صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یادداشت جوان / سید‌عبدالله متولیان

آقای رئیس‌جمهور! 100 روز گذشت الوعده وفا

درباره هر یک از وعده‌های رئیس‌جمهور، بی‌صبرانه و مشتاقانه در کنار مردم، در انتظار استماع گزارش 100 روزه ایشان از میزان تحقق این وعده‌ها هستیم.
کد خبر : 231633

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، صد روز پیش جناب آقای روحانی در بهارستان و در حضور نمایندگان ملت برای دومین بار سوگند یاد کرد که به وعده‌های انتخاباتی خود عمل کند. او قول داد که سالانه بیش از 900 هزار شغل ایجاد کند، فقر و کارتن‌خوابی و کودکانِ کار را به‌کلی برچیند و د‌هها وعده دیگر.
روحانی در مراسم تنفیذش نیز از انقلاب اقتصادی سخن گفت تا فقر را به‌طور کامل از جامعه ایران ریشه کن کند. او گفت: «تلاش دولت بر آن است تا مردم به حقوق خود دست یابند. ریشه کن شدن فقر و از بین رفتن فساد حق مردم است؛ مهار تورم، رشد اقتصادی و سربلند شدن ایران در محافل بین‌المللی، دستیابی به بازارهای منطقه و جهان، رشد فضای آزاد و معنوی، دسترسی آسان به اطلاعات، برابری در مقابل قانون، داشتن آینده‌ای مطمئن، اظهار نظر و گفت وگو، دانستن و در جریان امور کشور قرار گرفتن، همه حق مردم است. ». در صدمین روزِ آغاز به‌کار رسمی دولت دوازدهم و در آستانه گزارش 100 روزه‌ رئیس‌جمهور، بجاست مروری بر برخی از مهم‌ترین وعده‌های انتخاباتی ایشان منطبق با مشکلات اصلی جامعه و انتظارات به‌حق مردم داشته باشیم:
1 - فقرزدایی؛ «به مردم قول می‌دهم که در دولت دوازدهم فقر مطلق در ایران برای همیشه رخت بر بندد! » (سفر انتخاباتی به خرم‌آباد - 24/2/96)
2 - بهبود وضعیت رفاهی و افزایش سه مرحله‌ای درآمد 8 تا 10 میلیون نفر از دهک‌های پایین کشور. !
(بیانیه برنامه‌های اقتصادی دولت یازدهم برای چهار سال آتی. )
3 - توانمندسازی و حمایت از روستاییان در سرفصل‌های مسکن، درآمد و اشتغال!. (بیانیه برنامه‌های اقتصادی دولت یازدهم برای چهار سال آتی. )
4 - افزایش یارانه دهک‌های پایین: «...یارانه دهک‌های پایین باید بیشتر شود. نظام تأمین اجتماعی عادلانه باید برقرار شود. » (سفر انتخاباتی به اهواز - 26/2/96)
5 - توسعه بیمه و افزایش مستمری مددجویان و حقوق بازنشستگان و کارمندان با توسعه بیمه برای مردم!. (سفر انتخاباتی به خرم آباد - 24/2/96)
6 - مقابله با افزایش تحریم‌ها؛ «برخی ناراحتند که تحریم‌ها لغو شده، ما اجازه نمی‌دهیم تحریم‌ به کشور برگردد!. » (سفر انتخاباتی به اردبیل - 27/2/96)
7 - افزایش صادرات ایران: «آنچه در گذشته بود، بازار واردات برای دنیا بود. اگر می‌خواهید ایران بازار واردات برای جهان باشد، به دیگران رأی بدهید! اگر می‌خواهید مرکز صادرات باشیم، راه اعتدال را برگزینید !» (سفر انتخاباتی به ساری- 256/2/96)
8 - بهبود فضای کسب و کار و رفع موانع اشتغال مردم ! (سفر انتخاباتی به ساری- 25/2/96)
9 - ایجاد و توسعه زنجیره تولید و اشتغال از طریق توسعه گردشگردی و جذب 9 میلیون گردشگر در حوزه‌های سلامت، تفریحی، مذهبی و... !!(بیانیه برنامه‌های اقتصادی دولت یازدهم برای چهار سال آتی. )
10 - طرح کارورزی و اشتغال جوانان (کاج)!. (بیانیه برنامه‌های اقتصادی دولت یازدهم برای چهار سال آتی. )
11 - تعامل سازنده با جهان و رفع کلیه تحریم‌ها! (سخنان روحانی در ورزشگاه آزادی- 23/2/96)
12 - آزادی بیان و انتقادپذیری؛ «باید شفاف‌سازی شود، رسانه‌ها باید حرف بزنند و جلوی آنها را نگیریم. باید بگذاریم رسانه‌ها حرف بزنند !» (مناظره سوم انتخاباتی- 22/2/96)
13 - نوسازی و بهینه‌سازی حمل و نقل و استفاده بیشتر از خطوط ریلی و بهسازی خودرو‌های ناوگان حمل و نقل کشور و... (سخنان روحانی در گفت و گوی ویژه خبری - 14/2/96)
14 - فراجناحی عمل کردن و انتخاب همکاران خود از میان احزاب و گروه‌ها و جناح‌های مختلف!
15 - پایین آوردن سن مدیریت و جوانگرایی در دولت و به‌کارگیری زنان در جایگاه وزارت و... ! (سخنان روحانی پس از ثبت نام- 25/1/96)
16 - توزیع سهام عدالت به 50 میلیون ایرانی، که برای دو دهک اول، معادل ارزش 2 میلیون تومان! و برای بقیه حدود یک میلیون تومان! ثروت اولیه ایجاد می‌کند و ارزش آتی آن تابع عملکرد اقتصاد است. (بیانیه برنامه‌های اقتصادی دولت یازدهم برای چهار سال آتی. )
17 - ایجاد نظام جامع تأمین اجتماعی؛ «یکی از اهداف دولت دوازدهم ایجاد نظام جامع تأمین اجتماعی است !» (مراسم تنفیذ 12/5/96)
18 - ریشه کن کردن فقر مطلق؛ «دولت دوازدهم اولویت اصلی خود را ریشه‌کن کردن کامل فقر مطلق از جامعه ایران می‌داند. » (مراسم تنفیذ 12/5/96)
19 - تولید و اشتغال: «اولویت اصلی دولت دوازدهم افزایش تولید و اشتغال است. » (مراسم تنفید 12/5/96)
20 - ایجاد یک انقلاب اقتصادی؛ بر مبنای سیاست‌های کلی نظام به ویژه سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و اصل 44 قانون اساسی. (مراسم تنفیذ 12 / 5 / 96)
البته آقای رئیس‌جمهور علاوه بر وعده‌های فوق، دهها وعده مهم دیگر نظیر «محیط امن و آزادی برای اینکه منتقدان بتوانند حرف خود را بزنند»، «مبارزه با فساد و قبول نداشتن هیچ خط قرمزی جز مبارزه با فساد»، «حفظ وحدت ملی و انسجام اسلامی»، «پاسخگویی را وظیفه خود دانستن»، «فراخوانی مدیران لایق برای اداره کشور»، «عذرخواهی صریح از مردم به‌خاطر اشتباهات»، «رعایت شایسته سالاری در انتخاب وزیران و مدیران»، «تشکیل دولت ادب و اخلاق»، «پرهیز از دولت خودشیفته و تمرکزگرا»، «باور به ناتوی فرهنگی و داشتن برنامه برای مقابله با آن»، «حل چالش‌های اشتغال و نابرابری استان‌ها»، «افزایش قدرت خرید مردم»، «ایجاد امنیت روانی برای مردم»، «حل مشکلات صندوق‌های بازنشستگی»، «رفع آسیب‌های اجتماعی و تهدیدهای امنیتی» و «جلوگیری از فرسایش سرمایه اجتماعی» به مردم داده است.
و اینک اگر چه هر یک از وعده‌های رئیس‌جمهور بر اساس آمارها و شواهد و قرائن قابل تحلیل و ارزش‌گذاری است اما به دور از هر گونه تحلیل و پیش‌داوری در باره هر یک از وعده‌های ایشان (که 35 مورد از آنها در این نوشتار آمده) در کنار مردم، بی‌صبرانه و مشتاقانه در انتظار استماع گزارش 100 روزه رئیس‌جمهور از میزان تحقق این وعده‌ها بوده و بررسی و قضاوت دقیق را به بعد از گزارش ایشان موکول کرده و معتقدیم مردم به عنوان صاحبان اصلی کشور و انقلاب بهترین داوران در این زمینه هستند.


منبع: جوان


انتهای پیام/

ارسال نظر