صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۶ - ۱۹ بهمن ۱۳۹۳

دزدی در دریا! حلزون‌هایی که ژن‌های جلبک را می‌دزدند + ویدئو

مطالعات جدید دانشمندان نشان می‌دهد که حلزون سبز دریایی همانند یک گیاه از نور خورشید تغذیه می‌کند و ماه‌ها به این صورت زندگی می‌کند. دانشمندان کشف کردند که این حلزون ژن جلبکی را که از آن تغذیه می‌کند را می‌دزدد و به همین دلیل می‌تواند فرآیند فتوسنتر را همانند یک گیاه انجام دهد.
کد خبر : 2314

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از ABC، نخستین شواهد مربوط به این جانور دریایی را زمانی به دست آوردند که روی کروموزوم‌های این حلزون سبز دریایی مطالعه کردند و ژن‌هایی را در بدن آن یافتند که مربوط به جلبک‌هایی که این حلزون از آنها تغذیه می‌کند.


این ژن‌ها به حلزون عجیب‌وغریب امکان می‌دهد که به صورت متداوم با استفاده از فرآیند فتوسنتز، خود را تغذیه کند.


اما مهم‌تر از این مسئله، نتیجه‌ دیگری است که این دانشمندان از مطالعه حلزون سبز دریایی گرفته‌اند. آنها دریافته‌اند که ژن‌ می‌تواند از یک گونه چند سلولی به جانور دیگری منتقل می‌شود. این مسئله می‌تواند راهگشایی برای ژن‌درمانی به منظور درمان برخی بیماری‌ها در انسان باشد.


سیدنی پیرس، استاد دانشگاه مریلند در این خصوص گفت: «سوال اساسی اینجاست که آیا یک حلزون دریایی نمونه زیستی مناسبی برای الگوبرداری به منظور درمان انسان است؟ به احتمال زیاد خیر. اما درک مکانیزم انتقال ژن می‌تواند در آینده ما را در زمینه کاربرد داروها راهنمایی کند».


این تیم تحقیقاتی از یک تکنیک تصویربرداری پیشرفته برای تایید این موضوع استفاده کردند که ژن از جلبک «ووشریا لیتوریا» به کروموزم حلزون «الیسیا گلوروتیکا» منتقل می‌شود.


این ژن‌ آنزیمی را می‌سازد که عملکرد فتوسنتر مصنوعی موسوم به «کلروپلاست» را موجب می‌شود. کلروپلاست، سبزدیسه یا دیسه‌هایی دارای سبزینه هستند که در سیتوپلاسم یاخته‌های گیاهی یافت می‌شود. سبزدیسه‌ها به امواج مختلف طیف نوری حساسند و با استفاده از سبزینه خود انرژی فوتون‌ها را به مولکول‌های شیمیایی تبدیل می‌کنند.



در سال 1970 بود که دانشمندان کشف کردند این حلزون سبز دریایی کلروپلاست را از جلبک ووشریا لیتوریا می‌دزدد و آن را در سلول‌های گوارشی خود اضافه می‌کند.


جالب اینجاست که زمانی که کلروپلاست در سلول‌های این حلزون جا می‌گیرد، این جانور دریایی می‌تواند تا 9 ماه عمل فتوسنتز را انجام دهد و این مدت خیلی بیشتر از مدتی است که خود جلبک می‌تواند فتوسنتز کند.


فرآیند فتوسنتز کربوهیدرات و چربی‌هایی را تولید می‌کند که حلزون را تغذیه می‌کند.


مترجم: نسترن صائبی


دانلود فایل صوتی

انتهای پیام/

برچسب ها: جلبک ژن فتوسنتز
ارسال نظر