صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۷ - ۱۱ آذر ۱۳۹۶
فعال رسانه‌ای یمنی در گفت‌وگو با آنا؛

سعودی‌ها راه را بر ارسال کمک‌های بشردوستانه به یمن بسته‌اند

یک فعال رسانه‌ای یمنی با بیان اینکه کشورهای عرب منطقه در قبال فجایع انسانی‌ که در یمن رخ می‌دهد سکوت پیشه کرده‌اند، گفت: «ما چشم خود را به مجامع بین‌المللی دوخته‌ایم تا بلکه بتوانند با فشارهای خود بر نظام سعودی، آن‌ها را از ادامه جنایت جنگی در یمن بازدارند.»
کد خبر : 237270

با وجود اینکه عربستان سعودی ادعا کرده بود مسیرهای دریایی و هوایی را به یمن باز کرده است، سازمان ملل متحد پنج‌شنبه گذشته اعلام کرد پنج کشتی حامل کمک‌های انسانی همچنان منتظر اجازه نیروهای ائتلاف عربی به رهبری عربستان هستند تا وارد بندر حدیده واقع در غرب یمن شوند.


این در حالی است که سازمان ملل متحد اعلام کرده است در یمن بیش از 17 میلیون نفر با گرسنگی و قحطی مواجه‌اند و هشدار داده که وضعیت 7 میلیون نفر در این کشور نیز وخیم است.


عبدالکریم حسن مطری، از فعالان رسانه‌ای یمن در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا درباره آخرین وضعیت انسانی یمن گفت: «آنچه در یمن رخ می‌دهد فاجعه‌ای بیش نیست که با رهبری عربستان سعودی و حمایت آمریکا و اسرائیل انجام می‌شود و آن‌ها مرتکب جنایت‌های جنگی در حق زنان و کودکان و مردم یمن شده‌اند. آن‌ها در یمن همه زیرساخت‌ها همچون مدارس، بیمارستان‌ها و مراکز اداری را نابود کرده‌اند و حتی به حیوانات نیز رحم نکرده‌اند و همه را کشته‌اند.»


وی افزود: «ارتش و کمیته‌های مردمی یمن در حال حاضر وارد مقابله با ائتلاف عربی به رهبری عربستان شده است و توانسته‌اند مقابل حملات و نقشه‌های عربستان، آمریکا و اسرائیل بایستند. آن‌ها توانسته‌اند عمق خاک عربستان را هدف قرار دهند و پاسخی به جنایت‌هایی بدهند که نظام سعودی مرتکب شده‌اند.»


مطری در پاسخ به این سوال که «وضعیت انتشار بیماری وبا در یمن چگونه است و آیا امار دقیقی از قربانیان این بیماری وجود دارد یا خیر؟» گفت: «به‌طور دقیق آماری ذکر نشده است و آنچه بیان می‌شود گزارش‌های موردی است که پزشکان در مراکز درمانی ذکر می‌کنند، ولی به‌طور قطع بیش از سه میلیون کودک یمنی با خطر ابتلا به وبا مواجه‌اند و با وخیم‌تر شدن اوضاع، این روند افزایش می‌یابد.»


وی تصریح کرد: «وبا به‌طور گسترده در سراسر یمن پخش شده است و این بیماری اذهان را متوجه این حقیقت می‌کند که دلیل مشکل کنونی نظام سعودی است و آن‌ها باید مسئولیت فاجعه‌ای را که در یمن رخ داده است، بپذیرند. نظام سعودی و آمریکا چنین بلایی را به جان مردم یمن انداخته‌اند و حتی در ادامه موضوع محاصره یمن را پیش کشیده‌اند تا بر ابعاد فاجعه افزوده شود.»


این فعال رسانه‌ای یمن گفت: «سعودی‌ها باوجود ادعاهایی که می‌شود، راه را بر ارسال کمک‌های بشردوستانه و ارسال دارو و غذا به یمن بسته‌اند و این به جز نقض حقوق بشر چه معنایی می‌تواند داشته باشد؟ نظام سعودی به‌طور شبه کامل همه بیمارستان‌ها و مراکز درمانی را تخریب و روند درمانی را با مشکل مواجه کرده است.»


وی در پاسخ به این سوال که «چشم‌انداز بحران در یمن را چگونه ارزیابی می‌کنید؟» گفت: «ما امیدواریم که در آینده یمنی‌ها بتوانند با وحدت بیشتر بر توطئه صهیونیستی-سعودی پیروز شوند. ما چشم خود را به مجامع بین‌المللی دوخته‌ایم تا بلکه بتوانند با فشارهای خود بر نظام سعودی، آن‌ها را از ارتکاب جنایت جنگی در یمن بازدارند. الان آمریکا و در مرحله بعد اروپا طرف‌هایی هستند که به عربستان خط می‌دهند که در یمن چه کاری انجام دهند. بریتانیا حمایت تسلیحاتی می‌کند و کشورهای عرب منطقه سکوت پیشه کرده‌اند.»



انتهای پیام/

ارسال نظر