صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیرسی‌وسومین جشنواره موسیقی فجر:

اجرای موسیقی‌های خاطره‌انگیزه انقلاب در جشنواره سی‌وسوم/ 90 اجرا در 6 بخش به روی صحنه می‌رود

مدیرسی‌وسومین جشنواره موسیقی فجر در نشست رسانه‌ای این جشنواره عنوان کرد: در بخش موسیقی انقلابی ۶ اجرا داریم و برای اولین بار بخش «کرال» موسیقی انقلابی که هیچوقت در جشنواره اجرا نشده‌بود را اضافه کرده‌ایم.
کد خبر : 238194

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، نشست رسانه‌ای سی و سومین جشنواره موسیقی فجر صبح امروز؛ ۱۳ آذر ماه با حضور حمیدرضا نوربخش؛ مدیر جشنواره و مهدی وجدانی؛ مدیر روابط‌عمومی جشنواره در تالار وحدت برگزار شد.


در ابتدای این نشست، حمیدرضا نوربخش با ابراز رضایت از اینکه در روزهای نزدیک جشنواره این نشست برگزار می‌شود، عنوان کرد: جشنواره امسال بیستم تا سی‌ام دی ماه در شش سالن تالار وحدت، رودکی، برج آزادی، برج میلاد، فرهنگسرای نیاوران و مرکز همایش ایرانیان در مجموعه ورزشی آزادی؛ برگزار خواهد شد.


وی افزود: بیش از ۹۰ اجرا در ایام جشنواره روی صحنه خواهند رفت که شامل بخش‌های موسیقی ردیف دستگاهی، ارکسترها، پاپ، تلفیقی، بین‌الملل و بانوان می‌شود.


بخش موسیقی نواحی پررنگ‌تر شده است


نوربخش با اشاره به اینکه امسال، اولین سالی است که تکلیف مدیریت جشنواره از سال گذشته مشخص بود و همین باعث شد کارها روی روال بهتری پیش رود، گفت: طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته، در بخش موسیقی نواحی که از سال گذشته جدی‌تر به آن پرداخته‌ایم، 12 اجرا خواهیم داشت و سعی کردیم امسال پررنگ‌تر هم به آن پرداخته شود چرا که این نوع موسیقی، ریشه ما است و برای نشان دادن این ریشه، از همه اقوام و نواحی؛ گروه‌هایی در جشنواره حضور دارند و حتی بانوان هم در این بخش اجرا دارند. در کل ۸۵ گروه داریم که اجرای برخی از آن‌ها تکرار هم می‌شود.


مدیر جشنواره موسیقی با اشاره به بودجه برگزاری این دوره از جشنواره نیز توضیح داد: وزرات ارشاد، بودجه‌ای مشابه سال گذشته به ما وعده داده که هر روز هم پیام‌هایی ارسال می‌کند که ممکنه چیزی کمتر از سال گذشته بودجه اختصاص دهد. در نهایت چیزی حدود ۱ میلیارد و ۸۰۰ بودجه داریم.


وی بیان کرد: طبق وعده پارسال جدول جشنواره از شهریور تعیین شد، اما به دلیل اینکه هماهنگی و پیگیری لازم داشت و بخش تبلیغات هم نظر داشت که یک ماه قبل از جشنواره بلیت فروشی شروع شود؛ جدول را اعلام نکرده‌ایم که به زودی منتشر خواهیم کرد.



6 اجرا در بخش موسیقی انقلابی


نوربخش در ادامه اعلام برنامه‌های سی و سومین جشنواره موسیقی فجر اظهار کرد: در بخش موسیقی انقلابی ۶ اجرا داریم و برای اولین بار بخش «کرال» موسیقی انقلابی که هیچوقت در جشنواره اجرا نشده بود را اضافه کرده‌ایم و سه گروه کر قرار است آثار خاطره انگیز موسیقی انقلاب را اجرا کنند.


وی با تاکید بر بخش بین‌الملل خاطرنشان کرد: در بخش پژوهش، از پژوهشگران خارجی دعوت کرده‌ایم. نگاه من در این چند دوره این بوده که این بخش را جدی‌تر بگیریم چرا که اگر بخواهیم در رده فستیوال‌های معتبر باشیم لازم است به این بخش توجه کنیم. به همین جهت با مدیران و آژانس‌های فعال ارتباط نزدیک گرفتیم و جالب بود که تماس‌های زیادی از آن‌ها داشتیم که هنرمندان علاقه‌مندشان را برای حضور در جشنواره معرفی کردند.


نوربخش با تاکید بر اینکه در این بخش سعی شده تنوع رعایت شود و علاوه بر این در حوزه «ایران فرهنگی» تمرکز جدی داشته اند، عنوان کرد: در بخش بین المللی هنرمندانی از جمله فرانچسکو کفیسو نوازنده ایتالیایی ساکسیفون، مانوکچه نوازنده زبردست درامز از فرانسه، پرویز شهیدخان از کشور هندوستان، همایون سخی از افغانستان، ارکان اوگور از ترکیه، گروه آی سو از اتریش، ریکاردو ری برو از پرتغال، کوارتت کلنگ از آلمان، تریو سوشان از فرانسه و هنرمندانی از کشورهای چین، صربستان، اسلوونی، سنگال حضور خواهند داشت.



ریز گزارشات مالی منتشر می‌شود


دبیر سی و سومین جشنواره موسیقی فجر در مورد نحوه حضور گروه های تلفیقی و معیارهای انتخاب در این دوره از جشنواره گفت: برای خود من هم عنوان بخش تلفیقی جا نیفتاده اما هنوز نتوانسته ایم واژه دیگری را برای جایگزینی عنوان بخش تلفیقی جشنواره انتخاب کنیم. در حوزه انتخاب ها هم چند معیار وجود دارد که اولین معیار به نظر کارشناسان این بخش و دوم نظر خود گروه های شرکت کننده است یعنی اینکه خیلی از گروه ها تمایلی برای حضور در جشنواره ندارند پس انتخاباتی که در جشنواره صورت می گیرد فقط در حوزه مقدورات بوده و طبیعتا ایده آل ما هم نیست. به هر صورت بود و نبود گروه های این بخش به سلیقه هم مربوط می شود.


وی درباره شفاف سازی عملکرد مالی جشنواره و منتشر نشدن گزارش مالی جشنواره در دوره قبل توضیح داد: روند همیشگی من تاکید بر حضور در اتاق شیشه ای است اما در دوره های پیشین یکسری ابهاماتی مطرح شد که من آن را روا نمی دانستم. البته بخشی از آن قابل پیش بینی بود که با تغییرات ساختاری جشنواره و تغییر ریل آن چنین ابهاماتی وجود داشته باشد. در حال حاضر هم اگر دوستان مایل به ارایه گزارش باشند قطعا این کار را انجام خواهم داد.


مدیرسی و سومین جشنواره موسیقی فجر درباره معرفی کارشناسان و مدیران بخش های مختلف جشنواره ادامه داد: امیرعباس ستایشگر مدیر بخش پژوهش، مهدی وجدانی در بخش روابط عمومی، حسین زاده مدیر بخش مارکتینگ و تبلیغات و تعدادی از همکارانم در دفتر موسیقی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی یاریگر ما در این دوره جشنواره هستند. البته در بخش پاپ محسن رجب پور به عنوان مدیرعامل مجمع صنفی آثار شنیداری به ما کمک می کند اما در نهایت انتخاب ها با خودم است.


هیچ سایت بلیت‌فروشی حذف نشده است


وی درباره سامانه فروش بلیت جشنواره موسیقی فجر و معیارهای انتخاب این بخش هم گفت: دوست دارم در امر بلیت فروشی حداکثر مشارکت را داشته باشیم و نگاه من در این بخش به هیچ عنوان حذفی نیست. ما به عنوان برگزارکنندگان جشنواره فقط به این موضوع فکر می کنیم که بلیت های جشنواره در شکل روان تر و آسان تری به فروش برسد اما گویا بعضی ها دوست دارند این موضوع را تبدیل به بحران عظیمی کنند و بگویند که در این فضا مافیایی وجود دارد در حالیکه شما بدانید کارمزد حاصل از فروش بلیت ها برای سامانه بسیار رقم ناچیزی است که برای آنها آورده اقتصادی چندانی ندارد.



جایزه «باربد» نقطه عطف جشنواره موسیقی فجر است


نوربخش درباره جایزه «باربد» در سی و سومین جشنواره موسیقی فجر تصریح کرد: جایزه «باربد» نقطه عطف جشنواره موسیقی فجر است و هرچه قدر بتوانیم بیشتر به آن بها می دهیم طبیعتا منشا خیر و برکت برای موسیقی ما خواهد بود. این همت شما اهالی رسانه است که به خاطر موسیقی به این جایزه بپردازید کما اینکه در شروع چنین حرکتی معایب هم وجود دارد. البته ما امسال از تعداد محدود هیات داوران استفاده می کنیم و فکر می کنم حدود ۲۰۰ اثر در این بخش مورد ارزیابی هیات داوران انجام می گیرد و هیات داوران مجاز به ارائه آثارشان در این بخش نیستند.


وی درباره انتشار اخباری مبنی بر برگزاری نمایشگاه لغو شده صنعت موسیقی در ایام جشنواره موسیقی فجر گفت: تا این لحظه ای که من در خدمت شما هستم از جانب مسئولان برگزاری این نمایشگاه هیچ گونه مکاتبه ای با من انجام گرفته و من در این زمینه اطلاعی ندارم.


نوربخش درباره مبحث اجاره بهای تالارهای میزبان جشنواره بیان کرد: بحث اجاره بهای سالن ها طبق تعرفه بوده و به طور کامل به سالن های میزبان جشنواره پرداخته شده است. شما بهتر از من می دانید که تا وقتی پول به سالن های میزبان غیردولتی پرداخته نشود اصلا ما را به سالن راه نمی دهند. ما در موضوع اجاره بهای تالارهای میزبان به ویژه بنیاد رودکی مشکلی نداریم و خوشبختانه در این زمینه همکاری های بسیار خوبی انجام گرفته است که من از مدیریت بنیاد رودکی بابت این همکاری قدردانی می کنم.



تجلیل از اساتید وظیفه همه ما است


به گفته وی، برگزیدگان جشنواره های موسیقی نواحی، موسیقی جوان ، موسیقی کلاسیک معاصر در ایام جشنواره به اجرای برنامه می پردازند.


نوربخش درباره تجلیل از محمدرضا شجریان عنوان کرد: قدردانی از محمدرضا شجریان وظیفه همه نهادهاست اما در این زمینه بخشی به ما ارتباط دارد و بخشی دیگر هم به ایشان ارتباط پیدا می کند. در این سال‌ها بیش از صدها نهاد درخواست دادند که از مقام هنری استاد محمدرضا شجریان قدردانی شود اما ایشان هیچ گاه این موضوع را نپذیرفتند. این هنرمند تا به امروز زیر بار تقدیر و تجلیل نرفته ضمن اینکه همه ما وظیفه داریم نام و یاد محمدرضا شجریان را زنده نگه داریم. البته ما در جشنواره امسال بخش قدردانی هم داریم که اطلاعات آن به زودی در اختیار اهالی رسانه قرار می گیرد.


گفتنی است در انتهای این نشست از پوستر و تیزر سی و سومین جشنواره موسیقی فجر رونمایی شد.


انتهای پیام/

برچسب ها: حمیدرضا نوربخش
ارسال نظر