صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۳۰ - ۱۳ آذر ۱۳۹۶

سلول درمانی روشی امیدوارکننده برای نابینایی

محققان با تحقیقات خود نشان دادند سلول‌های بنیادی تزریق شده به چشم، جایگزین سلو‌ل‌های از دست رفته در چشم آسیب دیده می‌شوند.
کد خبر : 238277

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، نتایج دو مطالعه بالینی اولیه نشان می‌دهد که استفاده از سلول‌های بنیادی جنینی انسانی به عنوان درمانی برای شکل خشک تخریب ماکولا امکان‌پذیر است. به نظر می‌رسد که سلول‌های بنیادی تزریق شده به چشم، جایگزین سلول‌های از دست رفته در چشم آسیب دیده می‌شوند و اثر جانبی شدیدی نیز بر جای نمی‌گذارند.


در هر دو مطالعه صورت گرفته، محققان سلول‌های بنیادی جنینی را به سلول‌های پشتیبان شبکیه موسوم به سلول‌های اپی تلیالی رنگدانه‌دار شبکیه (RPE) تبدیل کردند و سپس آنها را به بیمارانی که از شکل خشک تخریب ماکولای وابسته به سن(AMD) رنج می‌بردند، تزریق کردند.


این بیماری را دلیل نابینایی بسیاری از افراد بالای ۵۵ سال می‌دانند که در حال حاضر درمان موثری برای آن نیست و تنها از مکمل‌های غذایی برای پشتیبانی از این وضعیت استفاده می‌شود.


در شبکیه سالم، سلول‌های RPE عملکرد حفاظتی مانند تغذیه و یا مدیریت مواد زاید را برای گیرنده‌های نوری انجام می‌دهند. عملکرد نامناسب و یا تخریب سلول‌های RPE بخشی از فرایندی است که منجر به از دست رفتن نابینایی در تخریب ماکولای وابسته به سن می‌شود.


سلول‌های RPE مشتق از سلول‌های بنیادی جنینی انسانی که به زیر شبکیه تزریق می‌شوند، طوری طراحی شده اند که سلول‌های RPE آسیب دیده بیماران را حمایت کرده و یا جایگزین می‌کنند.


به عقیده کارشناسان طب بازساختی، تخریب ماکولا یکی از اولین بیماری‌هایی است که قابلیت درمان بوسیله سلول‌های بنیادی را دارد. زیرا کشت سلول‌های RPE‌در مقادیر زیاد در آزمایشگاه بسیار راحت است. این سلول‌ها بسیار شبیه نمونه مشابه شان در چشم هستند و برای حمایت از گیرنده‌های نوری درون شبکیه، نیاز به شکل گیری ارتباطات عصبی ندارند.


منبع: مهر


انتهای پیام/

ارسال نظر