اثربخشی استاد و دانشجو موجب نشاط علمی می شود/ تشویق و ترغیب استادان دانشگاه آزاد اسلامی در مناطق محروم
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در این نشست استادان و کارکنان به بیان مسائل و مشکلات خود پرداختند. دکتر میرزاده پس از شنیدن نظرات و پیشنهادهای مطرحشده، با تأکید بر اهمیت جایگاه دانشجویان، گفت: دانشجویان عنصر محوری و کلیدی در دانشگاه آزاد اسلامی هستند چراکه حمایتهای آنان و خانوادههای فرهیختهشان، باعث توسعه این دانشگاه شد.
وی تأکید کرد: دانشجویان از سوی خانوادههایشان نزد ما به امانت سپردهشدهاند، به همین خاطر باید با کرامت با آنان برخورد و حقوقشان حفظ شود.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی بابیان اینکه دانشجویان و استادان از عناصر مهم دانشگاه آزاد اسلامی هستند، گفت: همواره سعی کردهایم هیچ تضییع حقی صورت نگیرد. به همین خاطر تمامی پروندههای ارتقای استادان که به سازمان مرکزی ارسال میشود، ظرف مدت کوتاهی مطابق با آییننامههای وزارت بهداشت و وزارت علوم، به آنها رسیدگی میشود. میتوان گفت حتی یک پرونده وجود نداشته که از روی تعمد مورد بررسی قرار نگرفته باشد.
میرزاده همچنین از برنامهریزی برای تغییر سیلابس دروس و کتابهای مرجع خبر داد و گفت: تلاشهایی در این زمینه، در شورای عالی برنامهریزی وزارت علوم و دانشگاه آزاد اسلامی شروعشده و معاونت آموزشی دانشگاه نیز در حال پیگیری این موضوع است.
وی بابیان اینکه باید قدردان زحمات استادانی باشیم که در مناطق محروم به فعالیت مشغولاند، اظهار کرد: بدون هیچگونه اغراق باید بگویم استادانی که در استانهای محروم کشور فعالیت میکنند، از جایگاه و ارزش بالاتری
میرزاده همچنین از برنامهریزی برای تغییر سیلابس دروس و کتابهای مرجع خبر داد و گفت: تلاشهایی در این زمینه، در شورای عالی برنامهریزی وزارت علوم و دانشگاه آزاد اسلامی شروعشده و معاونت آموزشی دانشگاه نیز در حال پیگیری این موضوع است. |
برخوردارند به همین دلیل از هیات رییسه دانشگاه درخواست میکنم تدبیری برای تشویق و ترغیب آنان اندیشیده و ضریب افزایشی در حقوقشان اعمال شود.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی همچنین از برنامهریزی برای ارائه تسهیلات به اعضای هیات علمی این دانشگاه خبر داد و گفت: طی رایزنیهای انجامشده با بانکها، در حال حاضر وام 60 میلیونی ارزانقیمت در اختیار اعضای هیات علمی قرار داده میشود.
دکتر میرزاده با اشاره به وجود شخصیتهای بزرگ علمی و فرهنگی استان خراسان جنوبی مانند پرفسور گنجی گفت: پیشنهاد میکنم از محل اعتبارات فرهنگی، بودجهای برای معرفی و شناسایی این شخصیتها تخصیص داده شود.
وی همچنین در پاسخ به درخواست اعضای هیات علمی این استان مبنی بر ایجاد نشاط علمی در دانشگاه خاطرنشان کرد: بزرگترین نشاط برای دانشجویان و استادان این است که به مؤثر بودن نقش خود در جامعه واقف شوند. قطعاً اثربخشی استاد و دانشجو موجب نشاط آنان میشود.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی همچنین به موضوع ایجاد نشاط دینی در دانشگاهها اشاره کرد و گفت: حجاب برای همه اعم از زنان و مردان یک ضرورت به شمار میرود، اما بهتر است دانشگاهیان قبل از داشتن حجاب، از عفاف برخوردار باشند چراکه دانشگاه جایگاه افراد عفیف و باوقار است.
دکتر میرزاده با اشاره به رونمایی از نخستین خودروی هیبریدی دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند، گفت: این خودرو با ویژگیهای منحصربهفردی که دارد، میتواند طرحی برای تأسیس یک شرکت دانشبنیان باشد.
وی بابیان اینکه یکی از بزرگترین گرفتاریهای کشور در حال حاضر کشمکشهای سیاسی است که باعث دوقطبی شدن جامعه شده، افزود: دانشگاه محلی است که باید به توسعه کشور کمک کند به همین خاطر باید از چالشهای سیاسی به دور باشد.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به سند علم و فناوری ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، گفت: طبق سند چشمانداز 1404، باید 50درصد از تولید ناخالص ملی از طریق فعالیتهای اقتصاد دانشبنیان تأمین شود. به همین خاطر رسالت سنگینی بر عهده همه دانشگاهها ازجمله دانشگاه آزاد اسلامی نهاده شده است.
در این جلسه دکتر مجتبی علوی فاضل، معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی، نیز به ارائه توضیحاتی در مورد نقلوانتقال استادان و اعضای هیات علمی پرداخت و گفت: اعضای هیات علمی مشروط به انجام تعهدات خود، از حداقل 50 درصد بورسیه برخوردار خواهند شد و بخشنامه آن نیز بهتمامی استانها ابلاغشده است.
طه هاشمی: تأسیس دهکده دکتر گنجی، در دستور کار
دکتر طه هاشمی معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این نشست با اشاره به اهمیت بزرگداشت شخصیتهای علمی و فرهنگی کشور، گفت: معرفی مفاخر و شخصیتها در سطح ملی، منطقهای و بینالمللی، ازجمله برنامههای معاونت فرهنگی است. به همین خاطر تأسیس دهکده دکتر گنجی (یکی از مفاخر علمی این استان) در دستور کار قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به برخی هجمههای صورت گرفته علیه فعالیتهای فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: از واحدها درخواست میکنم به دلیل ترس از ایجاد چنین هجمههایی، فعالیتهای فرهنگی خود را متوقف نکنند.
در ادامه هاشمی در زمینهٔ تأسیس شرکتهای دانشبنیان در حوزه علوم انسانی و هنر، اجرای طرح استاد معتمد و برگزاری همایشهای سبک زندگی در دوره مدیریت جدید به ارائه توضیحاتی پرداخت.
بر اساس این گزارش، یکسانسازی حقوق اعضای هیات علمی با دانشگاههای دولتی، بسترسازی برای ایجاد رقابت یکسان و ارتقاء کیفیت، بازگشت نشاط علمی به دانشگاهها، توجه به بورسیه و نقل و انتقال استادان، توسعه تحصیلات تکمیلی، بازنگری در سرفصل دروس، اصلاح هرم هیات علمی و ایجاد عدالت ازجمله مطالبات استادان در دیدار با دکتر میرزاده بود.
انتهای پیام/