صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۵ - ۲۷ خرداد ۱۳۹۴

صادرات محصولات ارگانیک ایرانی به کشورهای اروپایی

دبیر انجمن ارگانیک کشور از صادرات محصولات کشاورزی ارگانیک ایرانی به برخی کشورهای اروپایی و آسیایی مانند ژاپن خبر داد.
کد خبر : 23739

مهدی مهدی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا با بیان اینکه اسانس گل محمدی، زعفران، پسته و خرما از جمله محصولات صادراتی ارگانیک به شمار می‌روند، ‌افزود: عمده‌ترین تولید ارگانیک محصولات کشاورزی در کشور شامل انار، گل محمدی، پسته، خرما، زعفران، عسل و گوشت دام سبک است.


وی افزود: در حال حاضر کم‌تر از یک‌دهم درصد مزارع و باغات کشور تحت مدیریت کشت ارگانیک قرار دارند، در حالی که کشورهای پیشرفته بیش از 40 سال است که در زمینه تولید محصولات ارگانیک گام برداشته‌اند.


مهدی‌پور تصریح کرد: به عنوان مثال برای تولید شیرینی «گز» نیازمند تخم‌مرغ ارگانیک هستیم، اما این محصول با وجود ظرفیت تولید در کشور از ترکیه وارد می‌شود و این امر برای صنعت کشاورزی ایران چندان جالب نیست.


دبیر انجمن ارگانیک کشور با بیان اینکه کشت ارگانیک در ایران سابقه‌ای کم‌تر از 10 سال دارد، ادامه داد: حدود 81 هزار هکتار از اراضی کشور تحت مدیریت کشت ارگانیک قرار دارند که از این میزان 39 هزار هکتار مربوط به باغات و مزارع و باقی مربوط به برداشت از عرصه‌های طبیعی است.


وی اضافه کرد: استرالیا با بیش از 12 میلیون هکتار سطح زیر کشت رتبه نخست دنیا در تولید محصول ارگانیک را دارد در حالی که رتبه ایران در این زمینه به رده 60 می‌رسد. البته سطح زیر کشت ارگانیک استرالیا بدون در نظر گرفتن برداشت از عرصه‌های طبیعی است.


مهدی‌پور تاکید کرد: از آنجا که برخی کشورها دارای خاصیت کشاورزی و برخی دیگر فاقد این ماهیت هستند، بنابراین سطح زیر کشت معیار خوبی برای سنجش میزان تولید محصول ارگانیک در کشورها نیست.


وی با تاکید بر اینکه ایران کشوری با ظرفیت کشاورزی بالاست، اظهار کرد: در برخی کشورهای همسایه مانند ترکیه 600 هزار هکتار از مزارع زیر کشت ارگانیک هستند.


او با بیان اینکه مزارع، باغات و محصولات تولیدی سنگ بنای محصولات وابسته به ارگانیک مانند صنایع‌غذایی، آرایشی-بهداشتی و... هستند، خاطر نشان کرد: اگر برنامه‌ریزی مدون و هماهنگی لازم میان سازمان‌های مختلف برای کشت محصول ارگانیک در کشور صورت گیرد، یقینا ما هم می‌توانیم ظرف 5 سال آینده به 600 هزار هکتار کشت ارگانیک برسیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر