صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۴۴ - ۱۳ آذر ۱۳۹۶
کارشناس امور غرب آسیا در گفت‌وگو با آنا

ایران در اوضاع کنونی یمن نمی‌تواند میانجی‌گری کند/ اختلافات داخلی به ضرر یمن است

یک کارشناس امور غرب آسیا با بیان اینکه تقابل میان نیروهای علی عبدالله صالح و جنبش انصارالله موضوعی ریشه‌دار است و سابقه‌ای طولانی دارد، گفت: «دشمنان یمن به‌دنبال این هستند که با ناآرام کردن منطقه و ایجاد فضای بدبینی و با مانور روی تهدیدات، انصارالله و دولت کنونی یمن را تحت فشار قرار دهند.»
کد خبر : 237869

تحولات یمن از جنگ خارجی به بحران داخلی تبدیل شده‌است و نیروهای علی عبدالله صالح، رئیس‌جمهوری سابق یمن به تقابل با نیروهای جنبش انصارالله روی آورده‌اند و می‌کوشند تا در صنعاء و دیگر نقاط یمن، مراکز در کنترل انصارالله را به کنترل خود درآورند. این تقابل از سویی با ادعای پرتاب موشک نیروهای انصارالله به یک پایگاه هسته‌ای در ابوظبی امارات همراه شده است، حمله‌ای که به گفته مقام‌های یمنی، با هدف مقابله با تحرکات تفرقه افکنانه امارات در یمن انجام شده است.


سید حسن خلیلی، کارشناس امور غرب آسیا در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در پاسخ به این سوال که «دلیل تقابل میان نیروهای علی‌ عبدالله صالح و نیروهای حوثی چیست؟» گفت: «تقابل میان نیروهای علی عبدالله صالح و جنبش انصارالله موضوعی ریشه‌دار است و سابقه‌ای طولانی دارد. انصارالله گروهی هستند که سابقه‌ای در زمینه تشکیل حزب ندارند و نوپا هستند منتها از سال‌ها قبل چندین جنگ را با دولت مرکزی عبدالله صالح داشتند. لذا این دو جناح دیدگاه‌های کاملاً متضاد دارند اما دشمن مشترک باعث شد تا مدتی با یکدیگر متحد باشند. پس از جنگ‌هایی که این گروه با نیروهای صالح داشتند و سپس اتحاد نیروهای صالح با آن‌ها که علیه دشمن مشترک بود، شیطنت‌های خارجی و رخنه‌ای که جناح دیگر ایجاد کرده است باعث شده تا این دو گروه متحد در مدت چند روز اخیر درگیری‌هایی با هم داشته باشند که نتیجه‌اش به‌طور کامل به ضرر وحدت یمن است.»


وی با پرداختن به فضای رسانه‌ای چند وقت اخیر در جهان عرب درباره زد و بند میان عربستان با عبدالله صالح برای بر هم زدن اتحاد موجود میان نیروهای یمنی، درباره این ادعا که ائتلافی میان عبدالله صالح با عربستان وجود دارد، تصریح کرد: «عبدالله صالح از لحاظ شخصیتی فردی اقتدارطلب است حتی برخی مطبوعات منطقه او را به نوعی صدام کوچک لقب داده‌اند. صالح فردی نظامی است، بیش از 30 سال رئیس‌جمهوری یمن بود طبعا کادر سازی‌های زیادی کرده است و برای رسیدن به اهدافش تاکتیک‌های خود را به طور مرتب تغییر می‌دهد. کافی است بدانیم که او در زمان ریاست‌جمهوری یمن یکی از ایراداتش به ایران این بود که ایران در امور داخلی یمن مداخله و از گروه حوثی حمایت می‌کند و طبق این ادعا می‌خواست که حوثی‌ها را نابود کند. بعد از آنکه با حوثی‌ها متحد شد، از مداخله نکردن ایران در امور یمن صحبت می‌کرد و الان دوباره به سمت عربستان چرخیده است. به طور قطع نمی‌توان موضوع ائتلاف صالح را عربستان را تایید کرد ولی با توجه به شخصیت او و تمایلش به حضور در قدرت این موضوع را رد نمی‌کنم.»


این کارشناس امور غرب آسیا در پاسخ به این سوال که «هدف از حمله موشکی یگان‌های موشکی یمن به نیروگاه‌ هسته‌ای امارات چه بوده است و آیا این موضوع به زیان وحدت داخلی یمن نیست؟» گفت: «اگر موضوع حمله موشکی صحت داشته باشد،‌ بعد از حمله موشکی به ریاض نشان دهنده توان بالای داخلی یمن است، یعنی این کشور با انبارهای سلاحی که از قدیم داشته و چه با فناوری‌هایی که به آن دست یافته است، نشان می‌دهد که در زمینه نظامی یک گام به جلو رفته‌اند. از سوی دیگر پس از حمله موشکی به ریاض و تهدید امارات عربستان به توانایی‌های انصارالله چندان اطمینان نداشت ولی اکنون با این وضعیت به‌طور قطع عربستان و متحدانش فشارها را افزایش می‌دهند و تلاش می‌کنند تا راهبردهای دیگری را دنبال کنند.»


وی افزود: «یکی از این راهبردها مذاکره با علی عبدالله صالح است. اما به هر حال این موضوع نشان می‌دهد که دشمنان یمن به‌دنبال این هستند که با نا آرام کردن منطقه و ایجاد فضای بدبینی و با مانور روی تهدیدات هم گروه انصارالله و دولت کنونی یمن زیر فشار قرار دهند و هم مشروعیتی برای حضور نیروهای بیگانه فرامنطقه‌ای در یمن ایجاد کنند.»


به گزارش آنا، روز گذشته (یکشنبه) بود که علی عبدالله صالح، رئیس‌جمهوری سابق یمن از ایران و حزب‌الله لبنان خواست تا برای حل اختلافات با جنبش انصارالله میانجی‌گری کنند.


حسن خلیلی با پرداختن به این موضوع، در پاسخ به این سوال که «آیا در اوضاع کنونی امکان موضع‌گیری ایران و نوعی میانجی‌گری برای حل اختلافات داخلی یمن وجود دارد؟» تصریح کرد: «اوضاع میانجی‌گری با توجه به اینکه همه طرف‌ها باید این موضوع را قبول داشته باشند در حال حاضر فراهم نیست منتها ایران به‌طور قطع یکی از سیاست‌های اصولی‌اش این است که امنیت و آرامش باید در منطقه وجود داشته باشد و لذا با هرگونه موضوعی که امنیت و ثبات را در منطقه برهم بزند مخالف است.»


وی تاکید کرد اوضاع میانجی‌گری در وضعیت کنونی یمن مهیا نیست.


انتهای پیام/

ارسال نظر