استاندارد ایمنی در معادن هیچگاه اجرایی نشدهاست
شهرام شریعتی عضو هیات رئیسه خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران، در گفتوگو با خبرنگار آنا با اشاره به اینکه معدنکاری در معادن کوچک اقتصادی نیست، اظهارکرد: یکی از بزرگترین لطمههایی که بخش معادن کوچک کشور بخاطر نبود بهرهوری و سودآوری متحمل میشود، کاهش سطح ایمنی برای جبران هزینهها بوده اما در معادن بزرگ کارشناسان HSE با دقت و نظارت بیشتری در معادن حضور دارند.
عضو هیات رئیسه خانه اقتصاد ایران ادامه داد: طبق ماده 40 آئیننامه اجرای قانون معادن، "عدم رعایت مقررات آئیننامه ایمنی و حفاظت در معادن میتواند باعث سلب صلاحیت معدنکار شود" اما نبود نظارتهای کافی به معادن باعث بروز بسیاری از مشکلات امروزی شده است.
دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران با انتقاد از اینکه استاندارد ایمنی در معادن هیچگاه اجرایی نشده، تصریح کرد: زمانی که قانون از سوی نهاد متولی یعنی وزارت صمت اجرایی نشود و معدنکار خرد الزامی برای این کار نبیند، خواهناخواه سراغ هزینه کرد در بخش ایمنی نخواهد رفت.
وی افزود: کمبود تجهیزات و امکانات ایمنی در معادن کوچک و عملکرد بازرسان وزارت صمت که معمولا در این معادن بازرسی و حتی حضوری ندارند، باعث افزایش ضریب خطر در معادن شده است.
شریعتی همچنین با انتقاد از اینکه استاندارد ایمنی در معادن هیچگاه اجرایی نشده،تصریح کرد: تمامی معادن روباز، زیرزمینی و ... دارای استانداردهای ایمنی و HSE هستند اما هیچکدام از این استانداردها رنگ اجرایی بهخود نمیگیرند زیرا نبود همین نظارتها باعث شده معادن کوچک چندان تمایلی به بحث اجرایی استانداردهای اجباری نداشته باشند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بطورکلی حوادثی که در بخش معدن کشور رخ میدهد تمامی این حوادث مربوط به بحث ایمنی نیست چرا که بخشی از مشکلات ناشی از طراحی ناصحیح روش کار، نواقص ماشین آلات، شرایط نامناسب فیزیکی، آموزش نیروی انسانی و محیط کار است.
انتهای پیام/