صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۲ - ۰۵ آذر ۱۳۹۶

آزمایش‌های قبل از ازدواج مهم‌ترین گام در پیشگیری از شیوع تالاسمی

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام آزمایش‌های قبل از ازدواج را از مهم‌ترین اقدامات در پیشگیری از شیوع بیماری تالاسمی در جامعه عنوان کرد.
کد خبر : 235706

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر محمد جعفر صادقی اظهار کرد: شیوع بیماری تالاسمی در استان خراسان رضوی 0.2 در 10 هزار تولد زنده است، که این رقم در کشور یک در 10 هزار تولد زنده است.


وی اظهار کرد: تالاسمی یک بیماری خونی ژنتیکی است که مراقبت از آن از سال 1376 در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفته است.


صادقی اجباری شدن آزمایش تالاسمی در قالب آزمایش‌های قبل از ازدواج و پیشگیری از تولد کودک مبتلا به تالاسمی را از جمله این برنامه‌ها برشمرد.


وی با بیان اینکه تالاسمی به صورت شدید و خفیف بروز می‌یابد، گفت: افراد مبتلا به تالاسمی خفیف فقط ناقل بیماری هستند و می‌توانند مانند افراد سالم زندگی کنند.


مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت افزود: اگر هر 2 والد نوزاد، دارای ژن ناقل تالاسمی باشند، احتمال تولد فرزند مبتلا به تالاسمی شدید افزایش می‌یابد.


وی اظهار کرد: توصیه می‌شود افرادی که بر اساس آزمایش‌ها ناقل بیماری هستند با هم ازدواج نکنند و در صورت ازدواج، فرزند آوری آنها باید تحت کنترل قرار گیرد.


صادقی خاطرنشان کرد: از سال 1384 تاکنون 626 مادر باردار مشکوک به داشتن نوزاد تالاسمی در استان خراسان رضوی مورد بررسی و آزمایش قرار گرفتند که 546 مورد آنها جنین سالم و 80 مورد از این تعداد، جنین مبتلا به تالاسمی داشته‌اند.


مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت افزود: در همین راستا برای 68 نفر آنان مجوز سقط صادر شده و 12 مادر باردار با وجود آموزش‌های لازم و هشدار در خصوص به دنیا آوردن نوزاد مبتلا به تالاسمی حاضر به انجام سقط نشده و فرزند خود را به دنیا آورده‌اند.


صادقی با بیان اینکه هزینه آزمایش‌های جنینی برای مادران باردار مشکوک به نوزاد تالاسمی بیش از 20 میلیون ریال است، گفت: پیرو سیاست وزارت بهداشت و درمان انجام این آزمایش‌ها برای این گروه از مادران به صورت رایگان انجام می‌شود.


وی بار روحی، روانی و اجتماعی بیماری تالاسمی برای خانواده را بسیار سنگین خواند و یادآور شد: هزینه دارو و درمان هر بیمار تالاسمی سالانه 200 هزار دلار برآورد می‌شود، لذا این مهم بر اجرای هرچه بهتر برنامه‌های پیشگیری تاکید دارد.


مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت در ادامه بیان کرد: تالاسمی یک بیماری ژنتیکی و نوعی کم خونی است که تا پایان عمر به طول می‌انجامد و فرد مبتلا را متحمل مشکلات و عوارض بیشماری می‌کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر