صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۳ - ۱۴ آذر ۱۳۹۶
معاون شهردار تهران در صحن شورای شهر:

نمی‌توانم تکالیف آرمان‌گرایانه دولت را با تنگنای مالی ادامه دهم/ طرح تفصیلی باید مورد تجدید نظر قرار گیرد

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با بیان اینکه باید در طرح تفصیلی پایتخت تجدید نظر صورت گیرد، گفت: تهران تا خرخره پر از ساختمان است و دیگر ظرفیتی برای ساخت و ساز مجدد وجود ندارد.
کد خبر : 238495

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، مهدی حجت در بیست و هفتمین جلسه علنی شورای شهر تهران با بیان اینکه اعلام تمام مشکلات شهر تهران در مدت زمان پیش‌رو امکان‌پذیر نیست، اظهار کرد: ما باید رویکردمان را از سطح مناطق شهرداری که مجریان سیاست‌های شهردار هستند تغییر دهیم. به همین منظور من با تک تک معاونان معماری و شهرسازی مناطق صحبت کردم تا یک رویکرد کلی بر شهر حاکم باشد هم اکنون نمی‌توان یک برنامه جامع و مدون ارائه کرد بلکه باید در رویکردمان تغییر ایجاد کنیم و سپس برنامه‌ای را تدوین و به اجرا درآوریم.


وی با اشاره به اینکه در وهله اول باید ارتقاء کیفیت زندگی مردم شهر تهران مورد توجه قرار گیرد بر متفاوت بودن هر منطقه با منطقه دیگر تاکید و عنوان کرد: افرادی که در منطقه 12 زندگی می‌کنند سطح تحصیل‌شان، نوع زندگی‌شان، خانه‌ها، مغازه‌ها، میزان تراکم و .... با مردمی که در منطقه یک زندگی می‌کنند، متفاوت است. پس در وهله اول باید به تفاوت مناطق توجه کنیم.


معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با بیان اینکه این معاونت هم اکنون گرفتار درصدسازی میزان ارائه طبقات به یک ساختمان شده است، گفت:‌ این موارد به صورت مستقیم ربطی به کیفیت زندگی ندارد این در حالی است که رویکرد ما ارتقاء زندگی افراد است. راه درآمد تا به کنون این بود که به یک طبقه بیشتر و کمتر مجوز بدهند در گذشته باید به ازای 5 درصد قیمت هر ساختمان عوارض دریافت می‌شد که پس از انقلاب این موضوع با توجه به منطقه‌ای که افراد در آن زندگی می‌کنند تقلیل پیدا کرد و به دلیل کسب درآمد شهرداری مجبور به تراکم فروشی شد.


حجت تاکید کرد: ما غالبا در سال 4 الی 6 میلیون تومان هزینه شارژ ساختمان می‌کنیم اما به ازای تمام خدمات شهری که شهرداری به ما می‌دهد تنها 130 هزار تومان می‌پردازیم.


باید به سمت درآمدهای پایدار حرکت کنیم


معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با بیان اینکه در شهرداری باید به سمت درآمدهای پایدار حرکت کنیم، عنوان کرد: یارانه‌ای که به مردم پرداخت می‌شود را به هزار دلیل نمی‌توان قطع کرد پس باید به سمت درآمدهای پایدار حرکت کنیم و اینکه این سوال را از خود بپرسیم که این درآمدها چگونه قرار است تامین شوند.


لزوم تجدید نظر در طرح تفصیلی شهر تهران


حجت با اشاره به لزوم تجدید نظر در طرح تفصیلی پایتخت اضافه کرد: دو دیدگاه نسبت به این موضوع وجود دارد یک اینکه ببینیم آیا طرح تفصیلی انجام شده با آنچه که تدوین شده مطابقت دارد یا خیر انحرافی صورت گرفته است یا نه و دو اینکه مشخص شود طرح تفصیلی قرار است نسبت به آینده شهر چه دیدگاهی را به ما بدهد. آیا زندگی در پایتخت ارتقاء پیدا می‌کند.


وی با بیان اینکه در پایتخت تخلفات بسیاری رخ داده است، گفت: شهر تهران تا خرخره پر ساختمان است و چه رکود باشد یا نباشد ظرفیتی برای ساخت و ساز در آینده وجود ندارد. طرح تفصیلی باید ما را به سمت شهر سالم ببرد این در حالی است که این طرح ابعاد کمی بسیار اما ابعاد کیفی‌اش کم است.


سیمای شهر تهران به هم ریخته است


معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با بیان اینکه سیمای پایتخت از نظر شهری به هم ریخته است، عنوان کرد: شورا تصمیم داشت تا لایحه‌ای را در این مورد بررسی و به تصویب برساند که من خواستم تا اعضا دست نگه دارند و اصلاحاتی صورت گیرد. هم اکنون ما 8 جلد کتاب برای ضوابط شهر تهیه کرده‌ایم و مطالعاتی در این زمینه در سطح بین‌المللی برای چگونگی نما از نظر رنگ، نوع مواد مورد استفاده در دست انجام است.


حجت با اشاره به اینکه ساختمان‌های پایتخت به دو بخش پیش از این و آینده تقسیم می‌شوند، گفت: باید آیین‌نامه ایستایی ساختمان در زمینه ایمن‌سازی اجرا شود که جای سوال است سازمان نظام مهندسی در این بین چه نقشی دارد.


وضعیت نامناسب ایمنی بیمارستان‌ها و دانشگاه‌ها


وی با اشاره به اینکه وضعیت بیمارستان‌ها، دانشگاه‌ها و ... در حوزه ایمنی خوب نیست و خطراتی آنها را تهدید می‌کند، اضافه کرد: اما همه اینها در زمره املاک یک گروه قرار گرفته‌اند و متولیان خاص خود را دارند و ما با استقلال نمی‌توانیم وارد اصلاحات آن شویم.


حجت ادامه داد: البته وزارت بهداشت پیشنهاد داده است که در حیاط بیمارستان‌های قدیمی بیمارستان جدید بسازند و بعد از مدتی قدیمی را تخریب کنند که این موضوع در دست بررسی است.


ظرفیت کافی برای ارتقاء فرهنگی عباس‌آباد وجود دارد


معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با بیان اینکه تپه‌های عباس‌آباد به جهت راه‌های دسترسی مکانی است که می‌توان از آن به عنوان یک قطب فرهنگی یاد کنیم، افزود: محلااتی همچون مصلی، موزه دفاع مقدس و کتابخانه ملی در اطراف این منطقه واقع شده است و تمام ظرفیت‌های لازم برای ارتقاء فرهنگی عباس‌آباد وجود دارد و ما باید شرایطی را فراهم کنیم تا زمینه استفاده از این منطقه برای همه فراهم شود.


گود برج میلاد ایمن‌سازی می‌شود


وی با بیان اینکه درباره گود فرهنگ با بانک شهر صحبت شده و در این زمینه اقدامات لازم سریعا اجرا خواهد شد و به گودی که در کنار برج میلاد قرار دارد اشاره و اضافه کرد:کسانی که اسپانسر قبلی این طرح بودند طرح‌شان مورد قبول واقع نشد و ما به این نتیجه رسیدیم تا یک سرمایه‌گذار و طرح جدید پیدا شود و به دلیل وضعیت فیزیکی این گود قرار شد تا با هماهنگی معاونت فنی و عمرانی نسبت به ایمن‌سازی گود اقدام شود و با یک گوه خاکی آنجا را استحکام بخشیم.


حجت با اشاره به تاسیس اداره کل بافت تاریخی در محله امام‌زاده یحیی تصریح کرد: تا به امروز جلسات زیادی در این باره تشکیل شده و تا کنون دو دروازه تهران قدیم ساخته شده اما در مورد ادامه ساخت آن باید بررسی صورت گیرد.


وی در ادامه به طرح چهار باغ منطقه 22 اشاره کرد و گفت: ‌آنچه در ابتدای طرح مطرح شده بود و آنچه امروز اتفاق افتاده متفاوت است به همین دلیل طرح چهار باغ نیاز به بازنگری دارد و باید با داشته‌های منطقه 22 انطباق پیدا کند.


تکالیف آرمان‌گرایانه دولت با تنگنای مالی محقق نمی‌شود


معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با بیان اینکه طرح‌های ساخت و ساز در منطقه کن در دست بررسی است، اضافه کرد: شورای عالی معماری و شهرسازی که همگی نمایندگان دولت هستند مصوبه‌ای به تصویب می‌رسانند که بار زیادی را به دوش شهرداری می‌گذارد ما باید چه کنیم هر تصمیم در این شورا عواقب و نتایج زیادی روی تهران دارد؛ من نمی‌توانم تکالیف آرمان‌گرایانه دولت را با تنگنای مالی ادامه دهم. این شورا مصوب می‌کند که اجازه ساخت ساختمانی بیش از 11 طبقه نداریم که این مشکلات مالی زیادی را به وجود می‌آورد یا می‌گوید در منطقه کن پهنای G یا همان سبز گسترده باقی بماند، پس از مدتی مردم شاکی می‌شوند و تجاوز به این منطقه صورت می‌گیرد.


چراغ سبز دولت به نوسازی بافت فرسوده


وی با اشاره به تکلیف رئیس جمهور به شهردار تهران برای نوسازی بافت‌های فرسوده پایتخت تصریح کرد: در این خصوص ظرف یک مدت کوتاه باید اقدامات لازم انجام شود و آقای شهردار این موضوع را به من واگذار کردند در این زمینه شاید بتوان از صندوق ذخیره هم کمک گرفت سازمان نوسازی به شدت پیگیر جذب بخش خصوصی است حتی زمین آزاد نیز برای جایگزینی بافت در دست بررسی قرار گرفته است. در نوسازی ناحیه‌ای حتما لازم است مردم از یک ناحیه تخلیه و به جای دیگری بروند تا بافت نوسازی شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر