صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حسن هانی‌زاده تشریح کرد

آخرین وضعیت فتنه در لبنان چگونه است؟

با توجه به شکست داعش در بوکمال سوریه و شرایط منطقه به نظر می‌رسد که عربستان سعودی یک‌سری رایزنی‌هایی با مقام‌های لبنانی در حال انجام دادن است که سعی می‌کند از طریق گرفتن امتیازهای بیشتر برای گروه مارس به رهبری حریری به نوعی حزب‌الله را تحت فشار قرار دهد.
کد خبر : 238604

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، کارشناس مسایل خاورمیانه با بیان این که حزب الله لبنان درغائله استعفای سعد الحریری بی طرفی خود را اعلام کرد، گفت: حزب الله لبنان قصد ندارد در مسایل داخلی لبنان حضوری فعال داشته باشد هدف حزب الله تقابل با جریان صهیونیستی است.


حسن هانی زاده افزود: حزب الله لبنان سعی کرد به نوعی خودش را در مناقشات داخلی لبنان حفظ بکند اما به هر حال سعد الحریری اکنون با فشار آمریکا، اسراییل و عربستان سعودی سعی می کند که حزب الله را از صحنه سیاسی لبنان حذف بکند.


هانی زاده اظهار داشت: لبنان در سال 2018 قرار است انتخابات پارلمانی برگزار کند و تمام این جریان سازی ها علیه حزب الله این است که حزب الله در انتخابات آینده کرسی های بیشتری در پارلمان به دست نیاورد.


وی خاطر نشان کرد: به نظر می رسد تلاش هایی صورت می گیرد که صرفا به انزوای سیاسی حزب الله لبنان منجر شود.


این کارشناس مسایل خاورمیانه تاکید کرد: بازگشت سعد الحریری به لبنان و از سرگیری فعالیت سیاسی و اجرایی خود نشان می دهد که طرح عربستان برای تغییر ساختار لبنان و همچنین تغییر ساختار خاورمیانه با شکست مواجه شده است.


هانی زاده تصریح کرد: سعد الحریری هنگامی به عربستان رفت و با یک حرکت غیر دیپلماتیک و غیر سیاسی از سوی محمد بن سلمان ولیعهد عربستان مواجه شد ولیعهد عربستان سعودی با توسل به موقعیت پیش آمده تلاش کرد که حریری را به استعفا وادار کند.


وی ادامه داد: تصمیم شوم ولیعهد عربستان رخ داد و سعد الحریری ناچار شد در برابر دوربین های تلویزیونی رسانه های عربستان استعفا بدهد اما با واسطه فرانسه و چند کشور اروپایی، عربستان ناچار شد سعد الحریری را از بازداشت خارج کند و حریری به لبنان بازگشت.


کارشناس مسایل خاورمیانه گفت: منتها سعد الحریری یک سری اهدافی را دنبال می کند و آن اهداف فزاینده فشارهای عربستان سعودی است.


هانی زاده افزود: تلاش عربستان بر این است که وحدت لبنان را بر هم بزند و حزب الله را از صحنه عملیاتی و سیاسی حذف بکند و شطرنج خاورمیانه را به نفع اسراییل تغییر بدهد.


وی اظهار داشت: دلیل این امر هم این است که سیاست های عربستان سعودی در سوریه، عراق، قطر و یمن با شکست مواجه شده است و اکنون تلاش عربستان این است که حزب الله را عامل بی ثباتی در منطقه معرفی بکند و یک اجماع جهانی علیه حزب الله ایجاد بکند.


کارشناس مسایل خاورمیانه خاطر نشان کرد: با این حال حریری تمایلی به اجرایی کردن سیاست های عربستان ندارد ولی عربستان تهدید کرده است که اموال سعد الحریری را مصادره خواهد کرد به همین دلیل تصور می شود که عربستان سعودی تلاشش بر این است که ازطریق فشار به حریری سیاست های خودش را در لبنان اعمال بکند.


هانی زاده تاکید کرد: با این حال اکنون با توجه به شکست داعش در بوکمال سوریه و شرایط منطقه به نظر می رسد که عربستان سعودی یکی سری رایزنی هایی با مقام های لبنانی در حال انجام دادن است که سعی می کند از طریق گرفتن امتیازهای بیشتر برای گروه مارس به رهبری حریری به نوعی حزب الله را تحت فشار قرار دهد.


منبع: جهان نیوز


انتهای پیام/

ارسال نظر