اعتبار ۱۶۰ میلیون دلاری اگزیم بانک مجارستان برای همکاری با ایران
به گزارش گروه اقتصادی آنا از روابط عمومی اتاق بازرگانی ایران، در پی حضور هیات تجاری مجارستان به سرپرستی وزیر اقتصاد این کشور در اتاق ایران، همایش تجاری با حضور تجار و فعالان اقتصادی دو کشور برگزار شد. در این مراسم سه یادداشت تفاهم نیز به امضا رسد. این تفاهمها در حوزههای تولید برق حرارتی، سیستمهای الکتریکی سنجش در بخش راهآهن و وسایل نقلیه الکترونیکی بود.
پیش از برگزاری همایش تجاری، میهالی وارگا وزیر اقتصاد مجارستان با غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران دیدار کرد. در این نشست شافعی با نگاه به منطقهای که کشور مجارستان در آن قرار دارد و گستره بازار پیش روی این کشور، تصریح کرد: مجارستان میتواند گزینه خوبی برای توسعه همکاریهای مشترک با ایران باشد. در این ارتباط میتوان روابط سهجانبه و چندجانبه را نیز در نظر گرفت. این موقعیت استراتژیک برای ایران نیز وجود دارد. ایران به بازار 450 میلیون نفری دسترسی دارد که از جمله جذابیتهای سرمایهگذاری در این کشور محسوب میشود.
وی همچنین حجم مناسبات اقتصادی بین دو کشور را نامناسب ارزیابی کرد و گفت: هنوز مشکلاتی بر سر راه مناسبات اقتصادی وجود دارد که در این مورد میتوان به روابط بانکی و بیمهای اشاره کرد. بر اساس اظهارات رئیس پارلمان بخش خصوصی کشور دو بانک ایرانی با اگزیم بانک مجارستان مذاکرات خوبی انجام دادند که امیدواریم به نتایج مطلوب برسند.
شافعی در ادامه سرمایهگذاری مشترک در طرحهای نیمهتمامی که در ایران وجود دارد را زمینه خوبی برای همکاری بین دو کشور عنوان کرد و گفت: در ایران قانون و سیاستهای تشویقی قابلتوجهی در خصوص سرمایهگذاری خارجی وجود دارد که سرمایهگذاران مجارستانی میتوانند از آن بهره بگیرند.
شافعی در این دیدار بر لزوم اعزام هیئتی از بازرگانان و فعالان اقتصادی ایران به مجارستان تأکید کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت توسعه روابط اقتصادی و تقویت روابط سیاسی به کمک اقتصاد اشاره کرد. به باور شافعی توسعه روابط اقتصادی از عوامل مهم ایجاد روابط پایدار سیاسی است. وی تأکید کرد: ایران در تلاش است که کشورهایی که با آنها روابط سیاسی خوبی دارد از جنبه روابط اقتصادی نیز مورد توجه قرار گیرند.
در ادامه، رئیس اتاق ایران به پنج گروه کاری که در گذشته بین مقام های دولتی دو کشور برای همکاری مشترک مورد توافق قرار گرفته اشاره و تصریح کرد: حوزههای انرژی، مدیریت و تصفیه آب، داروسازی و بهداشت، کشاورزی و همکاریهای آموزش عالی جزو حوزههای مورد توافق برای همکاری بودهاند.
شافعی افزود: اتاق ایران به دنبال آن است که علاوه بر این حوزهها در بخشهای خدمات فنی و مهندسی، تکنولوژی، استارتاپ ها، آی تی و شرکتهای دانشبنیان با فعالان اقتصادی مجارستان همکاری کند.
وی تصریح کرد: شرکتهای ایرانی و مجارستانی باید در تولید محصولات مشترک با یکدیگر همکاری کنند و امیدواریم که به زودی این شرکتها بتوانند با برندهای مشترک محصولات خود را تولید کنند.
ابراز امیدواری برای حل مسائل بانکی بین ایران و مجارستان
در ادامه وزیر اقتصاد مجارستان در خصوص هیاتی که به ایران سفر کرده گفت: این هیات شامل روسای چندین شرکت بزرگ در حوزههای مختلف است و هدف آنها از این سفر پیدا کردن شرکای مناسب برای انجام همکاریهای اقتصادی است.
میهالی وارگا به مشکلات موجود بر سر راه مناسبات اقتصادی دو کشور اشاره کرد و در این میان مسائل بانکی را مهمترین مانع در روابط دو طرف دانست. وارگا با اعلام این مطلب که هفته گذشته هیئتی از بانکهای مجارستان به ایران سفر کرده بودند، گفت: خوشبختانه آنها توانستهاند مذاکرات خوبی با همتایان خود در ایران داشته باشند و امیدواریم که مشکلات بانکی هرچه زودتر برطرف شود.
وزیر اقتصاد مجارستان در ادامه به لزوم راهاندازی خط هوایی مستقیم بین دو کشور اشاره کرد و گفت: یکی از عواملی که میتواند به رشد روابط دو کشور کمک کند، راهاندازی خط هوایی مستقیم بین ایران و مجارستان است. بر اساس اظهارات وارگا، دو شرکت ایران ایر و ماهان برای راهاندازی خط هوایی اعلام آمادگی کردهاند و بر این اساس مجارستان آماده حمایت از این دو ایرلاین است.
وزیر اقتصاد مجارستان در ادامه از اعتبار ۱۶۰ میلیون دلاری اگزیم بانک مجارستان برای توسعه همکاریهای اقتصادی فعالان این کشور با ایران خبر داد.
وی پیشنهاد ایجاد میز مجارستان در اتاق ایران را مطرح کرد که از سوی رئیس اتاق ایران مورد استقبال قرار گرفت. به اعتقاد وزیر اقتصاد مجارستان تشکیل این میز میتواند در توسعه روابط تخصصی بین دو کشور مؤثر باشد و از این طریق فعالان اقتصادی با شرایط آسانتری همتایان خود را در دو کشور پیدا کنند.
بر اساس گفتههای وارگا در حال حاضر مجارستان زمینه مناسبی برای جذب سرمایهگذاریهای خارجی دارد. این کشور در حوزههای زیرساختی از جمله راهسازی، راهآهن و فرودگاه و از همه مهمتر در زمینه ارتباطات اقدامات بسیاری انجام داده و در این بخش جزء ۵ کشور برتر در اتحادیه اروپا محسوب میشود. حمایت از تحقیقات و سرمایهگذاری در فناوریهای جدید از دیگر اقداماتی است که توسط دولت مجارستان دنبال میشود.
گفتنی است اعضای حاضر در این نشست در حوزههای تجهیزات بیمارستانی و پزشکی، تولید خودرو و اتوبوسبرقی، سیستم نظارت ریلی، برجهای خنککننده نیروگاه، نفت، گاز، پتروشیمی، کشاورزی و صنایع دارویی فعالیت داشتند و توانستند در حاشیه همایش با همتایان خود در ایران رایزنی کنند.
در حال حاضر استانهای اردبیل، یزد و مرکزی با تعدادی از استانهای مجارستان همکاریهای خود را آغاز و استان یزد تفاهمنامه خواهرخواندگی با استان یاسپرین مجارستان امضا کرده است.
همچنین در سفر هیئت مجارستانی به ایران دفتر تجارت ملی مجارستان در ایران گشایش یافت.
انتهای پیام/