صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۳۹ - ۲۲ آبان ۱۳۹۶
استاد پژوهشگاه زلزله‌شناسی ایران تاکید کرد:

مردم به شایعات در خصوص زلزله کرمانشاه توجه نکنند/ وقوع این زلزله طبیعی بوده‌است

شایعات مختلفی در خصوص زلزله کرمانشاه از جمله اینکه این زلزله در نتیجه یک انفجار هسته‌ای یا نظامی بوده یا پیش‌لرزه‌ای از زلزله بزرگتری است یا اینکه چنین زلزله‌ای پیش از این، پیش‌بینی شده بوده، در فضای مجازی در حال دست به دست شدن است، اما واقعیت در خصوص این شایعات چیست؟
کد خبر : 231518

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر مهدی زارع، استاد پژوهشگاه زلزله‌شناسی ایران، در یادداشتی در خصوص «شایعات بی‌اساس و دروغ که حتما بابد نسبت به آنها بی اعتنا بود و از بازنشر آنها اجتناب کرد» نوشت:


اول) شایعه و دروغ که زلزله طبیعی نبوده، و حاصل از انفجار (اتمی؟ هسته ای؟ نظامی؟) بوده (بی‌پایه و اساس است، چرا که هزاران دستگاه لرزه نگاری این زلزله طبیعی را ثبت کرده‌اند، اگر انفجار بود در دقایق اولیه از سوی تمام مراکز بین المللی زلزله شناسی اعلام می شد که این اتفاق انفجار بوده نه زلزله طبیعی) .


دوم) شایعه و دروغ که این زلزله توسط سازمان زمین‌شناسی آمریکا (یا مرکز لرزه نگاری آمریکا که اساسا معلوم نیست کجا هست!؟) چهارسال قبل در 2013 پیش‌بینی شده بود یا جاها یا افراد دیگری این زلزله را پیش‌بینی کرده‌اند و از قبل اعلام کرده بودند، بی پایه است، چرا که ما نه در ایران و نه در هیچ جای دنیا روشی مخفی و پنهانی برای پیش‌بینی زلزله یا هیچ پدید طبیعی دیگر نداریم.


سوم) شایعه و دروغ که زلزله اصلی در ساعت آینده در نیمه شب رخ خواهد داد، بی پایه است، چرا که زلزله را برای رخداد در زمانی دقیق کسی تا کنون در هیچ جای دنیا پیشبینی دقیق بر مبنای زمان، مکان و اندازه دقیق نکرده است، روشهای منتشر نشده و مخفی نیز مبنای بحث علمی نیستند و ضمنا اعلام رخداد یک زلزله احتمالی با بزرگای بیش از 5 نمی تواند صحت پیش بینی وقوع زمینلرزه با بزرگای 7.2 تلقی شود)


چهارم) شایعه دروغ که زلزله امواجی ناشناخته داشته و با گسلی منطبق نیست، بی پایه است. چرا که چنین رویدادی لرزه نگا‌شت‌های شفاف و شاخته شده ثبت شده در ایران و سایر نواحی جهان داشته است.


پنجم) شایعه دروغ که زلزله مهتر در شهرهای دیگر رخ خواهد داد، بی پایه است، چرا که این اتفاق مربوط به پهنه رومرکزی، پهنه خمیدگی جبهه کوهستان زاگرس و پهنه گسله ذهاب است، بنابراین اینکه زلزله چون در تهران و تبریز حس شده، موجب تحریک گسل‌های تهران و تبریز و سایر شهر ها خواهد شد مطلقا بی پایه است.


انتهای پیام/

ارسال نظر