صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۷ - ۲۴ آبان ۱۳۹۶
مدیرعامل بانک خون بندناف رویان:

ثبت 100 هزار نمونه خون بند ناف تا سال آینده/ آغاز خدمات پالپ دندان از ابتدای سال 97

مدیرعامل بانک خون بندناف رویان عنوان کرد: تا پایان سال ۹۶، میزان نمونه‌های خون بند ناف به ۹۰ هزار نمونه خواهد رسید و در سال ۹۷ به باشگاه بانک‌های صد هزار نمونه‌ای می‌پیوندیم.
کد خبر : 232382

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر مرتضی ضرابی، مدیر مرکز بانک خون بند ناف در نشست خبری که به مناسبت روز جهانی خون بندناف، گفت: سلول‌های بنیادی قدرت تکثیر طولانی مدت دارد و می‌تواند به سلول‌های دیگر تمایز پیدا کنند. مغز استخوان، خون محیطی و خون بند ناف و جفت از منابع خون ساز سلول‌های بنیادی هستند.


وی افزود: حجم خون در بند ناف ۸۰ تا ۲۰۰ میلی لیتر است که در این مقدار ۶۰۰ میلیون تا ۲ میلیارد سلول بنیادی وجود دارد که بعد از به دنیا آمدن نوزاد، به فاصله ۵ تا ۱۰ دقیقه می‌توان خون بند ناف را جمع‌آوری کرد و براساس تطابق ژنتیکی از آن برای درمان بیماری‌ها با منشا خونی استفاده کرد.


مدیر مرکز بانک خون بندناف گفت: حجم خون در نمونه‌های ذخیره شده ۱۶۰ سی سی در هر نمونه است. هر نمونه خون بند ناف ۳۵ تا ۴۰ هزار یورو در کشورهای خارجی هزینه دارد که این هزینه در ایران کاملا کاهش یافته است و خدماتی در قبال آن به متقاضیان ارائه می‌شود.


وی یادآور شد: خون بندناف در بانک عمومی به صورت رایگان و خصوصی با پرداخت هزینه‌هایی از سوی خانواده‌ها ذخیره می‌شود و در تانک‌های ذخیره سلول در نیتروژن مایع و در دمای -۱۹۶ درجه نگهداری می‌شود.


عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان در ادامه گفت: در دنیا ۷۵۰ هزار نمونه در بانک‌های عمومی و سه میلیون نمونه در بانک‌های خصوصی ذخیره شده که از این تعداد ۳۵ هزار نمونه مورد پیوند قرار گرفته است.


به گفته ضرابی، طبق استاندارد می‌توان تا ۲۵ سال نمونه‌های خون بند ناف را نگهداری کرد.


وی با توجه به ذخایر نمونه‌های خون بند ناف در کشور، اظهار کرد: در حال حاضر ۱۵ هزار نمونه در بانک‌های عمومی و ۸۵ هزار نمونه در بانک خصوصی خون بندناف ذخیره سازی شده است.


ضرابی با بیان اینکه از ابتدای امسال ۱۳ هزار نمونه ذخیره کرده‌ایم، ادامه داد: از این تعداد اطلاعات ژنتیکی ۵۶ هزار نمونه مشخص شده که از ۵۷ درصد نمونه‌های ارزیابی شده در بانک خصوصی، امکان و اجازه اهدا وجود دارد؛ همچنین ۴۰ نمونه از کشورهای امارات و اقلیم کردستان در مراکز بانک خون بندناف ذخیره سازی شده است.


وی اظهار کرد: ما توانسته‌ایم با کشورهای عمان، لبنان، آذربایجان، عراق و غیره تفاهم نامه‌هایی منعقد تا خدمات خون بند ناف را به آنها ارائه کنیم.


مدیر مرکز بانک خون بند ناف گفت: ۴۶ درصد نمونه‌های ذخیره شده از خون بند ناف دختر و ۵۴ درصد پسر است؛ همچنین ۱۴ درصد این نمونه‌ها حاصل زایمان‌های طبیعی و ۸۶ درصد آنها حاصل سزارین است.


ضرابی با بیان اینکه ۲۹ دفتر نمایندگی بانک خون بندناف در سراسر کشور ایجاد شده است گفت: ۲۳۰ بیمارستان در سراسر کشور با این مرکز همکاری دارند.


وی اظهار کرد: میزان آلودگی نمونه‌ها به کمتر از نیم درصد کاهش یافته است.


آغاز خدمات پالپ از ابتدای سال 97


عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان با اشاره به استفاده از پالپ دندان‌های شیری در کودکان، یادآور شد: معمولا دندان‌های شیری کودکان که می‌افتد، از محل خروج دندان شیری می‌توان سلول‌های بنیادی را در راستای درمان برخی بیماری‌های خونی به کار گرفت.


وی خاطرنشان کرد: در پایان سال ۹۶ یا ابتدای سال ۹۷، خدمات پالپ دندان را ارائه می‌کنیم. در حال حاضر به شکل آزمایشگاهی نمونه‌ها جمع آوری شده ولی برای ارائه خدمات نیاز به انجام تحقیقات بیشتری داریم.


ضرابی با توجه به پوشش بیمه‌های نمونه‌های ذخیره شده، عنوان کرد: اگر نمونه‌ای مورد پیوند قرار گیرد تا ۵۰ میلیون تومان از خدمات بیمه‌ای برای پیوند می‌تواند استفاده کنند.


وی افزود: طی سه چهار سال گذشته بیش از صد پیوند در کشور انجام شده که از این تعداد ۲۰ پیوند توسط بانک خون بند ناف انجام گرفته است.


عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان خاطرنشان کرد: تا پایان سال ۹۶، میزان نمونه‌های خون بند ناف به ۹۰ هزار نمونه خواهد رسید و در سال ۹۷ به باشگاه بانک‌های صد هزار نمونه‌ای می‌پیوندیم.


وی ادامه داد: هزینه‌های پیوند در خارج از کشور با خون بند ناف ۳۰۰ تا ۴۰۰ دلار است که در ایران ۴۰ تا ۵۰ میلیون هزینه دارد اما بخشی از این میزان توسط هیات امنای ارزی و بخشی از آن بیمه و غیره تامین می‌شود که در نهایت ۷-۸ میلیون تومان توسط خانواده پرداخت می‌شود.


کمبود مراکز پیوند در کشور


وی بیان کرد: تعداد مراکز پیوند با خون بند ناف برای درمان بیماری‌های منشا خونی در کشور کم است اما امیدواریم با تلاش وزارت بهداشت در توسعه این مراکز، شاهد استفاده خون بند ناف در راستای درمان بیماری‌ها باشیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
سعیدامیرخانی
17:17 - 1397/11/08
دوست دارم اینده بچه ام تضمین باشه
سعیدامیرخانی
17:14 - 1397/11/08
به گواه همه دوستان واشنایان کار درستیه .اینده بچه ام تضمینی شده اس