صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۶ - ۲۳ آبان ۱۳۹۶
از سوی شورای اسلامی اروپا و سازمان کنفرانس اسلامی

هفت اعلامیه درباره حقوق بشر اسلامی صادرشده است

استاد رشته حقوق، محقق و پژوهشگر حقوق بشر دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند گفت: در اعلام موازین اسلامی بیش از هفت اعلامیه درباره حقوق بشر اسلامی از سوی شورای اسلامی اروپا و سازمان کنفرانس اسلامی صادر شده است.
کد خبر : 231728

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر مرتضی عبدی در گفتمان حقوق بشر سیر تکامل شکل‌گیری تحولات حقوق بشر در عرصه بین المللی که با حضور دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند برگزار شد با توجه به احادیث و روایات قرآنی بیان کرد: «در قرآن کریم سوره (حدید آیه 25) آمده است (لقد ارسلنا رسلنا بالبینات و انزلنا معهم الکتاب والمیزان لیقوم الناس بالقسط، رسولان خود را با دلایل روشن فرستادیم و با آنها کتاب (آسمانی) و میزان شناسایی حق از باطل وقوانین عادلانه )نازل کردیم تا مردم قیام به عدالت کنند.»


وی افزود: «ایده حقوق بشر در دوره‌های بسیار طولانی از تاریخ بشریت مطرح بوده و حداقل شکل‌گیری آن محصول تمدن غربی نیست. »


این استاد پژوهشگر و محقق حقوق بشر گفت: «برخی از نویسندگان تاریخ حقوق بشر را به دو هزار سال قبل از میلاد نسبت می‌دهند. البته تاریخ گذشته بشریت حکایت از سلطه خودخواهانه افراد و طبقات قوی بر افراد و طبقات ضعیف اجتماعی داشته و کرامت انسانی همه افراد محترم شمرده نمی‌شد و در عوض نظام طبقاتی در بسیاری از جوامع بر قرار شده بود. در عین حال همواره در طول تاریخ مبارزاتی نیز در راستای عدالت خواهی و ظلم‌ستیزی برای حمایت از حقوق اساسی انسانها انجام پذیرفته است.»


عبدی افزود: «تعلیم پیامبران الهی از حضرت آدم (ع)تا حضرت خاتم(ص)به فرمان خداوند اقامه قسط و عدل را وظیفه خود بشر اعلام داشته است. در تعلیمات همه ادیان ابراهیمی آزادی، برابری و برادری به چشم می‌خورد. عدم تبعیض نژادی، زبانی، قومی و طبقاتی در اسلام به طور خاص مورد تاکید قرار گرفته است و جای شبهه ای وجود ندارد.»


وی در مورد دکترین امنیت انسانی بیان کرد: «امنیت را ملی نمی‌دانند بلکه انسانی می دانند که اگر امنیت افراد رعایت شود امنیت همه رعایت خواهد شد اما در امنیت حاکمان امنیت نظامی خواهد شد ولی برای افراد امنیت فردی در نظر گرفته می شود. یعنی اگر حق های مردم در نظر گرفته بشود وحکومت حق مردم را در نظر بگیرد امنیت ایجاد خواهد شد.»


انتهای پیام/

ارسال نظر