صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۵۴ - ۱۳ آذر ۱۳۹۶
استاد دانشگاه شیراز:

کنکور سراسری روشی قدیمی و عقب‌ افتاده‌است/ باید دست دانشگاه‌ها بازتر باشد

استاد دانشگاه شیراز معتقد است آنچه به عنوان کنکور سراسری فعلی در کشور برای مقطع کارشناسی و نیز تحصیلات تکمیلی انجام می‌شود روشی قدیمی و عقب‌افتاده‌است و اصلا در شرایط حاضر قابل قبول نیست، اما حرکات عجولانه غیر‌کارشناسی عمیق در خارج وزارت علوم می‌تواند به فاجعه بدتری تبدیل شود.
کد خبر : 238037

دکتر علی‌اکبر صفوی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا درباره اقدامات و بحث‌های اخیر در شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر حذف کنکور و انحلال سازمان سنجش گفت: اساسا بحث حذف کنکور و انحلال یک سازمان ابتدا باید در خود وزارت علوم کارشناسی علمی شود و سپس نتایج آن جهت بررسی بیشتر برای تصمیم‌گیری به مجلس برود. لذا هر اقدامی غیر از این خطا است و از چاله به چاه افتادن است!


او افزود: بحث حذف کنکور از ابعاد مختلفی قابل بررسی است اما به طور خلاصه باید بگویم گر‌چه آنچه که به عنوان کنکور سراسری فعلی در کشور برای مقطع کارشناسی و نیز تحصیلات تکمیلی انجام می‌شود روشی قدیمی و عقب افتاده است و اصلا در شرایط حاضر قابل قبول نیست، اما حرکات عجولانه غیر‌کارشناسی عمیق در خارج وزارت علوم می‌تواند به فاجعه بدتری تبدیل شود.


استاد دانشگاه شیراز در ادامه گفت: از طرف دیگر باید به دو مساله به صورت جداگانه توجه کرد، اول محتوای کنکور و ملاک‌ها است که ایراد دارد نه اینکه هیچ امتحان سراسری نباید برگزار شود و دوم اینکه نتیجه کنکور خوب و علمی جدید می‌تواند جهت تامین شهریه و بورسیه‌کردن باشد نه برای قبولی در دانشگاه. به عبارتی دانشگاه‌ها خود پذیرش می‌کنند ولی بخشی از این پذیرش چون بورسیه دارند هزینه‌هایشان را دولت تقبل می‌کند آن‌هم در رشته‌هایی که دولت می‌داند نیاز بازار است و نیاز به حمایت دولتی دارد.


صفوی گفت: اساسا در مقاطع تحصیلات تکمیلی( ارشد و دکتری) باید دست دانشگاه‌ها بسیار باز‌تر باشد و کنکور به روش فعلی اصلا بی‌معنی است. البته طبیعی است این موارد برای دانشگاه‌های با سطوح علمی متفاوت می‌تواند متفاوت باشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر