صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۰ - ۲۴ آبان ۱۳۹۶

موتور اتمی و چتر نجات جدید ناسا برای نخستین مسافران مریخ

ناسا به‌تازگی وسایل کاربردی جالبی را برای نخستین مسافران مریخ طراحی کرده است که از جمله آنها می‌توان به موتور هسته‌ای و پاراشوت اشاره کرد.
کد خبر : 232208

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از DailyMail، موتور هسته‌ای که «کیلو‌پور» نام دارد، با استفاده از یک راکتور اورانیوم به اندازه یک رول دستمال توالت قادر به تولید گرما است. سپس یک موتور استرلینگ انرژی گرمایی را به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کند، طرز کار این سیستم مانند موتور ماشین است.



این تکنولوژی می‌تواند برای بیش از 10 سال متوالی یک تا 10 کیلووات برق تولید کند. میانگین مصرف ساعتی یک خانوار در آمریکا پنج کیلووات انرژی است.


آزمایش‌ها در نوامبر شروع شده است و تا اوائل سال بعد نیز ادامه خواهد داشت. ناسا با همکاری وزارت امنیت ملی انرژی آزمایش‌های ارزیابی این تکنولوژی را انجام خواهد داد. برنامه آزمایش کیلو‌پور نشان خواهد داد که آیا این تکنولوژی آماده پرواز فضایی است یا خیر.


لی میسون، تکنیسین مقر ذخایر انرژی ناسا، در این باره گفت: «مدل‌های تحلیلی را بررسی خواهیم کرد تا دریابیم که سخت‌افزار چقدر خوب کار می‌کند. یک واحد تقسیم قدرت فضایی می‌تواند تغییرات عظیمی ایجاد کند. دیگر نگران تامین انرژی فضانوردان نخواهیم بود».


چتر نجات


ناسا همچنین قصد دارد تا سال 2020 یک مریخ‌نورد دیگر به مریخ بفرستد و دانشمندان برای کاهش سرعت برخود فضاپیما به سطح سیاره سرخ، یک چتر نجات مخصوص طراحی کرده‌اند. به گفته ناسا، این چتر نجات مرحله آزمایشی را با موفقیت گذرانده است.



ماه گذشته، راکتی از مرکز پرواز والوپ در ویرجینیا به اتمسفر بالایی فرستاده شد و محموله‌ای را با چتر نجات به پایین فرستاد. محموله سالم به سطح زمین رسید و چتر نجات ماموریت را با موفقیت به اتمام رساند.


مترجم: هانا حیدری



انتهای پیام/

ارسال نظر