صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۳۸ - ۱۲ آذر ۱۳۹۶

دومین آیین اعطای جایزه مصطفی برگزار شد

دومین دوره آیین اعطای جایزه مصطفی امروز با حضور جمعی از دانشمندان بین‌المللی جهان اسلام در تالار وحدت به کار خود پایان داد.
کد خبر : 237769

به گزارش گروه علم و فناوری آنا، دومین آیین اعطای جایزه مصطفی (ص) امروز صبح با حضور گروهی از دانشمندان جهان اسلام در تالار وحدت برگزار شد. مهندس مهدی صفاری‌نیا، دبیر شورای سیاست‌گذاری جایزه مصطفی، این جایزه را یک جایزه و جریان مردمی خواند و گفت: «جایزه مصطفی جامعه علمی بین‌المللی را دور هم گرد آورده و فرصتی را فراهم کرده است که همگی در یک فعالیت علمی شریک شویم».


وی افزود: «در جایزه مصطفی از الگوهای علم وفناوری تقدیر می‌شود و بنیاد مصطفی قصد دارد که علم و دانش را در دنیا توسعه دهد و زنجیره ارزش‌آفرین علم و فناوری را جاری کند. همچنین می‌خواهیم با ایجاد گفتمان علم و فناوری در سطح جامعه، زمینه پرورش دانش‌آموزان را در این راه فراهم کنیم و از این طریق دانشجویانی تربیت کنیم که اندوخته‌ای ارزشمند برای رفع چالش‌های جامعه شوند».


دکترحسن ظهور با اشاره به این که فراخون دور دوم جایزه مصطفی به 363 موسسه و سازمان بین‌المللی و 1622 دانشمند برجسته جهان ابلاغ شده است، درباره جایزه مصطفی گفت: «جایزه مصطفی به عنوان بنیاد علمی و فناوری و به منظور توسعه شکه علمی نقش‌آفرینی می‌کند».


سامی ارول گلنبی: همیشه به ارتباط میان علم و تکنولوژی نگاه کنید تا راه‌های موفقیت را پیدا کنید


پروفسور سامی ارول گلنبی در دومین آیین اعطای جایزه مصطفی با تشکر از عوامل این جایزه، گفت: «جایزه مصطفی جز معدود نهادهایی است که جوایزی با کیفیت علمی به دانشمندان اعطا می‌کند».


پروفسور گلنبی مدتی در دانشگاه میشیگان تدریس می‌کرده است که به دلیل پیشرفته بودن بخش کامپیوتری آن الهام‌بخش وی بوده است.


وی در ادامه افزود: «نگاه من به مسائل این گونه است که باید از نظر تئوری و ریاضیاتی آن را درک کنم و همچنین می‌خواهم بدانم که چه کاری برای بهبود آن می‌توانیم انجام دهیم».


برنده دومین دوره نشان مصطفی ضمن تشکر از حمایت‌های خانواده‌اش، افزود: «همیشه به ارتباط میان علم و تکنولوژی نگاه کنید تا راه‌های موفقیت را پیدا کنید».


محمدامین شکراللهی: هنوز خود را در مسیر یادگیری می‌دانم


دکتر محمد امین شکراللهی در دوره دوم اعطای نشان مصطفی گفت: «بسیار مفتخرم که این جایزه را به عنوان اولین شهروند ایرانی می‌گیرم».


شکراللهی که به واسطه دایی و از پنج سالگی به ریاضیات علاقه‌مند شده است، از سن 17 سالگی می‌دانست که می‌خواهد در آینده ریاضیدان شود.


وی ضمن تشکر از خانواده و حمایت‌های آنها، افزود: «با وجود تلاش‌ها و کارهای بسیاری که تاکنون انجام داده‌ام، هنوز خود را در مسیر یادگیری می‌دانم».


سورنا ستاری: مسلمانان هیچ‌گاه در دوران طلایی علم سلاحی نساختند


هیات اعطای نشان مصطفی متشکل از دکتر سورنا ستاری، معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری و رئیس شورای سیاست‌گذاری جایزه مصطفی، عبدالسلام مجالی، رئیس آکادمی علوم جهان اسلام، و دکتر مرندی، رئیس فرهنگشتان علوم پزشکی، می‌شد.


سورنا ستاری در دومین دوره آیین اعطای نشان مصطفی گفت: «امروز به نام پیامبر گردهم آمدیم که از ما به ما مشرف‌تر و دلسوزتر بود. در مهربانی و تواضع از همه جلوتر بود. پیامبر در دوران نبوتش دشمنی را پلیدتر از جهل و نادانی ندانست. در دوران اسلامی دوره‌های ظهور کرد که باعث افتخار همه مسلمانان است. روزگاری مرجع علوم و فنون جهانیان شدیم. مسلمانان هیچ‌گاه در دوران طلایی علم سلاحی نساختند و به دنبال کیمیایی برای تسخیر روح و کالبد مردم نبود چرا که عقایدشان بر برادری و برابری استوار بود».


وی در ادامه افزود: «علم نافق هیچ‌گاه از مسلمانان دور نشد حتی وقتی که تحت سلطه سلطه‌گران و زورگویان بودند. باید بار دیگر هم‌پیمان شویم تا تمدن نوینی را پایه‌گذاری کنیم و نظریه‌پردازی علم و فناوری را مومنانه بر تارک جهان بنشانیم. بی‌شک قدرت، عزت و مرجعیت جهان اسلام به واسطه علم و دانش میسر خواهد بود؛ علمی که منشاء و خاستگاه آن همانند دوران طلایی تمدن اسلامی در کالبد جهان اسلام نقش بسته باشد».


رئیس شورای سیاست‌گذاری جایزه مصطفی گفت: «آن علم از مغزهای متفکر و بااستعداد جوشیده است که حاصل آن رفاه عمومی بر پایه توسعه فناوری‌های نوین است اما نکته بسیار مهم این است که جهان اسلام اکنون از حضور جوانان پرشماری سود می‌برد که به فردای روشن می‌اندیشند، پر از ایده هستند و سرشار از خلاقیت هستند، تحصیل‌کرده و باسواد هستند و کارآفرینی را خوب می‌شناسند. سری پرشور دارند، بهره‌مندی از علم نافق را بلدند و دستانی پرقدرت دارند. آنها می‌توانند راه‌های جدید بسیاری را بسازند تا همه را به روزهای خوب و آرام برسانند».


معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری در ادامه افزود: «وظیفه همه ما این است که وارستگی این جوانان ایمان بیاوریم. آنچه که غیرقابل ارزش‌گذاری است نوآوری بشر است. بدون شک امنیت، سلامت و رفاه بشر جزو اقتدار علمی، دانش محوری و پیشبرد فناوری در تعامل دانشمندان برجسته محقق نخواهد شد».


دکتر سورنا ستاری در پایان گفت: «بنیاد علم و فناوری مصطفی در پی احیای تمدنی غنی، سرشار از علم و فرهنگ با تحول در پیشرفت درعلم و فناوری در جهان اسلام است بدین منظور تقدیر از دانشمندانی فرهیخته و ارائه الگوهایی فاخر در حوزه علم و فناوری برای جهان اسلام است و ضمن ایجاد بسترهای موثر در تبادل اندیشه‌های ناب و افزایش سطح هم‌افزایی علمی باعث تحول در پیشرفت علم و فناوری در جهان اسلام می‌شود».


انتهای پیام/

ارسال نظر