صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ماجرای خودروی آب سوز در ایران از شایعه تا واقعیت

علاءالدین جاسمی زرگانی؛ مخترع جوان اهوازی موفق به ساخت محصولاتی آب سوز کرده که خودروی آب سوز ازجمله عمومی‌ترین ابداع وی است.
کد خبر : 233679

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، پیشرفت علم امری اجتناب‌ناپذیر است که دراین‌بین هر غیرممکنی ممکن می‌شود، وسایل و اتفاقاتی که شاید در برهه‌ای از زمان برای برخی از ما آرزو بوده با پیشرفت علم و به وجود آمدن تکنولوژی‌های نو دست‌یافتنی شده است.


تکنولوژی‌های جدید و نو گاهی با مخالف‌ها و موافق‌هایی روبه‌رو بوده که باگذشت زمان استفاده‌شده یا این‌که در حد همان معرفی در یادها مانده و فراموش‌شده است، موقعیت، زمان، جامعه و ... را می‌توان ازجمله عوامل تأثیرگذار در موفقیت و عدم موفقیت یک اختراع یا ابداع دانست.


گاهی سخن از اختراعات و ابداعاتی به گوش میر سد که برای ما آرزوی دوران کودکی یا تخیلات آن زمان بوده اما ممکن است برخی از ما از همان کودکی به دنبال عملی کردن این اختراعات برویم، علاءالدین جاسمی زرگانی؛ مخترع جوان اهوازی ازجمله افرادی است که سعی کرد آرزوی دوران کودکی خود را عملی کند.


جاسمی زرگانی، دکترای انرژی دارد و از سن 15 سالگی کارکرده و مقطعی از تحصیلات خود را به دلیل کار کردن، شبانه انجام داده؛ اما در این دوران از زندگی خود اختراعاتی انجام داد؛ کاری که کنجکاوی ما را برانگیخت آب سوز کردن خودرو بود، کاری که شاید برای بیشتر ما محال تصور شود.


علاءالدین جاسمی زرگانی اظهار داشت: تحصیلات اولیه من خلبانی در مرکز هوانوردی اهواز بوده اما به دلایل مختلف از ادامه تحصیل در این زمینه انصراف دادم و تحصیلات خود را در حیطه انرژی و مکانیک ادامه دادم.


وی افزود: اولین ایده خودروی آب سوز در سن 7 سالگی به ذهنم رسید که چرا ما به‌جای رفتن در صف بنزین در منزل این کار را انجام نمی‌دادیم و از شیر آب خودروی خود را تغذیه نمی‌کردیم.


جاسمی با اشاره به اینکه این ایده در ذهن من به فراموشی سپرده نشد و در دوران راهنمایی خواندن مباحث الکترونیک، هیدروژن و اکسیژن سبب شد به‌صورت جدی به دنبال این کاربرم، عنوان کرد: در همان دوران راهنمایی باوجود در دسترس نبودن اینترنت اطلاعات خود را کامل کرده و متوجه شدم که در دنیا حدود سال 1980 میلادی روی این موضوع تحقیق‌شده و به این فناوری دست‌یافته‌اند بااین‌وجود در سن 22 سالگی نتیجه گرفتم اما از طرح من استقبال نشد و علیرغم مراجعات زیاد به اساتید مختلف کسی به اختراع من بها ندادند.


استفاده از آب به‌عنوان سوخت فقط در خودرو کاربرد ندارد/ آب سوختی جایگزین همه سوخت‌های فسیلی


وی بابیان اینکه ایده خود را به یک محصول تبدیل کردیم، گفت: ذهنیت خود را به این موضوع محدود نکردم و به دنبال تولید برق و تولید گاز مصرف خانگی از آب رفتم و مقاله‌هایی با عنوان سوخت‌های فسیلی جای خود را به آب بدهید نوشته چراکه آب می‌تواند جایگزین هرگونه سوخت فسیلی شود.


این مخترع اهوازی با اشاره به اینکه ایده من از سن 22 سالگی به مدت 10 سال راکد ماند، گفت: همین اختراع 9 فناوری را در کنار خود دارد که همه اختراعات و ابداعات است، قبل از این اختراع سال 79 در حیطه ساختمانی اختراعی را ثبت اختراع کردم اما 9 ماه بعد از ثبت شدن آن به نام یکی دیگر ثبت شد که سبب ناامیدی من در ثبت اختراع شد و این اتفاق نشان از این دارد که قوانین در این مورد در کشور ما بسیار ضعیف و نیازمند تجدیدنظر است.


گرفتن پتنت‌های بین‌المللی راهی بهتر برای ثبت اختراع


جاسمی زرگانی خاطرنشان کرد: به دلیل اتفاقی که برای اختراع قبلی من افتاد اختراع خود را در کشور ثبت نکرده و تولید نکرده‌ام و به دنبال گرفتن پتنت های بین‌المللی هستم تا اختراعم از ارزش بالاتری برخوردار باشد.


وی بابیان اینکه من با داشتن مصاحبه‌های مختلف در رسانه‌های مختلف در دنیا اختراع را به نام خود ثبت کرده‌ام، گفت: هیچ‌کدام از اختراعات خود را در داخل کشور ثبت نکرده‌ام و نمونه اختراعات حدود 15 اختراع ازجمله ساخت موتور بدون سوخت، ساخت موتورپمپ آب بدون انرژی و.... را ساخته‌ایم اما هیچ‌کدام را ثبت نکرده‌ایم.


آب سوز کردن انقلابی در صنعت تکنولوژی جهان


این مخترع ایرانی با اشاره به اینکه حدود 15 تا 22 اختراع من وابسته به آب بوده یا آب سوز هستند، افزود: درجایی مثل کشتی، کارخانه و موتورسیکلت و هرجایی که سوخت‌های فسیلی می‌سوزد می‌تواند جای خود را به آب دهد و مقاله‌های خود را دراین‌باره به کشورهای مختلف ارسال کردم.


وی خاطرنشان کرد: استفاده زا آب به‌جای سوخت‌های فسیلی انقلابی در صنعت تکنولوژی جهان است چراکه کشورهای وابسته به نفت به فنا می‌رود و کشورهایی که توسعه‌یافته‌اند برای تولید انرژی و برق خود مجبور به استفاده از این تکنولوژی هستند و با این فناوری حرف اول را می‌توانیم در دنیا بزنیم.


جاسمی زرگانی در رابطه با چگونگی حمایت‌های تولیدکنندگان کشور از این طرح تصریح کرد: برای حمایت و تولید طرحم به چند تولید کنند خودرو مراجعه کردم که جزئیات طرح را از ما به‌طور کامل خواستند جهت بررسی که من قبول نکردم و برای ثابت کردن طرحم به دنبال گرفتن مجوزهای بین‌المللی رفتم.


وی در رابطه با نحوه کار کردن خودروی آب سوز، گفت: در این طرح با استفاده از آب به‌جای بنزین و گازوئیل در خودرو نیازی به تعویض کلیات خودرو نیست و با هزینه بسیار اندک این جابه‌جایی سوخت امکان‌پذیر است.


این مخترع اهوازی بابیان اینکه با ریختن 60 لیتر آب در مخزن سوخت خودرو 900 کیلومتر مسافت را در مدت 10 ساعت طی می‌کند، افزود: در هر یک لیتر بنزین، 29 مگاژول انرژی تولید می‌شود درحالی‌که با هر یک لیتر آب 96 مگاژول انرژی تولید می‌شود و خروجی این خودرو بخار است و هیچ‌گونه آلودگی محیط‌زیست به همراه ندارد.


جاسمی زرگانی تصریح کرد: نصب سامانه ما بر روی خودرو با برق 12 ولت، انرژی را تولید می‌کند و برای موتور ارسال می‌کند که با استفاده از آب پاک با مخلوط قرص خاص ما جهت مصرف خودرو به‌جای سوخت خودرو آغاز به کار می‌کند.


وی با اشاره به اینکه این کار بدون هرگونه تعویض یا دست‌کاری در زیرساخت سیستم خودرو انجام می‌شود، گفت: فقط با نصب سامانه‌ای بر روی خودروی شخصی که زمان نصب ان 45 دقیقه طول می‌کشد و تهیه کردن قرص شیمیایی ساخته‌شده و استفاده در باک بنزین خودرو به همراه آب خودروی شما روشن‌شده و کار می‌کند.


این مخترع ایرانی عنوان کرد: هزینه نصب سامانه در بازار با همکاری دولت 600 هزار تومان و بدون همکاری دولت 2 و نیم میلیون تومان هزینه می‌برد که بعد از نصب آن می‌توان با خرید قرص‌هایی باقیمت حداکثر 1000 تومان خودروی خود را آب سوز کرد.


وی گفت: موادی که در آب می‌ریزیم یک آنا لیزر است که خالصی و ناخالصی آب را به استاندارد موردنظر ما می‌رساند تا به محلول موردنظر ما برسد.


مخترع باید برای بشریت فعالیت کند/ ابداع من متعلق به بشریت است


وی بابیان اینکه ابداع من متعلق به من نیست بلکه متعلق به بشریت است، گفت: به دلیل اینکه از دید من ابداع یا اختراع متعلق به مردم است نه شخص، ابداعات خود را ثبت اختراع نمی‌کنم.


حمایت معنوی مهم‌تر از حمایت مادی است/ ما مشکل سرمایه نداریم


جاسمی زرگانی با تأکید بر اینکه جمله که کشور ما نخبه پرور نیست، تصریح کرد: در کشور ما مشکل مخترع از سوی حمایت‌کننده مشکل مجوز و معنوی است، ازلحاظ اقتصادی سرمایه و وضعیت خوبی داریم، فقط نیازمند حمایت معنوی هستیم، حتی تلاش در راستای دریافت استانداردهای بین‌المللی داریم تا فقط ابداع ما به دست مردم برسد و انتظار داریم ما را مانند واردکننده چینی در نظر بگیرید و بهایی حداقل به‌اندازه آن‌ها به ما بدهند.


وی بابیان اینکه مردم برای ما مهم هستند، تصریح کرد: به نظرم مخترعی که دغدغه مردم خود را داشته باشد در هرکجای دنیا باید در راستای تولید در کشورش برای همین مردم تلاش کند.


این مخترع ایرانی در رابطه با مشکلات سوخت‌های مختلف در خودرو گفت: استفاده از گازهای س ان جی به دلیل اینکه موتور خشک کار می‌کرد عمر موتور را پایین می‌آورد و در شرایط خاصی عملکرد خوبی ندارند و سوخت‌های فسیلی نیز تجمع رسوبات در سیلندر را به وجود می‌آید که سبب زنگ‌زدگی و خورندگی می‌شود اما در موتور خودروی آب سوز این اتفاق نمی‌افتد به دلیل اینکه سوخت ما سرعت و چگالی اشتعالش بالاتر از سوخت‌های فسیلی است و آلایندگی و خورندگی ندارد که با این شرایط حداقل عمر طبیعی موتور را حفظ می‌کند.


وی در رابطه با مدعیان اختراع خودروی آب سوز در سطح کشور، افزود: در ایران چندین مدعی دیگر برای ساخت خودرو با چنین قابلیت‌هایی وجود دارد که تا قبل از ما زمینه فعالیت خود را اعلام نکرده‌اند اما اخیراً مدعی این شده‌اند که مخترع خودروهای آب سوز هستند، من ادعایی ندارم اما چرا این افراد تا امروز این اختراع را رو نکرده‌اند.


استفاده از انرژی‌های نو، سودمند برای پیشرفت سیاسی و علمی در دنیا


این مخترع اهوازی با اشاره به اینکه معتقدم بیش از 5 درصد دنیا به فناوری آب‌دست نیافته‌ایم، تصریح کرد: کشورهای جهان سوم در رابطه با محیط‌زیست با ما درگیر هستند و سازمان کیوتو را تأسیس کردند و فشارهای اخیر مبحث آلاینده‌ها در کشورهایی مانند ایران را مطرح کردند که با استفاده از چنین اختراعاتی می‌توان این مشکلات را حل کرد.


وی خاطرنشان کرد: کشورهای جهان سوم 70 سال پیش سوخت‌های فسیلی را کنار گذاشته و زا انرژی‌های نو به‌ظاهر استفاده می‌کنند و در پشت‌صحنه از انرژی فسیلی استفاده می‌کنند، استفاده از فناوری هسته‌ای را برای ما منع کرده و تحریم و جریمه می‌کنند درحالی‌که خودشان از این فناوری‌ها استفاده‌های سیاسی و علمی بهره‌برداری می‌کنند.


جاسمی زرگانی گفت: دومین تولیدکننده گازهای گلخانه‌ای معرفی شدیم و کشورهای جهان سوم در رابطه با تولید گاز گلخانه‌ای به ازای هر مترمکعب 7 دلار غرامت از ما می‌گیرند و کشورهای اروپایی با بیا اینکه آلایندگی ندارم این هزینه را پرداخت نمی‌کنم.


وی اظهار داشت: هیدروژن یکی از خطرناک‌ترین و گازهای بی‌بو و بی‌رنگ است می­تواند با رسیدن به اکسیژن و با بهتر بگوییم به‌محض وارد شدن به هوای آزاد به انفجار مهیبی تبدیل شود و خسارت‌های جانی و مالی سنگینی را از خود بجای بگذارد اما من در اختراع خودکاری کرده‌ام که با رسیدن گاز هیدروژن به اکسیژن انفجار رخ نمی‌دهد.


تحصیلات دانشگاهی راهی برای شروع تحقیق و پژوهش/ تحصیل‌کرده‌های ما ازلحاظ علم کامل نیستند


این مخترع اهوازی با تأکید بر اینکه دولت باید به نخبگان و مخترعان توجه کند، بیان کرد: کشورهای غربی با نوشتن برخی کتاب‌ها که در دانشگاه‌های ما استفاده می‌شود، محققان ما ترجمه می‌کنند و تدریس می‌کنند به دنبال منحرف کردن افراد هستند.


وی عنوان کرد: فردی که دکترای یک‌رشته را دارد ازلحاظ علمی کامل نیست چراکه علم بیکران است و دوره‌هایی آکادمیک به ما آموزش می‌دهد چگونه به دنبال تحقیق و پژوهش و فناوری‌های نو برویم، دکترای فیزیک داشتن نشان از موفقیت شما نیست بلکه داشتن دکترا ابتدای فعالیت‌های پژوهشی فرد می‌تواند باشد.


جاسمی زرگانی بابیان اینکه در کشور ما عدم نخبه پروری وجود دارد، گفت: برای نخستین بار در خاورمیانه پیگیر عقد مجوز دانشگاه آموزش علوم و فنون انرژی‌های نو در ایران هستیم تا در این مرکز هر فردی که صاحب ایده باشد را سعی می‌کنم در موفقت و شناخت فناوری‌های نو به فرد کمک کنیم تا به محصول دست یابد و حتی اگر به نتیجه نرسد در حد انجام یک پروژه تحقیقاتی مفید بوده است.


وی بابیان اینکه در کشور ما نخبگان در بین مردم احترام، جایگاه معین و خوبی دارد، اما نیازهای مادی زیادی هم دارد، تصریح کرد: مخترع باید به دنبال ثبت محصولات با برند ایرانی و نام ایران باشد چراکه اگر از ایران فرار کنیم چه کسی در این مملکت زندگی کند.


این مخترع اهوازی بابیان اینکه اگر قرار باشد به کشورم خیانت کنم از کشورم می‌روم، گفت: به جامعه دانشگاهی پیشنهاد می‌کنم به افرادی که ادعایی دارند عناد نکنند چراکه این کار بزرگ‌ترین خیانت را به کشور می‌کنم و ندانسته سبب تخریب جامعه و کشور می‌شود.


منبع: علم و فناوری


انتهای پیام/

ارسال نظر