صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۹:۰۶ - ۰۶ آذر ۱۳۹۶
جهانگیری در جلسه ستاد مدیریت بحران در کرمانشاه خبر داد:

افزایش 5 میلیون تومانی تسهیلات ساخت مسکن در مناطق زلزله‌زده/ اولویت در گازرسانی به روستاهای زلزله‌زده

معاون اول رییس جمهور با تاکید بر این‌که «استحکام ساختمان باید دغدغه جدی هر ایرانی باشد»، گفت: پیمانکارانی که به استحکام ساختمان توجه نمی‌کنند، کاری پر ضرر و زیان در حق کشور انجام می‌دهند که باید بازخواست شده و پاسخگوی عملکرد خود باشند.
کد خبر : 235995

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، اسحاق جهانگیری عصر دوشنبه دربخش پایانی سفر خود به استان کرمانشاه اظهار کرد: زلزله غرب کشور و بطور مشخص استان کرمانشاه حادثه تلخی بود که قلب دولت و ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی‌ایران را به درد آورد و همه مردم عزادار این حادثه شدند.


وی ادامه داد: در کنار تلخی ها و سختی‌های زلزله، یک نکته بسیار برجسته به نمایش گذاشته شد که آن ظرفیت عظیم ملت ایران بود که تا کنون در دوران دفاع مقدس شاهد آن بودیم که مردم یکپارچه ایستادند و هر کس هر چه در توان داشت به میدان آورد.


معاون اول رئیس‌جمهور اضافه کرد: در زلزله استان کرمانشاه نیز یک بار دیگر ظرفیت عظیم ملت ایران به نمایش گذاشته شد و همه نشان دادند که شیعه و سنی و کرد و ترک و بلوچ و همه اقوام کشور با هم یکپارچه هستند.


جهانگیری با اشاره به سفر رهبر معظم انقلاب به مناطق زلزله‌زده و حضور شخص رئیس‌جمهور در این مناطق خاطر نشان کرد: رئیس‌جمهور پس از این حادثه در مناطق زلزله‌زده حضور یافت و در جلسه ستاد بحران دستورالعمل مشخصی را صادر کرد تا ظرفیت‌های دولت برای کمک به مردم بسیج شود.


معاون اول رئیس‌جمهور افزود: در جریان زلزله مردم و نیروهای مسلح نیز هر چه در توان داشتند به میدان آوردند و با وجود آنکه دولت و مسئولین کشور با تمام ظرفیت پای کار بودند، مردم نیز برای کمک حضور پیدا کردند تا ضعفها و نواقص را جبران کنند.


وی با اشاره به سابقه تاریخی استان کرمانشاه، مردم این استان را مرزدارانی مستحکم و پابرجا برای کشور توصیف کرد و گفت: امیدوارم مردم کرمانشاه همواره سربلند باشند و بعنوان پهلوانانی بزرگ از این کشور دفاع کنند.


جهانگیری با قدردانی از حضور بموقع نیروهای مسلح و ارتش برای کمک رسانی به مردم زلزله‌زده خاطر نشان کرد: نیروهای ارتش اقدامات برجسته‌ای برای نجات مردم انجام دادند و حضور بموقعی داشتند که قابل تقدیر است.


وی سپاه پاسداران را نیز پشتوانه‌ای قدرتمند برای جمهوری اسلامی‌ایران برشمرد و افزود: سپاه در همه حوادث و بخصوص در حادثه زلزله نقش موثر و خوبی ایفا کرد که باید از نیروهای سپاه تشکر کرد.


جهانگیری در ادامه با اشاره به نقش سازنده ستاد مدیریت بحران کشور و ستاد مدیریت بحران استان کرمانشاه در مدیریت و ساماندهی مسائل ناشی از زلزله گفت: در مقایسه با مدیریت زلزله بم، اقدامات انجام شده در استان کرمانشاه حکایت از آن دارد که به جهت مدیریت حوادث طبیعی پیشرفت زیادی داشته ایم. البته نواقص و ضعف‌هایی نیز وجود دارد که باید با آسیب شناسی از آن درس بگیریم.


وی با اشاره به انتقال 7 هزار نفر مصدوم و مجروح حادثه زلزله توسط اورژانس و دست اندرکاران بهداشت و درمان کشور اظهار کرد: انتقال این تعداد مجروح در مدت زمان کوتاه اقدامی‌بسیار پر اهمیت است که باید بعنوان یک کار بزرگ ثبت شود.


جهانگیری با اشاره به برنامه در دستور کار دولت برای مقاوم سازی 6 میلیون واحد مسکونی روستایی در کشور افزود: بر اساس این برنامه، دولت سالانه 200 هزار واحد مسکن روستایی را مقاوم سازی می‌کند و اگر پس از مقاوم سازی زلزله‌ای رخ دهد و ساختمان‌های مقاوم سازی شده تخریب شوند و ساختمان‌هایی که مقاوم سازی نشده‌اند سالم بمانند این یعنی که ایرادی در کار وجود دارد و دست اندرکاران مقاوم سازی، کار خود را بدرستی انجام نداده اند. البته در صورت چنین اتفاقی اصل سیاست مستحکم سازی ساختمان ها زیر سوال نمی‌رود بلکه عملکرد مجریان این طرح باید مورد بررسی قرار گیرد.


معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به مصوبه دولت برای پرداخت کمک بلاعوض 6 میلیون تومانی برای ساخت مسکن دائمی‌در شهرهای زلزله‌زده استان کرمانشاه و کمک بلاعوض 5 میلیون تومانی در روستاهای زلزله‌زده تصریح کرد: علاوه بر این 2 میلیون تومان نیز برای تجهیزات مورد نیاز مسکن دائمی‌در شهرها و روستاهای زلزله‌زده استان کرمانشاه اختصاص یافته است.


وی افزود: نظام بانکی نیز 10 میلیون تومان وام قرض الحسنه به افرادی پرداخت می‌کند که ساخت مسکن دائمی‌خود را آغاز کرده‌اند و بنیاد مستضعفان هم برای هر واحد مسکونی تا 2 میلیون تومان سیمان مورد نیاز را به صورت رایگان تامین خواهد کرد. ضمن آنکه احداث واحدهای مسکونی دائمی‌برای زلزله‌زدگان از پرداخت 7 میلیون تومان هزینه طراحی، مهندسی و پروانه ساخت معاف خواهد بود.


جهانگیری همچنین از افزایش 5 میلیون تومانی تسهیلات برای ساخت مسکن دائمی‌در مناطق زلزله‌زده استان کرمانشاه خبر داد و گفت: در جلسه امروز ستاد مدیریت بحران کشور مقرر شد که تسهیلات 35 میلیون تومانی در شهرها به 40 میلیون تومان و تسهیلات 25 میلیونی برای روستاها به 30 میلیون تومان افزایش پیدا کند که با در نظر گرفتن همه این تسهیلات و کمک‌های بلاعوض، می‌توان گفت که تقریباً رقم قابل توجهی برای ایجاد یک اسکان مطمئن و مسکن دائمی‌فراهم شده است.


معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی‌ایران هم به ازای هر فرد فوت شده در زلزله مبلغ 5 میلیون تومان برای هزینه‌های تدفین و مراسم بصورت بلاعوض پرداخت می‌کند خاطر نشان کرد: باید تلاش کنیم چرخه زندگی مردم و روال طبیعی در مناطق زلزله‌زده هرچه زودتر احیا شود و منابع لازم برای بخش‌های زیربنایی نظیر آب، برق و راه نیز توسط دستگاه‌های مربوطه تامین گردد.


وی همچنین از وزارت نفت خواست در راستای برنامه گاز رسانی به روستاهای بالای 20 خانوار در کشور، گازرسانی به روستاهای زلزله‌زده استان کرمانشاه را در اولویت قرار دهد.


جهانگیری در ادامه سخنان خود از اجرای طرحی بسیار عظیم برای تحول بخش کشاورزی در استان کرمانشاه خبر داد و اظهار کرد: بزودی کانال گرمسیری به بهره برداری خواهد رسید و حجم عظیمی‌از آب به منطقه منتقل خواهد شد و حدود 62 هزار هکتار از اراضی استان کرمانشاه تحت آبیاری و کشت قرار خواهد گرفت.


وی با تاکید بر اهمیت بخش کشاورزی در استان کرمانشاه و انتظارات مردم این استان برای توسعه این بخش گفت: دولت 2 میلیارد تومان نیز برای جبران خسارات ناشی از تلفات احشام و دام مردم زلزله‌زده استان کرمانشاه تامین کرده است و علاوه بر آن وزارت جهاد کشاورزی نیز به میزان قابل توجهی علوفه رایگان در اختیار دامداران قرار خواهد داد.


جهانگیری همچنین با اشاره به گزارش نماینده وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر آسیب به بیش از 8 هزار واحد کشاورزی دراستان کرمانشاه گفت: در احیا و بازسازی این واحدها تردیدی وجود ندارد و لازم است که سازمان برنامه و بودجه، وزارت جهاد کشاورزی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی‌در این خصوص جلسه‌ای برگزار و راهکارهای لازم را تدوین کنند.


معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به ابلاغ آیین نامه اختصاص 1.5 میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای اشتغال روستایی تصریح کرد: براساس این آیین نامه که چندی پیش ابلاغ شد، واحدهای صنعتی استان کرمانشاه که در کارگروه حمایت از بخش تولید مورد بررسی و تصویب قرار گیرند می‌توانند تا سقف 400 میلیارد تومان برای بازسازی و تامین سرمایه در گردش از این منابع مالی استفاده کنند.


وی از مسئولین بانک‌های استان کرمانشاه خواست برای پرداخت تسهیلات به مردم زلزله‌زده سخت گیری نکنند و اصل را بر پرداخت تسهیلات بگذارند مگر اینکه واقعا راهکاری وجود نداشته باشد.


جهانگیری همچنین با اشاره به تصمیم دولت مبنی بر تخصیص صد در صدی بودجه عمرانی سال 96 استان کرمانشاه گفت: برای امور زیربنایی این استان، یک ردیف متمرکز نیز در بودجه سال 97 پیش‌بینی خواهد شد که سقف آن تا یکی دو هفته آینده نهایی می‌شود.


معاون اول رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به تعطیلی مدارس آسیب دیده استان از استاندار و مسئولین استان کرمانشاه خواست هر چه سریعتر مدارس را حتی به شکل اسکان موقت بازگشایی کنند تا دانش‌آموزان بتوانند هرچه زودتر درس خود را ادامه دهند.


وی همچنین با اشاره به آمادگی نظام بانکی کشور برای ساخت مدارس آسیب دیده استان کرمانشاه افزود: خوشبختانه خیرین مدرسه ساز نیز پای کار آمده‌اند و امیدوارم که تا سال تحصیلی آینده هیچ روستایی نباشد که مدرسه آن تکمیل نشده باشد.


جهانگیری در ادامه از استمهال بدهی‌های گذشته فعالان بخش صنعت، خدمات و کشاورزی مناطق زلزله‌زده استان کرمانشاه تا مدت دو سال خبر داد و گفت: دولت هر آنچه که در توان داشته باشد به صحنه خواهد آورد تا مشکلات مردم استان کرمانشاه مرتفع شود و این استان بتواند همچنان سرپا بایستد و باید بدانند که دولت، مردم ایران، نظام و در راس آن رهبر معظم انقلاب در کنار مردم این استان هستند.


در این جلسه که وزرای نیرو، صنعت، معدن و تجارت، آموزش و پرورش، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رییس سازمان برنامه و بودجه، رییس کل بانک مرکزی ، رییس جمعیت هلال احمر، معاون رئیس‌جمهور در امور مجلس و شماری از معاونین دستگاه‌های اجرایی و مسئولین استانی نیز حضور داشتند، استاندار کرمانشاه گزارشی از آخرین وضعیت کمک رسانی به مناطق زلزله‌زده و اسکان مردم این مناطق ارائه کرد و برآوردی از خسارات وارده به ساختمان‌های اداری، واحدهای صنعتی، کشاورزی و گردشگری اعلام کرد.


رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی‌هم گزارشی از روند اسکان موقت در شهرها و روستاهای استان کرمانشاه ارائه کرد و گفت: تا یکی دو ماه آینده کار اسکان موقت به اتمام می‌رسد و پس از آوار برداری، به سرعت برنامه اسکان دائم مردم آغاز خواهد شد.


در این نشست هر یک از وزرای حاضر و رییس سازمان برنامه و بودجه نیز گزارشی از اقدامات صورت گرفته در استان کرمانشاه را ارائه کردند و پس از بحث و تبادل نظر تصمیمات مناسبی برای افزایش تسهیلات، کمک‌های بلاعوض و سرعت بخشیدن به روند اسکان مردم و ساخت خانه‌های دائمی‌ آنان اتخاذ شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر