صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۴۵ - ۱۲ آذر ۱۳۹۶
تغییر مواضع کاوه مدنی قبل و بعد از انتصاب به عنوان معاون سازمان حفاظت محیط زیست؛

موضوع بحران آب در کشور با اغراق بیان می‌شود + فیلم

دکتر کاوه مدنی که چندی پیش از سوی عیسی کلانتری به معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست منصوب شده، معتقد است حرف‌های گفته شده در خصوص بحران آب در کشور اغراق‌آمیز و برای جلب توجه بیان می‌شود و علمی نیست.
کد خبر : 236794

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، عیسی کلانتری که در دولت یازدهم مسئول پروژه احیای دریاچه ارومیه بود، در دولت دوازدهم به عنوان رئیس سازمان حفاظت محیط زیست منصوب شد.


کلانتری چه در دولت یازدهم و چه در دولت جدید، همواره بر موضوع «بحران آب» تاکید کرده است؛ تا جایی که با وجود انتصاب به عنوان رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و مسئولیت‌های چندگانه این سازمان در بخش‌های مختلف زیست محیطی عنوان کرده بود که «70 درصد وقتم را روی موضوع آب می‌گذارم


کلانتری حتی پا را هم فراتر گذاشته بود و گفته بود که چرا در سازمان حفاظت محیط زیست، برای گونه‌های وحشی کارشناس داریم اما برای موضوع آب، کارشناس نداریم و با همین استدلال، دکتر کاوه مدنی،‌ استاد دانشگاه کالیفرنیا و متخصص امور آب را، به عنوان معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست منصوب کرد.


کاوه مدنی هم با حمایت از مواضع رئیس‌ سازمان متبوعش، موضوع آب را در حد بحران خوانده بود.


حالا در فیلمی که از کاوه مدنی منتشر شده و مربوط به زمانی است که وی در دانشگاه صنعتی شریف به تدریس مشغول بوده، وی با تمسخر اظهارات عیسی کلانتری در موضوع آب، آن را «اغراق‌آمیز» و «غیرعلمی» توصیف می‌کرده است؛ موضوعی که حالا، در تضاد با جایگاه و مسئولیت جدید وی قرار دارد.


کاوه مدنی در این فیلم می‌گوید: «​فرهنگ ما آغشته است از کنایه و ایهام؛ و برای همین هم برای جلب توجه باید اغراق کنیم. باید به عنوان کارشناس یا مدیر آنقدر بد بگوییم تا همه به ما توجه کنند. اگر بگوییم مشکل منابع آب ایران بحران نیست، و یک مشکل است، می‌گویند صبر کن تا بحران شود بعد فکری برایش می‌کنیم.»


وی البته با انتقاد از اغراق برای جلب توجه به موضوعات ادامه می‌دهد:‌ «اغراق‌ها خطرناک می‌شود، چون بعد از مدتی به باور تبدیل می‌شوند. گفته می‌شود باید 35 میلیون ایرانی به دلیل مشکل آب مهاجرت کنند، کجای دنیا مردم بخاطر آب از یک کشور مهاجرت کردند؟»


مدنی در کلاس درس خود، با نشان دادن تصویری از «عیسی کلانتری» به عنوان نماد کسی که حرف‌هایی از این دست بیان می‌کند، می‌گوید: در تمدن گذشته، مردم به خاطر آب ممکن بود در منطقه‌ای ساکن شوند یا زندگی کنند اما بعدا به خاطر مسائل اقتصادی و مسائل صنعتی زندگی کردند، شیوه انتخاب محل زندگی به صورت کامل متفاوت شده است؛ چرا که امروز انسان‌هایی ممکن است به خاطر پول در بدترین شرایط آب و هوایی هم بروند در جایی و کار کنند. البته مهاجرت روستائیان به شهرها، به دلیل کمبود آب و نبود کشاورزی قابل توجیه است اما مهاجرت از یک کشور به دلیل بحران آب حرف غیرعلمی است، که هر روز هم آن را تکرار می‌کنند.»


این اظهارات کاوه مدنی، که پیش از این در مقام یک متخصص امور آب بوده، با کسی که حالا در معاونت سازمان محیط زیست قرار گرفته است، شاید در تضاد باشد؛ چرا که همچنان کلانتری بر مواضع خود، «بحران آب» تاکید می‌کند و به نظر می‌رسد معاونش هم باید با این مواضع رئیسش هماهنگ باشد وگرنه ماندنش در سمت معاونت، کمی عجیب به نظر می‌رسد!







انتهای پیام/

ارسال نظر