صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۸ - ۲۶ خرداد ۱۳۹۴

مقاوم‌ترین استان کشور کدام است؟

معاون امور بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن با بیان اینکه توزیع تسهیلات بازسازی و نوسازی واحدهای مسکن روستایی در کشور بر اساس میزان آسیب‌پذیری و تعداد واحدهای مقاوم صورت می‌گیرد، گفت: با توجه به وقوع حوادث متعدد در استان کرمان در 10 سال اخیر، این استان در سال گذشته بیش‌ترین سهم تسهیلات مسکن روستایی را به خود اختصاص داد.
کد خبر : 23608

عزیزالله مهدیان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا با بیان اینکه در چند سال اخیر شاهد حوادثی مانند زلزله زرند، بم و ... در کرمان بودیم، افزود: با توجه به پیشرو بودن کرمان در بهره‌مندی از تسهیلات مسکن روستایی در میان سایر استان‌ها، می‌توان آن را مقاوم‌ترین استان کشور به لحاظ دارا بودن مسکن و سازه‌های مقاوم دانست.


وی تصریح کرد: شاید میانگین تعداد خانوار کرمان نسبت به استان‌های دیگر بیشتر و در مجموع حدود 50 درصد مسکن روستایی آن نسبت به تعداد خانوار مقاوم باشند اما به لحاظ کمی هم تعداد واحدهای مقاوم این استان بسیار بیشتر است.


مهدیان با بیان اینکه بر اساس آمارها میزان مقاومت واحدهای مسکن روستایی در همه مناطق کشور حدود 40 درصد است، ادامه داد: در برخی استان‌ها که مجموع واحدهای مسکن روستایی آنها از 100 هزار واحد تجاوز نمی‌کند، حدود 60 تا 150 هزار واحد مقاوم وجود دارد.


معاون امور بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن تاکید کرد: در استان خراسان رضوی با وجود استفاده زیاد از تسهیلات مسکن روستایی اما حدود 75 درصد واحدهای مسکونی به علت بالا بودن آمار مسکن در آن غیرمقاوم هستند.


وی با بیان اینکه استان‌های کرمان، فارس،‌ مازندران و البرز نسبت به سایر استان‌ها از مقاومت بیشتری در واحدهای روستایی بهره‌مند هستند، اضافه کرد: در مقابل استان‌های سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری و اصفهان در وضع خوبی به لحاظ مقاوم بودن به سر نمی‌برند.


مهدیان با تاکید بر اینکه وضعیت و روند تغییرات کمی و کیفی واحدهای مسکن روستایی استان‌ها هر 5 سال یک‌بار از طریق نمونه‌گیری ارزیابی می‌شود، اظهار کرد: آمار دقیقی از مقاوم‌سازی مسکن روستایی در سایر کشورها نداریم اما در مجموع در کشورهای همسایه جز ترکیه اقدام خاصی در این باره صورت نگرفته است.


وی با تاکید بر اینکه کشورهای عراق و پاکستان حتی اقدامی برای بازسازی مسکن روستایی آسیب‌دیده در سیل نیز انجام نداده‌اند، عنوان کرد: روند بازسازی و بهسازی مسکن روستایی از ابتدای برنامه چهارم توسعه به صورت جدی در کشور آغاز شد اما پیش از آن سالانه برای بازسازی و بهسازی 30 تا 40 هزار واحد مسکونی تسهیلات پرداخت می‌شد.


معاون امور بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن با تاکید بر اینکه از سال 84 به بعد میزان واحدهای دریافت کننده تسهیلات مسکن روستایی در کشور به 200 هزار واحد رسید، بیان کرد: اگر برای رفع مشکلات معیشتی و اشتغال روستاییان فکر اساسی نشود و تنها تمرکز ما بر روی ساخت‌وساز مسکن روستایی باشد یقینا این امر تاثیر چندانی بر توسعه پایدار و ماندگار مناطق روستایی نخواهد داشت و در نهایت نیز شاهد پیری جمعیت در روستا ها به علت نبود اشتغال برای جوانان و به تبع آن مهاجرت این افراد به شهرها خواهیم بود.


انتهای پیام/

ارسال نظر