صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۱ - ۲۴ آبان ۱۳۹۶
آنا بررسی می‌کند:

نگاهی به آثاردانشجویان برگزیده دانشگاه آزاد در بیست‌وچهارمین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی

اختتامیه بیست‌وچهارمین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی دوشنبه در دانشگاه تهران برگزار شد و با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد.آثار پنج نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی نیز در بین 38 اثر برگزیده این جشنواره به چشم می‌خورد.
کد خبر : 231822

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا: بیست و چهارمین دوره جشنواره کتاب سال دانشجویی دوشنبه هفته جاری، با معرفی نفرات برگزیده به کار خود پایان داد. در این دوره از جشنواره 780 اثر به دبیرخانه ارسال و پس از داوری و حذف آثار فاقد شرایط در مجموع 660 اثر شامل 437 اثر تالیفی و 223 ترجمه‌ای به مرحله اصلی رقابت وارد شدند تا در 6 گروه مورد طبقه‌بندی و ارزیابی قرار بگیرند.


در آیین اختتامیه این جشنواره در مجموع 38 نفر به عنوان برگزیده و شایسته تقدیر انتخاب شدند که 4 نفر از آنها از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی هستند. دانشگاه آزاد اسلامی با 119 اثر نظر فراوانی تعداد آثار ارسالی بعد از دانشگاه‌های دولتی در رتبه دوم قرار گرفت. یکی از دانشجویان دانشگاه آزاد واحد تهران مرکزی نیز به عنوان مولف پرکار جشنواره معرفی شد. در ادامه این گزارش به بررسی آثار دانشجویان برتر دانشگاه آزاد می‌پردازیم:



محرک توسعه شهری الزامات و رویکردها؛ کتاب برگزیده هنر و معماری


امین ابراهیمی دهکردی دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان در رشته شهرسازی است که سه عنوان کتاب، دو مقاله ISI، 6 عنوان مقاله علمی ترویجی در کارنامه علمی خود دارد. وی برای کتاب «محرک توسعه شهری الزامات و رویکردها» در بخش گروه «هنر و معماری» برگزیده شد.



کتاب دهکردی برای تبیین رویکرد محرک توسعه شهری نوشته شده است، این رویکرد از مهم‌ترین مباحث حوزه شهرسازی و توسعه پایدار در عصر کنونی است که رهیافتی جدید و مناسب را به سوی توسعه پایدار شهری نوید می‌دهد. با افزایش روزافزون عرصه‌های ناکارآمد و فرسوده شهری، همچنین افت منزلت اجتماعی، اقتصادی و نابسامانی‌های کارکردی و کالبدی عرصه‌های تاریخی که به افت شدید کیفیت محیط شهری می‌انجامد، ضرورت توجه به این مناطق را بیش از پیش نموده است. این کتاب با تاکید بر این موضوع مهم به بیان مبانی و الزامات این رویکرد، آخرین دیدگاه‌های بین‌المللی و همچنین معرفی نمونه‌های موفق پرداخته است.



فرهنگ سوگ شیعی؛ برگزیده بخش ویژه فرهنگ عمومی و آسیب‌های اجتماعی


در بخش ویژه جشنواره محسن حسام مظاهری، نویسنده ده عنوان کتاب و پژوهشگر اجتماعی است. وی هماکنون در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات در رشته جامعهشناسی مسائل ایران مشغول به تحصیل دوره دکترا است. مظاهری، برای کتاب «فرهنگ سوگ شیعی» در بخش گروه «فرهنگ عمومی و آسیب‌های اجتماعی» برگزیده شد.



«فرهنگ سوگ شیعی» ویراست نخست از دانش‌نامه‌ای تخصصی و میان رشته‌ای با موضوع شناخت و معرفی روشمند و علمیِ آیین‌ها و رسوم عزاداری و مقولات مرتبط با آنها است. نگارش این دانش‌نامه از پاییز 1389 آغاز شده و تا کنون قریب به شش سال استمرار یافته است. تحقیق و نگارش این مداخل را 43 نویسنده و پژوهشگر با هدایت شورای علمی متشکل از دبیران گروه‌های شش گانه‌ ادبیات، تاریخ، جغرافیای فرهنگی، دین، هنر و مردم‌شناسی (به ترتیب آقایان دکتر جبار رحمانی، دکتر مسلم نادعلی‌زاده، دکتر سعید طاووسی مسرور، پیمان اسحاقی، مهدی مسائلی و مظفر پاسدار شیرازی) بر عهده داشته و سرویراستاری و مدیریت پروژه برعهده محسن حسام مظاهری بوده است. تمرکز اصلی این دانش‌نامه، بر مقوله عزاداری مذهبی شیعیان در کشورهای مختلف (با تاکید ویژه بر ایران) است و موضوعاتی که مستقیم یا با واسطه به این مقوله مرتبط می‌شوند.



جغرافیای شهری؛ کتاب شایسته تقدیر در شاخه جغرافیا


علی قاسمی دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات در رشته جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری، سابقه نگارش و چاپ چهار عنوان کتاب و پنج عنوان مقاله علمی- پژوهشی در کارنامه خود دارد. وی با ترجمه کتاب «جغرافیای شهری» در شاخه «جغرافیا» برگزیده شد.





کتاب قاسمی، مطالعه جغرافیایی از شهرنیشنی و حوزه‌های شهری است. در واقع در جغرافیای شهری، در یک طرف جغرافیای سیستماتیک و در سمت دیگر جغرافیای ناحیه‌ای قرار دارد. کتاب از سوی دو مؤلف برجسته حوزه علمی جغرافیای شهری (پروفسور تیم‌ هال و هدر پارت) تدوین شده است. کتاب شامل سیزده فصل است. هدف کتاب بررسی مسائل و موضوع‌های مهم و اساسی شهرها از دیدگاه جغرافیای شهری و ارتقای سطح دانش مخاطبان حوزه‌های شهری، به ویژه دانشجویان، مدیران و برنامه‌ریزان شهری، است.



طراحی و ساخت چرخ‌دنده هیپوئیدی؛ کتاب شایسته تقدیر شاخه مهندسی مکانیک


حمید جلیلی رائی دانشجوی رشته مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد جاسب است. از وی دو عنوان کتاب و هفت عنوان مقاله کنفرانسی منتشر شده و در بیست‌وچهارمین جشنواره کتاب ملی سال دانشجوییبرای کتاب «طراحی و ساخت چرخ‌دنده هیپوئیدی» در شاخه «مهندسی مکانیک» برگزیده شد.



در مقدمه این کتاب آورده شده است: چرخ‌دنده در آینده یکی از عوامل مهم صرفه‌جویی بشر در کنترل زمان خواهد بود. عوامل سبب‌ساز استفاده از چرخ‌دنده، «انتقال قدرت»، «نسبت سرعت دورانی معین بین دو محور انتقال دهنده و انتقال گیرنده» و همچنین «امکان بهره‌ بردن از حرکت زاویه‌ای» است. منظور از طراحی چرخ‌دنده‌های هیپوئیدی، به‌دست آوردن پارامترهای اولیه طراحی و سپس محاسبه ابعاد و به‌دست آوردن هندسه چرخ‌دنده بر پایه این پارامترها و نیز محاسبه نیروها و تنش‌های وارد بر چرخ‌دنده و هم‌چنین انتخاب مواد مناسب بر مبنای تنش‌های موجود و تنش تسلیم مواد است. پارامترهای مورد نیاز برای طراحی در واقع پارامترهایی هستند که بر مبنای گشتاور وارده و نسبت به چرخ‌دنده می‌توان آنها را به کمک نمودارها و جداول موجود تخمین زده و برپایه آنها سایر ابعاد هندسی چرخ‌دنده را محاسبه کرد.



آرش رستمی؛ مؤلف پرکارترین مولف جشنواره بیست و چهارم


آرش رستمی دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی در رشته مهندسی عمران است و سابقه پژوهشی نگارش و چاپ نوزده عنوان کتاب، بیست مقاله ISI و دو مقاله علمی- پژوهشی را در کارنامه علمی خود دارد.


وی در این بخش با ارائه کتاب‌های «مقدمه‌ای بر روش اجزا محدود و حل مسائل با نرم‌افزار اجزا محدود»، «سازه‌های تیری»، «تحلیل غیر خطی و طراحی لرزه‌ای سازه‌های بتن مسلح»، ‌«مرجع راهنمای کاربرد متلب در تحلیل اجزا محدود»، «تحلیل اجزا محدود و بهینه‌سازی مدل با استفاده از اباکوس و متلب»، «دستنامه مدیریت پروژه‌های عمرانی و ساختمانی» مولف پر کار شد.


لازم به ذکر است فراخوان این دوره از جشنواره در فروردین امسال با امکان حضور همه دانشجویان دانشگاه‌های سراسر کشور و طلاب مولف و مترجم کار خود را آغاز کرد. جشنواره دارای سه بخش اصلی ویژه و جنبی است که در بخش اصلی شرکت‌کنندگان آثار خود را در 6 گروه علوم پایه، علوم کشاورزی و منابع طبیعی، هنر و معماری، فنی و مهندسی، علوم پزشکی و دامپزشکی و علوم انسانی به دبیرخانه جشنواره ارسال کردند.


انتهای پیام/

ارسال نظر