طراحی جهان شهر معنوی، نیاز به بازاندیشی سنت ها دارد
به گزارش خبرنگار آنا از تبریز ، حجت الاسلام علی خدیوی گفت: «مسئله آرمان شهر یعنی جهان شهری آرمانی را طراحی و مدینه فاضله ای را تشکیل دهیم. شهری ایده آل که از دیرباز دغدغه های دیرین و آرزوی بشریت است و بیشتر فلاسفه همچون ارسطو، افلاطون و فارابی به این موضوع پرداخته اند.»
وی افزود: «وقتی سخن از آرمان شهر به میان میآید یعنی ما به دنبال ساخت یک تمدن هستیم. سخن از این دنیا است نه آن دنیا. سخن از جهان اجتماعی است سخن از مسیر تکاملی انسان به کمال است»
رئیس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آذربایجان شرقی تصریح کرد: «تمدن های مختلف در دنیا بوجود آمده است. تمدن ها با فرهنگ ها از هم جدا می شود. انسان با فرهنگ هویت و شخصیت پیدا می کند. هویت مهمترین دغدغه انسانی است بیهویتی پوچی است و منجر به انتحار و خودکشی می شود.»
وی با توجه به بیانات رهبری در مورد الگوی ایرانی اسلامی گفت:« از دیدگاه رهبری معظم الگوی ما باید شامل چهار رکن فکر و اندیشه، معنویت، علم و زندگی (سبک زندگی) باشد. »
خدیوی با بیان اینکه معنویت به معنای حال خوب در اسلام نیست و افزود: معنویت کلمه مدرن است. جهان شهر معنوی یعنی ساخت جهانی که در آن معنویت مفهوم داشته باشد و حال خوب به انسان دست بدهد.»
وی در ادامه به شاخص های طراحی جهان شهر آرمانی و سنتی یا مدرن بودن آن اشاره کرد و گفت: سنت دو معنا دارد: «از نظر جامعه شناسان و اسلام مفهوم سنت متفاوت است. آنتونی گیدنز مدرنیته را در مقابل سنت می داند و سنت را کهنه بودن معرفی می کند و مدرن را غربی شدن می داند؛ اما در نگاه دینی، سنت، روش و سیره پروردگار در اداره عالم مطرح است، کهنه نیست و فراتر از زمان است و مدرن بودن به معنای نو شدن است سممنت با نو شدن مشکلی ندارد با بدعتها مخالف است. »
حجت الاسلام بخت آور رییس جامعه المصطفی (ع) تبریز گفت: «جهان شهر معنوی باید شهر معنوی باشد. شهر مقدس مشهد به خاطر وجود مبارک حضرت امام رضا (ع) شهر معنوی ما است. البته شهر تبریز و نقش آن در توسعه فرهنگ شیعه می تواند این شهر را نیز به جهان شهر معنوی تبدیل کند.»
بخت آور در ادامه به اهمیت نقش جامعه المصطفی(ع) در طراحی جهان شهر معنوی اشاره کرد و گفت: «جامعه المصطفی(ع) تنها نهاد در دنیای شیعی است که با بیش از یکصد ملیت مختلف مراودات علمی-اسلامی دارد و در بیش از 60 کشور جهان مراکز علمی آموزشی فعال دارد که می تواند پلی برای ایجاد یک شهر معنوی باشد.»
نشست تخصصی جهان شهر معنوی با همکاری جامعه المصطفی (ع)، دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری (مدظله االعالی) و دانشکده معماری دانشگاه آزاد اسلامی تبریز و با حضور طلاب، استادان و دانشجویان در سالن شهریار این دانشگاه حال برگزاری است.
انتهای پیام/