صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۰۷ - ۲۹ آبان ۱۳۹۶
رئیس پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه در گفت‌وگو با آنا؛

ایران در روند مذاکرات آستانه، روسیه و ترکیه را با خود همراه کرده‌است

رییس پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه گفت: ایران از ابتدا تاکنون موضع بی‌طرفی را در بحران‌های منطقه اتخاذ کرده و خواسته است با اتخاذ سیاست‌های با ثبات و اصولی، از حجم تاثیرات منفی القا شده از سوی حکام عرب حوزه خلیج فارس در زمینه نقش موثر ایران در منطقه بکاهد.
کد خبر : 230747

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا: دولت آمریکا به بهانه مبارزه با تروریسم و همچنین به ادعای واهی کمک تسلیحاتی ایران به برخی گروه‌های منطقه‌ای که نسخه آمریکایی دیکته‌های حکام عرب منطقه است، تصمیم دارد ساز و کاری را برای مقابله با ایران بیابد و در این راستا استقرار سامانه ضد موشکی در عربستان سعودی به‌عنوان یکی از گزینه‌های دونالد ترامپ مطرح شده است.


در این راستا کشورهای حاشیه جنوبی و خلیج فارس و در راس آن‌ها عربستان سعودی و امارات درصدد این هستند تا با تفرقه افکنی میان متحدان ایران در لبنان و سوریه طرح خود را برای مقابله با نفوذ ایران در منطقه دنبال کنند.


کیهان برزگر، رییس پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه در پاسخ به سوال آنا درباره تاثیر سیاست خارجه ایران بر کشورهای منطقه گفت: «در وضعیت کنونی منطقه موضوع مبارزه با تروریسم مهم است. در این راستا نقش پویای سیاست خارجی ایران در برقراری ثبات از سویی و مبارزه با توطئه‌های تفرقه افکنانه بسیار حائز اهمیت است.


لبنان و سوریه به‌عنوان دو متحد اصلی سیاست‌های ایران در منطقه به‌شمار می‌روند، سیاست‌هایی معتدل و خواهان ثبات و صلح که با همراهی دولت‌های دیگری همچون عراق، روسیه و ترکیه نیز مواجه شده است. برزگر با تاکید بر این موضوع، می‌افزاید: «ما اکنون در فضای سیاسی منطقه در یک توازن قوا قرار داریم و سعی کرده‌ایم که درباره اصول همکاری در زمینه‌های مبارزه با تروریسم تلاش داشته باشیم.»


این تحلیلگر امور سیاسی درباره رایزنی‌های طرف‌های ضامن آتش‌بس در سوریه در قالب مذاکرات آستانه گفت: «در مذاکرات آستانه که برای حل بحران سوریه انجام شده است، ایران به‌عنوان موتور محرک روسیه و ترکیه را با خود همراه کرده است و این سه کشور برای مبارزه با تروریسم تاکید دارند. علاوه بر این، مذاکرات حل بحران سوریه در آستانه قزاقستان راه را باز کرده است تا در زمینه مبارزه با تروریسم پیشرفت‌هایی در منطقه به وجود آید.»


پژوهشگر سابق دانشگاه هاروارد تاکید کرد: «ایران از ابتدا تاکنون موضع بی‌طرفی را در بحران‌های منطقه اتخاذ کرده و خواسته است تا با اتخاذ سیاست‌های باثبات و اصولی، از حجم تاثیرات منفی القاءشده از سوی حکام عرب حوزه خلیج فارس در زمینه نقش موثر ایران در منطقه بکاهد.»


گفت‌وگو از: مجتبی اسماعیلی


انتهای پیام/

ارسال نظر