برخی مناطق ناپایدار است؟


- پاسخ این است که اوضاع امور بشردوستانه در یمن فاجعه بار است. به خاطر جنگ، بالا رفتن قیمت غذا و سوخت، دسترسی به آب پاک و سالم و دشواری سفر به نقاط دیگر، تقریباً تمام جنبه‌های زندگی روزمره تحت تاثیر قرار گرفته است. بیش از 80 درصد مردم به کمک نیاز دارند. در این منطقه نیاز فوری به عرضه مواد غذایی، سوخت و کمک های بهداشتی وجود دارد. قبل از جنگ، یمن 90 درصد از نیازهای خود را از طریق واردات تامین می‌کرد. ولی حالا تقریباً نیمی از مقدار گذشته از طریق راه‌های قانونی و متداول وارد یمن می‌شود. این مقدار برای داروها به میزان 30 درصد کاهش پیدا کرده است. با کاهش میزان واردات در یمن از سال گذشته، ذخایر کشور رفته رفته در حال اتمام است و قیمت غذا هم به شدت افزایش پیدا کرده است.


در یمن هیچ جایی وجود ندارد که بتوان وضعیت آن را بهتر از دیگر نقاط توصیف کرد. یمنی‌ها در صنعا، تعز، صعده یا حدیده بدون هیچ امیدی در رنج بسر می‌برند. درگیری‌های اخیر در سراسر کشور به ویژه در صنعا، احساس ناامنی و عدم اطمینان را میان مردم یمن بیشتر کرده است.


* آیا محاصره اخیر که منجر به بسته‌شدن تمام بندر حدیده و راه‌های زمینی شد، هم در این موضوع تاثیر داشت؟


بله؛ این محاصره شرایط را بحرانی‌تر کرده است به طوری که به دنبال آخرین مرحله محاصره، بسیاری از کالاهای اساسی وارد یمن نشدند و اوضاع به خصوص برای بیماران و مجروحانی که در بیمارستان‌ها به سر می‌برند، خیلی بدتر شده است.



* یکی از مشکلات یمن به خصوص در یک سال اخیر، شیوع و گسترش بیماری وبا است؛ تا الان چند نفر بر اثر این بیماری کشته شدند و چه میزان از افراد در معرض خطر مرگ قرار دارند؟


- انتظار می‌رود که بیش از 1 میلیون نفر از مردم یمن تا پایان سال (میلادی) به وبا مبتلا شوند. با وجود اینکه در ماه‌های گذشته رشد وبا کاهش پیدا کرده بود ولی محاصره اخیر، بحران را تشدید کرده و نمونه‌های بیشتری از وبا گزارش شده است. در حقیقت شیوع سایر بیماری‌ها مثل دیفتری هم در حال حاضر نگران کننده است و اگر کمک‌های درمانی نتواند وارد یمن شود، اوضاع از این هم بیشتر رو به وخامت خواهد رفت. هر روز بیش از 20 نفر (شامل مرد و زن و کودک) بر اثر بیماری‌های قابل درمان و به خاطر فقدان دارو و مراقبت‌های پزشکی لازم می‌میرند. وبا تا پیش از این، جان دو هزار نفر را گرفته است. باید به این نکته توجه کنید که وبا (در حالت طبیعی جامعه) یک بیماری کاملاً قابل پیشگیری است و هیچکس نباید به خاطر وبا بمیرد اما متاسفانه در یمن به دلیل نرسیدن امکانات پزشکی لازم، هر روز تعدادی بر اثر این بیماری جان خود را از دست می‌دهند.



* بعد از بازگشایی بندرگاه و گذرگاه‌های مرزی توسط عربستان در چند روز گذشته، چه میزان کمک‌های بشردوستانه به این مناطق ارسال شدند؟


- کمک‌های بشردوستانه ای که به یمن وارد می‌شود همچنان محدود است. در حقیقت درگیری‌های اخیر در یمن مانع ارسال کمک‌های بشردوستانه بیشتر به یمن شده است. احزاب (گروه‌ها) متخاصم یمنی باید اجازه ورود کمک‌های بشردوستانه به یمن را از طریق بنادر و فرودگاه‌ها بدهند. خیلی بیش از اینها و به سرعت، کمک‌های بشردوستانه باید وارد یمن شود.


* آیا اعزام پزشکان و کادر درمانی و دارو به میزان لازم به مناطق بحرانی امکانپذیر است؟ بزرگترین مشکل در این مناطق چیست؟


- محدودیت‌های سازمان‌های بشردوستانه، به خصوص به دلیل درگیری‌های خطرناک و خصومت‌های مداوم، به شدت اقدامات بشردوستانه را دچار مشکل کرده است. پایان این جنگ برای یمنی‌ها ضروری است؛ این تنها راه حل است. وقتی سلاح‌ها کنار گذاشته می‌شوند، سازمان‌های بشردوستانه می‌توانند کمک‌های بیشتری انجام دهند. اما اگر درگیری‌ها ادامه یابد، کمک‌های ما فقط در حد یک مرهم ساده و مختصر بر یک زخم عمیق است.


نیاز فوری مردم یمن به چه اقلامی است؟


یمنی‌ها به همه چیز و البته بیشتر ازهمه به کمک‌های پزشکی، غذا و آب سالم نیاز دارند. یمنی‌ها باید زیرساخت‌های کشور خود را بازسازی کنند و بیش از 2.9 میلیون نفر یمنی که از خانه هایشان فرار کرده اند، باید به خانه‌های خود بازگردند و زندگی شان را از نو بسازنند.


..............................................................................................


گفت‌وگو از شاهرخ صالحی کرهرودی و ترجمه از مهدی خلسه


انتهای پیام/

ارسال نظر