صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

اقدامات بن‌سلمان برای تضعیف خاندان «سعودی» به‌معنای تجزیه عربستان است/ تصمیمات ولیعهد سعودی نپخته است

کارشناس مسائل سیاست خارجی گفت: زمانی که بن سلمان به عنوان وزیر دفاع انتخاب شد تنها ۲۸ سال داشت و الان نیز سی و یکی دو ساله است بنابراین فردی جوان و بی تجربه است.
کد خبر : 232973

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، محمد مرندی، کارشناس مسائل سیاست خارجی، در خصوص موج بازداشت‌ها در عربستان سعودی گفت: عربستان سابقه طولانی تاریخی ندارد و برخلاف ایران و ترکیه و مصر و حتی عراق و سوریه ساختار حکومتی این کشور براساس یک خانواده است.


وی افزود: از این رو شاید بتوان گفت عربستان شبیه کشور لیبی است، چون در لیبی نیز وقتی قذافی حذف شد این کشور چند قطعه شد در حالی که علی رغم تلاش‌های غرب و برخی کشورهای منطقه برای تجزیه عراق و سوریه امروز شاهد آن هستیم که تمامیت ارضی و هویت سوریه و عراق حفظ شده است.


مرندی با بیان اینکه هویت سوری و عراقی با قوت باقی مانده، اما عربستان کشوری به نام یک خانواده است، گفت: در عربستان اگر یک خانواده تضعیف شوند چه بسا مناطق مختلف کشور از هم فاصله بگیرند و کشور به سمت تجزیه پیش برود.


این کارشناس مسائل سیاست خارجی با تاکید بر اینکه محمد بن سلمان از ضعف تجربه و عملکرد پخته رنج می‌برد، گفت: وی در زمانی که به عنوان وزیر دفاع انتخاب شد تنها ۲۸ سال داشت و الان نیز سی و یکی دو ساله است بنابراین فردی جوان و بی تجربه است و فرق بزرگی که بین وی و پدرانش وجود دارد این است که بن سلمان از بدو تولد ثروتمند بوده بنابراین امثال او در حباب‌های خود زندگی می‌کنند و چندان با واقعیات کشور و جهان آشنا نیستند.


وی تصریح کرد: با این شرایط بعید به نظر می‌رسد از اطرافیان بن سلمان کسی جرات یادآوری واقعیت‌های تلخ را به او داشته باشد و این خود در شیوه تصمیم گیری وی تاثیر زیادی دارد وچه بسا برای کسب قدرت دست به هر اقدامی بزند.


مرندی شاهد این ادعا را حرکت‌های غیر منتظره بن سلمان در منطقه دانست و یادآور شد: اقدامات عربستان مثل جنگ اخیر یمن که این کشور را به سرعت به سمت ورشکستگی می‌برد رفتار نامناسب با قطر و رفتار غیرعادی با سعدحریری از نمونه‌های این اتفاق است تا جایی که غرب که همواره سعی می‌کرد رفتار غیرعادی آل سعود را بپوشاند در مقابل رفتار احمقانه با حریری دست خالی بود و قادر به دفاع از آل سعود نبود.


این کارشناس مسائل سیاست خارجی گفت: با وجود اینکه اطلاعات کاملی از داخل عربستان نداریم، اما با توجه به عملکرد منطقه‌ای این جوان، می‌توان نتیجه گیری کرد که احتمالا رفتار وی در داخل کشور با رقبا نیز عقلانی نبوده است و همین بازداشت‌های گسترده را تنها چند ساعت بعد از تشکیل کمیسیون ضد فساد صورت داد نشان می‌دهد روی این تصمیمات خیلی فکر نشده است.


وی تصریح کرد: با این حساب این طور نبوده که چند ماه پیش این کمیسیون تاسیس و بعد از گذشت مدتی بازداشت‌ها شروع شود این نشان دهنده تصمیم گیری شتاب زده و غیرعقلانی مسئولان عربستان است.


مرندی در خصوص برخورد عربستان با حریری نیز گفت: حریری تنها چند روز قبل به عربستان می‌رود و بدون ایجاد مشکل دوباره به کشور خود برمی گردد و چند روز بعد به عربستان احضار می‌شود و این اتفاقات رخ می‌دهد.


این کارشناس مسائل سیاست خارجی ادامه داد: در خصوص بازداشت‌های صورت گرفته نیز باید گفت این بازداشت‌ها در هتلی انجام می‌شود که یک هفته قبل کنفرانسی در مورد سرمایه گذاری در آن برگزار شد و سرمایه گذاران تا هفته قبل به عنوان مدعو به این هتل دعوت می‌شدند، اما در این هفته شاهد آن هستند که سرمایه گذاران بزرگ عرب به هر دلیلی در آن هتل بازداشت و نگهداری می‌شوند.


وی در پایان خاطرنشان کرد: با این حساب در آینده کسی به دنبال سرمایه گذاری در عربستان نیست و برعکس همه ثروت‌ها به سرعت از این کشور خارج می‌شوند و عربستان با این اقدامات منطقه را آبستن تحولات اساسی کرده است.


منبع: دانشجو


انتهای پیام/

ارسال نظر