صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۱۴ آذر ۱۳۹۶
در کنفرانس اینترنت جهانی اتفاق افتاد

«کوک» و «پیچای» در جمع طرفداران «اینترنت آزاد» چین

روز یکشنبه (سوم دسامبر)، چهارمین کنفرانس سالانه اینترنت جهانی در چین، مهد دیوار بزرگ آتش وب و سانسورهای بسیار زیاد، در ووژن استان ژجیانگ این کشور و با حضور بزرگان دنیای اینترنت و فناوری اطلاعات آغاز به کار کرد. این کنفرانس با مضمون «اقتصاد دیجیتال و استراتژی کنترل آنلاین» ازسوی دولت چین و با حضور مدیران شرکت‌های مدعی «اینترنت آزاد» برگزار شد.
کد خبر : 238476

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، این در حالی است که رییس جمهور چین در مراسم افتتاحیه تاکید کرد که کشورش قصد محدود کردن اینترنت را ندارد، اما حق حاکمیت سایبری برای خود قائل است که از دید آنها کلید توسعه اینترنت در چین محسوب می‌شود.


سرویس‌های بسیاری در چین فیلتر هستند و حتی به تازگی اسکایپ نیز در چین فیلتر شده است، ولی به گفته رییس جمهور این کشور، در حال حاضر فضای مجازی در چین با سرعت بالایی در حال رشد است و روز به روز این فضا آزادتر از قبل می‌شود.


او در حالی این موضوع را مطرح کرد که ایده حق حاکمیت دولت چین بر فضای مجازی این کشور، امکان نظارت هر استان بر محتویات اینترنت را به صورت مجزا فراهم می‌آورد. همچنین قوانینی که چندی پیش در این کشور به تصویب رسید، شرکت‌های خارجی را ملزم می‌کند که تمام اطلاعات خود را در سرورهای این کشور نگه دارند.


جالب است که در عرض این چند سال، این کنفرانس همیشه در سکوت خبری به سر می‌برد. اما امسال حضور افرادی چون تیم کوک و ساندار پیچای همه را شگفت زده کرد. تیم کوک و ساندار پیچای دو نفر از چند مدیر اجرایی خارجی بودند که برای نخستین بار در این کنفرانس شرکت کردند و هر دو نیز به سخنرانی پرداختند.


تیم کوک


تیم کوک در جریان حضور خود در کشور چین اعلام کرد که توسعه دهندگان طی سال جاری 17 میلیارد دلار از اپ استور چین درآمد کسب کرده اند.


وی همچنین گفت که بیش از 8/1 میلیون توسعه دهنده در کشور چین از پلات فرم این کمپانی استفاده می‌کنند و درآمد کسب شده به وسیله این افراد طی سال جاری میلادی از کانال فروش اپلیکیشن‌ها به بیش از 93/16 میلیارد دلار می‌رسد. کسب درآمد 17 میلیارد دلاری از سوی چینی‌ها بدین معنی است که این کشور بیش از یک چهارم مجموع درآمد اپ استور در سطح جهان را به خود اختصاص داده است.


تیم کوک اطلاعات مورد نظر را در جریان سخنرانی خود در کشور چین ارایه کرد. تیم کوک ابتدای سال جاری میلادی اعلام کرده بود که توسعه دهندگان طی سال 2016 موفق شده اند درآمدی 70 میلیارد دلاری کسب کنند.


چین از نظر فروش سومین بازار بزرگی است که اپل در آن فعالیت می‌کند. البته این کمپانی در سال‌های اخیر با مشکلات زیادی از طرف تولیدکنندگان گوشی‌های چینی روبه رو شده است، چراکه برندهای چینی با عرضه گوشی هوشمند باکیفیت، محصولات خود را با قیمت پایین تری راهی بازار می‌کنند. اپل امیدوار است با عرضه آیفون 10 و آیفون 8 موقعیت پیشین خود را دوباره به دست بیاورد. او همچنین التزام این کنفرانس به «اینترنت آزاد» را یادآور شد و گفت: «موضوع این کنفرانس– توسعه اقتصاد دیجیتال برای آزادی و به اشتراک‌گذاری مزایای آن– همان بینشی است که ما در اپل به اشتراک می‌گذاریم».


وی افزود: «افتخار می‌کنیم که با بسیاری از شرکای مان در چین همکاری کرده‌ایم تا بتوانیم جامعه‌ای بسازیم که در فضای سایبر، آینده‌ای مشترک را رقم بزنیم».


اظهارنظرهای کوک در شرایطی است که همین چند ماه پیش، اپل صدها اپلیکیشن را از اپ استور چین حذف کرد. این اپلیکیشن‌ها به کاربران کمک می‌کرد که «دیواره آتش بزرگ چین» را دور بزنند. البته در گزارش درآمد مالی اپل در ماه اوت، کوک ادعا کرد که دولت چین خودش از اپل خواسته که اپلیکیشن‌ها را دوباره به اپ‌استور برگرداند.


وی به مسایل دیگری نیز مثل ضرورت بشریت در عصر دیجیتال پرداخت و گفت: «من نگران این هستم که مردم مانند ماشین فکر می‌کنند و ارزش حریم خصوصی و محجوبیت در حال محو شدن است».


کوک همچنین درباره هوش مصنوعی صحبت کرد و گفت: «خیلی‌ها درباره این موضوع ابراز نگرانی کرده‌اند که هوش مصنوعی روزی بر انسان مسلط می‌شود، اما من اصلا نگران نیستم. زیرا مطمئنم که هیچ وقت ماشین‌ها نمی توانند مثل انسان‌ها فکر کنند. من بیشتر نگران این هستم که انسان‌ها مثل ماشین‌ها فکر کنند! باید همه با هم فکر کنیم که چطور تکنولوژی را با شاخص انسانیت و ارزش‌های انسانی بسنجیم».


وی همچنین گفت: »فناوری آینده باید به سمت باز بودن، خلاقیت و امن بودن پیش برود تا از کاربران خود و حریم خصوصی و اخلاقیات او محافظت کند».


ساندار پیچای


ساندار پیچای در این کنفرانس سخنرانی نکرد، اما در هیاتی با «لی جوون»، موسس شیائومی شرکت کرد و از کمک‌های گوگل به چین گفت. پیچای نیز همانند کوک، اشاراتی به این موضوع کرد که گوگل هم به اقتصاد چین کمک می‌کند و گفت: «گوگل کمک‌های بسیاری به شرکت‌های چینی کرده است. بسیاری از کسب وکارهای کوچک و متوسط در چین از امکانات گوگل برای ارسال محصولات شان به بسیاری از کشورهای خارج بهره برده‌اند».


این در حالی است که سرچ گوگل و یوتیوب و سیستم ایمیل جی‌میل سال‌هاست در چین فیلتر شده‌اند ولی این شرکت همچنان تیمی از مهندسان و متخصصان بازاریابی را مخصوص این کشور باقی نگه داشته است. همین اواخر هم یک پخش زنده نرم‌افزار AlphaGo گوگل در مقابل قهرمان چینی «کی جی» (که در نهایت بازی را باخت) در چین سانسور شد.


جالب‌تر درباره اقدامات اخیر گوگل در قبال چین این است که گوگل اخیرا شروع به استخدام افراد نخبه و زبده حوزه هوش مصنوعی از داخل چین کرده است. با وجود اظهارات شی جین پینگ که خبر از آزادی بیشتر این کشور در زمینه فضای مجازی می‌دهد، بر کسی پوشیده نیست که هر کمپانی خارجی که قصد فعالیت در چین را داشته باشد، باید خود را با محدودیت‌های فراوان این کشور تطبیق دهد.


گفتنی است که چاک رابینز، مدیراجرایی سیسکو، واگن اسمیت، قائم مقام فیس‌بوک، آلن بلو، قائم مقام لینکداین و هری شام، قائم مقام مایکروسافت نیز در کنفرانس شرکت و مباحث اینترنتی را دنبال کردند.


منبع: فناوران اطلاعات


انتهای پیام/

ارسال نظر