آیا حیوانات احساسات دارند؟
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ScienceAlert، برای قرنها گمان میشد که انسانها تنها موجوداتی هستند که احساس دارند و شخصیت منحصربه فرد خود را دارند؛ این دیدگاه عجیب و غریب در قرن هفدم میلادی متولد شد، وقتی رنه دکارت مدعی شد که حیوانات عاری از هرگونه احساس فیزیکی یا عاطفی هستند.
تحقیقات اخیر نشان میدهد که حرفهای دکارت اشتباه بوده است. پیش از این باور داشنمندان معتقد بودند که بز، تنها گونهای از پستانداران است که عاری از هرگونه احساساتی است. با این حال دانشمندان اثبات کردند که بزها نیز در پاسخ به برخی از تحریکات، احساساتی میشوند.
محققان با آنالیز سیگنالهایی دریافتی از بز، وقتی در انتظار غذا بود، متوجه شدند که این حیوانات ناراحت هستند چراکه پاداش خود را دریافت نکردهاند. همچنین گزارشها نشان داد که بزها وقتی از بقیه گله جدا نگهداری میشدند، احساس ناراحتی میکردند.
دانشمندان از زبان بدن و ضربان قلب بدن بز استفاده کردند تا احساسات بیان شده آنها را بررسی کنند.
اسبها یکی از احساساتیترین موجودات زمین هستند. چراکه این حیوانات یکی از اجتماعیترین موجودات هستند، رابطه نزدیکی با همگلههای خود دارند و در صورت حس کردن تهدید به سرعت صحنه را ترک میکنند.
در کانادا اسبسواری یکی از خطرناکترین ورزشها حساب میشود چراکه وضعیت عاطفی اسب، یکی از جنبههای ایمنی است.
دانشمندان با بررسی 184 اسب از 22 مدرسه اسبسواری مختلف دریافتند که یکی از مهمترین عوامل موثر بر وضعیت عاطفی اسب، وضعیت محل سکونت آنهاست. اسبهایی که در محیط خارجی نگهداری میشوند، کمتر از اشیای جدید میترسند و وقتی در میدان رها میشوند کمتر هیجانزده هستند. در حالی که اسبهایی که در اصطبلهای جداگانه نگهداری میشوند زودتر میترسند و بیشتر هیجانزده میشوند.
نتایج این تحقیقات نشان داد که اسبها قادر به بروز احساساتی مانند استرس و ترس هستند.
نتایج این تحقیقات نشان داد که اسبها قادر به بروز احساساتی مانند استرس و ترس هستند. انجام تحقیقات در زمینه احساسات و شخصیت حیوانات به این دلیل مهم است که نتایج آنها پیامدهای بزرگی در رفاه حیوانات میگذارد. این امر نشان میدهد که حیوانات قادر به احساس کردن حس ترس هستند، درد را احساس میکنند و گاهی قادر به سازگاری با شرایط نیستند.
مترجم: هانا حیدری
انتهای پیام/