صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۵ - ۲۴ آبان ۱۳۹۶
در کرسی آزاداندیشی واحد تهران شمال بررسی شد

اشتغال زنان آری یا خیر

فرصت‌ها و تهدیدهای اشتغال زنان در قالب کرسی آزاداندیشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
کد خبر : 232200

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، این نشست با حضور اعضای موافق و مخالف در دو گروه دو نفره فرصت‌ها با حضور دکتر لاله فرهنگ متین و دکتر فریبا مصلحی و گروه تهدیدها، با حضور دکتر رضوان موسوی ندوشن و دکتر لیدا سلیمی با داوری دکتر رخشاد حجازی در سه فصل برگزار شد.


دکتر متین در گروه فرصت‌ها با تبیین جایگاه با کرامت زنان و شروط عدم مغایرت آن با شرع و فرهنگ حاکم بر جامعه، حق انتخاب شغل را برای بانوان محفوظ دانست و با طرح مثالی درباره نقش مثبت دانشگاه آزاد اسلامی در اشتغالزایی بانوان سخنان خود را کامل کرد.


دکتر مریم مصلحی با تعریفی از اشتغال به بررسی وضعیت بازار کار زنان پرداخت و مهمترین فرصت‌های حضور زنان شاغل را افزایش درآمد سرانه از طریق کاهش بار تکفل، کاهش فقر و کاهش نابرابری‌های اجتماعی معرفی کرد.


دکتر سلیمی در گروه تهدیدها با تشریح تاریخچه شکل‌گیری حقوق زنان با ورود به موضوع عدالت استحقاقی به جای عدالت مساواتی درباره اشتغال تمام وقت و نامناسب زنان که موجب کمرنگ شدن روابط همسران و روابط مادر و فرزند، کم شدن صله رحم و افزایش سن ازدواج بانوان مطالبی توضیحاتی بیان کرد.


سخنران بعدی گروه تهدیدها، دکتر موسوی ندوشن بود که با توجه به ساعات کم حضور بانوان شاغل در منزل در مقایسه با بانوان خانه دار از مخاطرات تربیتی بویژه در سه سال اول کودکی سخن گفت و این امر را موجب اثرات فیزیولوژیک، افزایش استرس، افزایش ناباروری و زیاد شدن فاصله سنی بین مادران و فرزندان در میان خانم های شاغل قلمداد کرد.


در بخش جمع بندی، دکتر حجازی به عنوان داور این نشست گفت: «برخلاف آن چه که در اسناد بالادستی بین المللی، تحت عنوان برابری جنسیتی به عنوان یکی از شاخصهای 17 گانه توسعه پایدار آمده است، کارشناسان حاضر در این نشست قائل به برابری جنسیتی نبوده و دقیقا به خاطر تفاوتهای فیزیولوژیک و روحی زنان به دنبال طرح مطالبات بانوان شاغل برای کاهش تهدیدها، افزایش فرصت‌ها و تبدیل تهدیدها به فرصت‌ها هستند.»


سخنرانی کوتاه دکتر کیانوش فتحی مسئول کانون بسیج استادان واحد تهران شمال، پخش نماهنگ از بیانات مقام معظم رهبری در ارتباط با نقش زنان در کار و پاسخ به سوالات حاضرین از دیگر بخش های این نشست دو ساعته بود.


کرسی آزاد اندیشی با موضوع «اشتغال زنان:فرصت ها و تهدید ها» در قالب نقد و نظر به همت کانون بسیج استادان واحد تهران شمال و همکاری معاونت دانشجویی فرهنگی این واحد دانشگاهی در سالن اجتماعات دانشکده مدیریت و علوم انسانی برگزار شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر