صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۷ - ۲۵ خرداد ۱۳۹۴

کاوشگر فضایی فیله پس از ماه‌ها خواب، با تابش خورشید دوباره به‌ کار افتاد

فیله، کاوشگر اتحادیه اروپا، پس از ماه‌ها خواب در سطح دنباله‌دار «چوری» سرانجام بیدار شد. مرکز هوا- فضای آلمان اعلام کرده است که بار دیگر اطلاعاتی در باره آزمایشگاه فضایی کوچک فیله دریافت کرده است.
کد خبر : 23371

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از BBC، فیله، کاوشگر اتحادیه اروپا، از خواب زمستانی خود در سطح دنباله‌دار ۶۷پی (چوری) بیدار شد. یکی از سخنگویان مرکز هوا- فضای آلمان در شهر کلن این کشور اطلاع داد که فضاپیمای روزتا ساعت ۲۸:۲۲ روز شنبه (۲۳ خرداد) اطلاعاتی را درباره فیله به زمین ارسال کرده است.


دانشمندان این مرکز طی ۴۰ ثانیه اطلاعاتی از فیله، کاوشگر اتحادیه اروپا، دریافت کرده‌اند. گفته می‌شود این اطلاعات ۳۰۰ بخش از ۸۰۰۰ بسته اطلاعاتی است که قرار است فیله به زمین ارسال کند.


آزمایشگاه فضایی کوچک فیله که ابعادش حدود حجم یک یخچال است، تمام اطلاعات خود را به فضاپیمای روزتا می‌فرستد و روزتا این اطلاعات را پس از دریافت، به زمین مخابره می‌کند.


دانشمندان از فعالیت دوباره کاوشگر اتحادیه اروپا بسیار مسرورند، زیرا 7 ماه از نشست تاریخی این کاوشگر بر سطح دنباله‌دار چوری گذشته و دانشمندان نتوانسته بودند محل دقیق این کاوشگر را در سطح دنباله‌دار تعیین کنند.


در انتظار نور خورشید


آزمایشگاه فضایی کوچک فیله پس از یک سفر 10 ‌ساله به همراه فضاپیمای روزتا سرانجام در نوامبر سال گذشته میلادی (۲۰۱۴) موفق شد در سطح دنباله‌دار ۶۷پی فرود آید. فرود آن اما برطبق تصمیم از قبل گرفته شده انجام نشد و این آزمایشگاه زیر صخره‌ای در سایه پنهان شد.



فضاپیمای روزتا


فیله، کاوشگر اتحادیه اروپا، برای شارژ کردن باتری‌های خود احتیاج به انرژی خورشیدی‌ داشت و پنهان شدن در زیر صخره سبب شده بود که نور خورشید به این کاوشگر نرسد.


در سایه قرار گرفتن فیله سبب شد که پس از ۶۰ ساعت کار، باتری‌ها آن خالی شوند و این کاوشگر در پانزدهم نوامبر سال ۲۰۱۴ از فعالیت بازایستاد. فیله منتظر تابش آفتاب بود تا با شارژ باطری‌ها بار دیگر آغاز به فعالیت کند. دانشمندان از دوازدهم ماه مارس سال جاری هرچند یک‌بار ارتباط با فضاپیمای روزتا را برقرار می‌کردند و می‌کوشند خبری از فیله، کاوشگر اتحادیه اروپا بیابند.


دانشمندان معتقد بودند که با نزدیک شدن چوری به خورشید و افزایش ساعت‌های نورگیری، فیله بار دیگر آغاز به فعالیت کند. بیشتر فعالیت فیله به جمع‌آوری اطلاعاتی در ارتباط با اجزاء خاک و یخ دنباله‌دار چوری است.





انتهای پیام/

ارسال نظر