جنبش دانشجویی باید مستقل و عدالتخواه باشد/ دانشگاهها در سالهای آخر دولت دوازدهم امنیتی میشوند
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، مجتبی بختیاری در نشست «دانشجو و جنبش دانشجویی» در خبرگزاری آنا، درباره جنبش دانشجویی و جایگاه آن در دانشگاهها اظهار کرد: جنبش دانشجویی به مانند تیری است که نوک پیکان «جنبش» است، بدنه آن «مردم و سازمانها» هستند و پرهای هدایت کننده آن «رهبری جامعه» است.
او افزود: جنبش دانشجویی میتواند فضا را آسان بشکند. جنبش دانشجویی میتواند گفتمانی که در جامعه وجود ندارد را ایجاد کند چنانکه در گذشته هم شاهد آن بودیم، در پیروزی انقلاب گفتمان صحیح و درست و در دهه 70 گفتمان غلط و اشتباه توانستد ایجاد کنند.
جنبش دانشجویی باید مستقل، آرمانگرا، و عدالتخواه باشد
دبیر سیاسی دفتر تحکیم وحدت گفت: جنبش دانشجویی باید مستقل، آرمانگرا، و عدالتخواه باشد و به سمت تمدن و جامعه اسلامی حرکت کند و در عین حال وحدت خود را نیز حفظ کند. چهار شعاری که در اسامی چهار اتحادیه دانشجویی وجود دارد که هم صادق و هم برازنده جنبش دانشجویی است.
بختیاری درباره سیاستزدگی تشکلهای دانشجویی در دانشگاهها بیان کرد: سیاستزدگی نتیجه نمیدهد همانطور که قبل از انقلاب عدهای که در دانشگاه کار میکردند، حریت نداشتند و تفکر مارکسیستی و مجاهدین خلق و التقاطی داشتد، باعث شدند جنبش دانشجویی آن زمان با آن تفکرات عقب بمانند، در کنارشان جنبش دانشجویی که تفکرات اسلامی و حریت داشت توانست از آنها پیشی بگیرد.
انحراف جنبش دانشجویی به جای درمان در انقلاب و نظام، به آن ضربه زد
او در ادامه اظهار کرد: جنبش دانشجویی در کنار سیاسی بودنش باید ابعاد دیگری که در واحدهای آن هست را مهم بداند مانند حوزههای فرهنگی، آموزشی، علمی و دیگر فعالیتها. این کار در اوایل دهه انقلاب بهتر بود و جنبش دانشجویی در هر مسالهای ورود میکرد اما بعد از آن، جنبش دانشجویی به ویژه دفتر تحکیم وحدت دهه 70 سیاستزده شد و باعث شد پرچم جنبش دانشجویی پایین بیاید و انحرافی در آن پدیدار شود، از قدرت آن کم نشد، اما این انحراف باعث شد به جای درمان درد انقلاب و نظام، ضربهای به آن وارد کرد.
دبیر سیاسی دفتر تحکیم وحدت با بیان اینکه جنبش دانشجویی دارای قدرت بالایی است، افزود: این موضوع غیرقابل انکار است و هدایت آن به سمت و سوهای مختلف مهم است. عدهای میخواهند جریان دانشجویی را از مسیر اصلی خود منحرف کنند، در دهه 70 موفق شدند اما با درایت مقام معظم رهبری، جنبش دانشجویی و دفتر تحکیم وحدت به بدنه انقلابی خود برگشت.
رفتار رییس جمهور در مراسم روز دانشجو دوگانگی او را بهتر نشان داد
بختیاری با بیان اینکه رفتار رییس جمهور در مراسم روز دانشجو دوگانگی او را بهتر نشان داد بیان کرد: این در حالی است که سال گذشته تعداد زیادی منتقد در سالن حضور داشتند و به 13 نفر تریبون داده شد. آقای روحانی میخواستند اوج دموکراسیخواهی خود را به نمایش بگذارند اما دقیقا بعد از انتخابات کاملا متفاوت عمل کردند و 16 آذری که متعلق به دانشجو و دانشگاه است را از آنها گرفتند.
او افزود: آقای روحانی در انتخابات در اتاقهای فکرشان با کلید واژه لوله سعی کردند سبد رای یکی از رقبای خود را خالی کنند، اما در عمل میبینیم خود او بعد از انتخابات همین کار را میکند و دانشجویان را دور میزند، حتی برخی جریانهای دانشجویی طرفدار دولت هم نمیتوانند ابراز نظر کنند. این مساله یک بدی داشت اما خوبی هم داشت و خوبی آن این بود که جنبش دانشجویی مصممتر شد که اجازه ندهد این اشتباه 4 سال دیگر در انتخابات ریاست جمهوری تکرار شود.
سه سال آینده فضای دانشگاه به شدت بسته و امنیتی خواهد شد
دبیر سیاسی دفتر تحکیم وحدت گفت: اینگونه که آقای روحانی در سال اول دوره دوم ریاست جمهوری نشان میدهد، معتقدم در سه سال آینده فضای دانشگاه به شدت بسته و امنیتی خواهد شد، نباید اجازه داد افرادی که قصد دارند جنبش دانشجویی ساکت باشد به هدف خود برسند.
به گفته بختیاری یکی از ویژگیهای جنبش دانشجویی این است که به راحتی میتواند موج ایجاد کند، این موج تبدیل به جریان، نهضت و در انتها تبدیل به انقلاب فکری میشود. جنبش دانشجویی یک شعار واحد دارد و آن هم اسلام و آرمانهای اسلام است که باید به آن توجه شود و پیرامون آن باید گفتمان خود را در کشور غالب کنند. مقام معظم رهبری میفرمایند نسل سوم انقلاب بسیار تواناتر از نسل اول انقلاب هستند.
دانشجویان از شوراهای تصمیمساز فاصله گرفتند
او در پایان اظهار کرد: در کشور حدود 130 شورای تصمیمگیر و تصمیمساز دارد که متاسفانه جنبش دانشجویی از آنها فاصله گرفته است و رسالت خودش را فقط در امور سیاسی میداند و در مسائل فرهنگی و علمی به ویژه در دولت آقای روحانی عقب مانده است. اسلام در تمامی حوزهها راهکار دارد و انجمنهای اسلامی هم باید بتوانند در تمام ابعاد در دانشگاه و جامعه تاثیرگذار باشد.
انتهای پیام/