مسلمانان آمریکا از وجود رهبر مقتدری همچون آیتالله خامنهای بیبهرهاند
گروه بینالملل خبرگزاری آنا: به باور بسیاری از کارشناسانی که در حوزه آمریکا و بافت اجتماعی این کشور پژوهش کردهاند، اسلامی که در آمریکا جریان دارد با فضای اسلام واقعی تناسب کمی دارد و این موضوع به صورت ساختاری هوشمند از سوی مقامهای آمریکایی دنبال میشود. در واقع دولتمردان آمریکایی نمیخواهند مسلمانان در خاک این کشور از اسلام چیزی جز انجام مناسک و عبادات بدانند و میتوان اینگونه گفت که نوعی سکولاریزم به اسلام آمریکاییها تزریق شده است.
این موضوع و نیز گسترش تفکرات اسلامستیزانه در غرب ما را بر آن داشت تا با دکتر محمد العاصی، پژوهشگر آمریکایی و مدیر علمی مرکز آموزش اسلامی واشنگتن که مدتی امام جمعه این شهر آمریکا نیز بوده است گفتوگویی داشته باشیم.
- فعالیت جریانهای اسلامی در آمریکا چگونه است؟
در حال حاضر بیش از 2500 مسجد در آمریکا به موضوع ترویج تفکرات اسلامی مشغول هستند و در آنها مسلمانان علاوه بر آشنایی با اسلام، به عبادت خداوند مشغول میشوند. معتقدم که در چهار سال گذشته در میان مذاهب، بیشترین رویگردانیها مربوط به کاتولیکها و بیشترین گرایش مربوط به دین مبین اسلام بوده است. علاوه بر این، نیمی از جمعیت مسلمان آمریکا را شیعیان و نیمی دیگر را اهل سنت تشکیل میدهند که البته متاسفانه همانند دیگر نقاط جهان اسلام، جدایی اهلسنت از شیعه مشاهده میشود. باوجود این، در سالهای اخیر تلاشهای زیادی برای وحدتبخشی میان مسلمانان در آمریکا انجام شده است.
بهطور کلی مسلمانان در آمریکا با برخی محدودیتها دست و پنجه نرم میکنند. بهعنوان نمونه در برگزاری شعائر دینی در خود آمریکا نیز آزادی کاملی وجود ندارد و برای رفتن به حج محدودیتهایی وجود دارد.
- آیا تفاوتی میان اسلامی که در آمریکا عرضه میشود با اسلام دیگر کشورها همچون ایران وجود دارد؟
بله، طبعا تفاوتهایی چه از لحاظ اعتقادی و چه از لحاظ رهبری وجود دارد. در جمهوری اسلامی ایران، رهبری همچون آیتالله خامنهای وجود دارد که از دنیای غرب نمیترسد و حرفش را با شجاعت میزند. چنین افرادی در دنیای امروز کم پیدا میشوند و نبود چنین رهبری مقتدر، ازجمله مشکلات جامعه مسلمانان در آمریکا است.
علاوه بر این، اسلامی که در آمریکا عرضه میشود تابع برخی انحرافاتی است که دستگاه رسانهای آمریکا با به راه انداختن جریاناتی همچون اسلامهراسی بهدنبال ترویج آن است. چهرهای که از اسلام در آمریکا وجود دارد واقعی نیست و تفاوتهای عمدهای با اسلامی دارد که منبع مهر و رحمت است.
- سیاست آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران را چگونه ارزیابی میکنید؟
رسانههای آمریکایی تبلیغات منفی زیادی را علیه جمهوری اسلامی ایران انجام میدهند. در حالی که خیزشهای مردمی در خاورمیانه و برخی کشورهای عربی تحت تاثیر انقلاب اسلامی ایران بوده است، متاسفانه دولت آمریکا سیاست دوگانهای را اجرا میکند. از سویی با ترفندهای مختلف دنبال نزدیک شدن به ایران است و میخواهد ایران تابع سیاستهای امریکا شود و از سوی دیگر اعراب و رژیم صهیونیستی را برای مقابله با ایران تحریک میکند و موج جریانات تکفیری را به راه میاندازد.
هماکنون موج تکفیر و خشونت در منطقه که از سوی آمریکا هدایت میشود، وحدت جهان اسلام را تهدید میکند و تلاش جمهوری اسلامی ایران را برای وحدت اسلامی خنثی میکند. جمهوری اسلامی ایران توانست با انقلاب اسلامی پیروزی مهمی را رقم بزند، پیروزی بزرگی که قرنها مسلمانان بهدنبال آن بودند و تصورش را هم نمی کردند. این موضوع باعث شده است تا آمریکا که دست خود را از سلطه بر ایران کوتاه میبیند، به دشمنی با نظام اسلامی ایران روی آورد و مقابله با اسلام را در نوک پیکان حمله خود قرار دهد.
- سیاست غرب برای بر هم زدن وحدت جهان اسلام با چه رویکردی دنبال میشود؟
طبق باور همه ما مسلمانان، حضرت محمد (ص) حجت و دلیل ما در پذیرش اسلام است. اگر از خود بپرسیم که آیا ایشان خاندان و اهل بیت خود را دوست داشت یا خیر، آنگاه به پاسخ بسیاری از سوالات خود در این زمینه میرسیم چرا که همه مسلمانان معتقدند جواب این سوال مثبت است.
آشوبطلبان و کسانی که بویی از اسلام رحمانی نبردهاند میخواهند روابط دنیای اسلام را بازیچه اهداف سیاسی خود قرار دهند. آنها در بُعدتاریخی و اجرایی وارد میدان شدهاند و میکوشند تا وحدت مسلمانان را بر هم زنند. چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران میگذرد و پیروزی نهضت اسلامی سبب شده است ملیگرایان، نژادگرایان و تفرقهافکنان بیشتر وارد میدان شوند و فعالیتهایشان را بیشتر کنند.
گفتوگو از: مجتبی اسماعیلی
انتهای پیام/