صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۶ - ۰۴ آذر ۱۳۹۶
دبیر مشاور علمی دوازدهمین کنگره سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران:

شناخت علل ایجاد بیماری‌ها و ضایعات دهانى با استفاده از علم پاتولوژی

دبیر مشاور علمی دوازدهمین کنگره سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران باتاکید بر ضرورت توجه به موضوع آسیب‌شناسی دهان، گفت: تمام تحقیقات شاخه‌هاى دندانپزشکى بدون وجود آسیب شناسی دهان، بدون نتیجه خواهد ماند.
کد خبر : 235078

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر عباسعلى پایدار در آستانه برگزاری دوازدهمین کنگره سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران در ارتباط با موضوع پاتولوژی دهان، فک و صورت اظهار کرد: اورال پاتولوژى یا آسیب شناسی دهان، فک و صورت یکى از رشته‌هاى کلیدى و علمى دندانپزشکى است که به دلیل اینکه مباحث آن کمتر در کلینیک روزمره همکاران دندانپزشک، مورد استفاده قرار می‌گیرد در کنگره‌ها نیز چندان مورد استقبال همکاران قرار نمی‌گیرد.


وی افزود: مباحث پاتولوژی دهان در ارتباط با ضایعات ایجاد شده در تمامى قسمت‌هاى دهان، فک و صورت است، همچنین تومورها و ضایعات خوش خیم و بدخیم بافت نرم و سخت حفره دهان را نیز شامل می‌شود، البته خوشبختانه این ضایعات در صد کمى اتفاق افتاده و به همین دلیل همکاران دندانپزشک عمومى کمتر با آنها سرو کار دارند.


دبیر مشاور علمی بخش پاتولوژی دوازدهمین کنگره سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران ادامه داد: در حقیقت پاتولوژى دهان، در ارتباط با علل ایجاد بیماری‌ها و ضایعات دهانى بحث کرده و بیشتر به فعالیت‌هاى سلولى و مولکولى پرداخته و به صورت تغییرات بافتى و هیستوپاتولوژیک نگاه می‌کند به عبارتى این رشته بیشتر به مباحث پزشکى تا دندانپزشکى اشراف دارد.


پایدار اضافه کرد: به دلیل اینکه در مطب‌هاى دندانپزشکى به صورت روزمره درمان مدار هستند و ٩٠ درصد موارد به صورت درمان‌هاى پرکردن، ترمیمى، درمان ریشه و تراش دندان‌ها اقدام می‌کنند؛ بحث‌هاى پایه‌اى و Pure علمى به دلیل درصد پایین این ضایعات معمولا جایى ندارد.


وی عنوان کرد: تمام تحقیقات شاخه‌هاى دیگر دندانپزشکى بدون وجود آسیب شناسی دهان، بدون نتیجه خواهد ماند. همچنین تمام تحقیقات، موفقیت یا عدم موفقیت مواد جدید دندانپزشکى، تطابق، سازکارى بافتى، استفاده از باندینگ‌ها و فلزهاى مختلف و نوع ایمپلنت‌ها و سازکارى و یا درصد موفقیت یا عدم موفقیت کارهاى مختلف و جدید در شاخه‌هاى مختلف دندانپزشکى، وابستگی مستقیم به آسیب شناسی و تایید این رشته و علم دارد.


دبیر مشاور علمی بخش پاتولوژی دوازدهمین کنگره سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی گفت: آسیب شناسی دهان، کلید و شاه راهى است که تحقیقات دندانپزشکى بدون استفاده از آن محکوم به شکست است.


پایدار افزود: به همین دلیل در کنگره‌هاى مختلف دندانپزشکى بر آن هستیم که ضمن آگاهى دادن به تمامى همکاران خصوصا همکاران جوان، اهمیت این رشته را به صورت استفاده از مفاهیم کاربردى و مشترکات این رشته با دیگر رشته هاى دندانپزشکى بیان کنیم.


وی خاطرنشان کرد: بر این اساس پانل‌هاى خود را به صورت یک پانل مستقل در ارتباط با مباحث کاربردى پاتولوژى و چند پانل بین رشته‌اى، با همکارى اساتید دیگر رشته‌هاى دندانپزشکى برقرار می‌کنیم کما اینکه رشته‌هاى دیگر هم در صورت لزوم از متخصصان آسیب شناسی دهان، فک و صورت در پانل‌ها و مباحث خود استفاده بهینه می‌کنند.


دبیر مشاور علمی بخش پاتولوژی دوازدهمین کنگره سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران گفت: از انجمن دندانپزشکان عمومى ایران و به خصوص از ریاست همیشه در صحنه علم، این انجمن تشکر می‌کنم که با فعالیت‌هاى چند ساله خود در زمینه علمى و برگزارى کنگره‌ها و باز آموزى‌هاى علمى ضمن ارتقا سطح علمى همکاران، هیچ گونه تفاوتى بین رشته‌هاى کلینیکى و بالینى و رشته‌هاى علمى نگذاشته‌اند.


گفتنی است؛ دوازدهمین کنگره علمی سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران 19 تا 22 دی در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر