صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

برترین کتاب‌های ادبیات جهان که شخصیت‌های اصلی آن‌ها حیوانات هستند

بسیاری از شخصیت‌های داستانی در کتاب ‌های مختلف را حیوانات تشکیل می‌ دهند. معمولا نویسندگان از این شخصیت ‌ها به عنوان نماد رفتارهای خوب و بد استفاده می‌ کنند که در طول تاریخ از جذاب‌ ترین تمثیل‌ ‌ها محسوب می‌ شده است.
کد خبر : 235623

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، گاردین در گزارشی، فهرستی از کتاب‌‌های مشهور ادبیات جهان را تهیه کرده است که حیوانات، شخصیت اصلی داستان آن‌ها را تشکیل می ‌دهند. در این کتاب‌‌ها نویسندگان با استفاده از حیوانات، در حقیقت سعی کرده‌ اند اعمال خوب و بد انسان‌‌ها را به رخ آن‌ها بکشانند. در ادامه با اسم و قصه این کتاب‌ها بیشتر آشنا شوید.


«مرشد و مارگاریتا» / اثر میخائیل بولگاکف


رمان از سه داستان موازی تشکیل شده ‌است که در نهایت یکپارچه می‌شوند: «سفر شیطان به مسکو، داستان پونتیوس پیلاطس و به صلیب کشیده شدن مسیح و عشق مرشد و مارگاریتا.» چندی پیش «نشر مجید» این کتاب را با ترجمه «پرویز شهدی» روانه بازار کرد که می‌ توان گفت یکی از بهترین ترجمه ‌های موجود است. در این کتاب حیواناتی مانند گربه دائم ‌الخمر و کرگدن دیوصفت در گروه شیاطین جو حاکم بر فضای دوره استالین را به تصویر می‌کشند.


«آلیس در سرزمین عجایب» / اثر لوئیس کارول


داستان با رویدادی کاملا اتفاقی آغاز می ‌شود و با عبور آلیس از دری کوچک و ورود به باغی پر از گل ادامه پیدا می کند. آرزوهای دور از حقیقتی که محقق می ‌شوند و حیوانات عجیبی که در آن سرزمین حضور دارند. این موجودات علاوه بر این که حرف می‌ زنند، از ویژگی ‌های خاصی نیز برخوردارند. این داستان افزون بر این که جنبه سرگرم کننده دارد، در لایه‌های درونی اش از هدف زندگی و هدفمند زندگی کردن صحبت می کند.


«مسخ» / اثر فرانتس کافکا


داستان درباره فروشنده جوانی به نام «گرگور سامسا» است که یک روز صبح از خواب بیدار و متوجه می ‌شود که به یک مخلوق نفرت‌ انگیز حشره‌ مانند تبدیل شده است. «مسخ» سرگذشت انسانی است که تا وقتی مثمر است، عزیز و دوست داشتنی است و در غیر این صورت به موجودی بی مصرف و غیر قابل احترام تبدیل می شود. دلیل مسخ سامسا در طول داستان گفته نمی ‌شود و خود «کافکا» نیز هیچ گاه درباره آن توضیحی نداد.


«قلعه حیوانات»/ اثر جورج اورول


مزرعه حیوانات درباره گروهی از حیوانات اهلی است که در اقدامی آرمان‌ گرایانه، صاحب مزرعه را از مزرعه‌ اش فراری


می ‌دهند تا خود اداره مزرعه را به‌ دست گیرند و «برابری» و «رفاه» را در جامعه خود برقرار سازند. گردانندگان این جنبش گروهی از خوک ‌ها هستند، ولی پس از مدتی این گروه جدید نیز به سرپرستی خوکی به نام ناپلئون همچون آقای جونز به بهره‌ کشی از حیوانات مزرعه می ‌پردازند و هرگونه مخالفتی را سرکوب می‌ کنند.


«کتاب جنگل» / اثر رودیارد کیپلینگ


شخصیت اصلی کتاب جنگل پسری به نام «موگلی» است که در جنگل‌های هندوستان در میان گرگ‌‌ها و حیوانات دیگر از جمله میمون ‌ها و فیل ‌ها پرورش می ‌یابد. استودیو‌های فیلم سازی در آمریکا نسخه‌‌های متعددی از این کتاب را به فیلم و پویانمایی تبدیل کردند. هرچند به نظر می‌ رسد شخصیت اصلی داستان «موگلی» همان پسرک داستان باشد اما در اصل «باغیرا» همان پلنگ قصه ، بازیگر نقش اصلی


داستان است.


«گزارشی برای یک آکادمی» / اثر فرانتس کافکا


این کتاب، داستان کوتاهی از نویسنده مشهور آلمانی ادبیات جهان است. این کتاب به سبب نزدیکی ایده کلیدی این داستان با داستانی دیگر از همین نویسنده به نام «مسخ»، تحلیلی بر آن داستان نیز در خود دارد.


«پیتر قرمز»، یک میمون قرمز رنگ است که هنر موسیقی‌ اش باعث می‌ شود برای ماندن در باغ وحش دچار تردید شود. او دو گزینه دارد: زندگی کنار حیوانات و رفتن به جمع انسان ‌ها.


«جادوگر شهر اُز»/ اثر فرانک بائوم


خانه دوروتی از طریق توفانی به سرزمینی آورده می ‌شود که در آن جا جادوگرانی حکومت می ‌کنند که برای خلاصی از دست آن‌ها باید دخترک با شیر و مترسک همراه و به شهر جادوگر اُز سفر کند.


هرچند در نسخه ‌های‌هالیوودی برداشتی متفاوت از داستان شده است ولی در داستان از حیواناتی به عنوان شخصیت‌های اصلی استفاده شده است که هر یک نماد مختلفی از ترس و شجاعت و ... هستند.


«قلب سگی»/ اثر میخائیل بولگاکف


میخائیل بولگاکف این کتاب را چندماه پس از مرگ لنین نوشت و از آن جا که این کتاب در دوران ضعف و افول کمونیسم در اتحادیه جماهیر شوروی نوشته شده است، از آن به عنوان کنایه‌ ای به انقلاب کـــمونیستی تفسیر می‌ شود. داستان درباره‌ سگ ولگردی به نام شاریک است که ظاهر انسانی می ‌گیرد. جراح عجیب داستان، تجسم حزب کمونیست (یا شاید خود لنین) است و عمل پیوند که برای تبدیل سگ به انسان انجام می‌شود، نمادی از انقلاب است.


منبع: خراسان


انتهای پیام/

ارسال نظر