صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۵۷ - ۱۳ آذر ۱۳۹۶
آغاز هفته سرنوشت‌ساز برای برگزیت؛

مهم‌ترین اختلافات اتحادیه اروپا و بریتانیا بر سر چیست؟

بریتانیا برای دور دوم مذاکرات خروج از اتحادیه اروپا با ۲۷ کشور عضو این اتحادیه هفته سرنوشت‌سازی را در پیش رو دارد.
کد خبر : 238192

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا به نقل از یورونیوز، ترزا می نخست وزیر بریتانیا، امروز (4 دسامبر 2017) در بروکسل پایتخت بلژیک، با ژان کلود یونکر رئیس کمیسیون اروپا، و میشل بارنیه مسئول مذاکرات برگزیت، دیدار و گفتگو خواهد کرد.
قرار است طرفین در جریان یک ناهار کاری در مورد مشکل مرز ایرلند، هزینه‌های برگزیت و وضعیت اتباع اتحادیه مقیم بریتانیا گفتگو کنند.


اگر پیشرفت کافی در این مذاکرات حاصل شود، کشورهای عضو اتحادیه خواهند توانست در جلسه نشست شورای اروپا در ۱۴ و ۱۵ دسامبر، تصمیم بگیرند که مذاکرات پیرامون آینده روابط بریتانیا و اتحادیه اروپا را بعد از برگزیت آغاز کنند. دولت فعلی بریتانیا به شدت خواهان حفظ این روابط و پیوندهای خود با اتحادیه اروپا بعد از شروع فرآیند برگزیت است.


ترزا می بعد از روزها مذاکره فشرده با ۲۷ کشور اروپایی و همچنین با رهبران حزب محافظه‌کار در بریتانیا، شرایط کلی اروپا را که از همان آغاز مطرح شده بود، پذیرفته است. اما گفتگوهای او با مقامات اروپایی با موانع سختی هم روبرو خواهد بود. هزینه ۵۰ میلیارد یورویی برگزیت، که اتحادیه اروپا از بریتانیا طلب می‌کند، نخستین مانع جدی این گفتگوهاست. در مورد مرز بین ایرلند شمالی و جنوبی نیز هنوز مشکلات جدی وجود دارد. دولت ایرلند جنوبی که عضو اتحادیه اروپاست می‌گوید نیاز به تضمین‌هایی برای ساخته نشدن مجدد مرز با همسایه شمالی خود دارد.


مانع جدی دیگر این مذاکرات، اقامت اتباع اروپایی در بریتانیا است. هنوز هیچ نشانه‌ای از تفاهم دو طرف برای برطرف شدن این مشکل دیده نشده است. پیشنهاد اتحادیه اروپا آن است که وضعیت سه میلیون تبعه اروپایی که هم اکنون در بریتانیا اقامت دارند، تحت اختیار دیوان عدالت اروپا قرار بگیرد. اما برخی مسئولان بریتانیایی که در گفتگوهای برگزیت موضع سخت‌تری دارند و اعلام کرده‌اند که تصمیمات دیوان عدالت اروپا از سال ۲۰۱۹ به بعد، دیگر در بریتانیا معتبر نخواهد بود و بنابراین ترزا می تا زمان مشخص شدن این وضعیت نباید هزینه برگزیت را به اروپا بپردازد.


انتهای پیام/

ارسال نظر