اجرای مجدد قانون «حدود صنفی» برای برخی مشاغل
به گزارش گروه اقتصادی آنا از روابط عمومی اتاق اصناف ایران، سعید درخشانی رئیس اتحادیه سوپرمارکتداران استان تهران گفت: زمانی که این قانون به مرحله اجرا درآمد، برای برخی صنوف مانند سوپرمارکت اتفاق خوبی بود. به این دلیل که تعداد صنف های سوپرمارکت در شهرهای مختلف به خصوص تهران زیاد است. هر زمان فردی احساس می کرد قسمتی از منزل خود را می تواند به عنوان خواربارفروشی استفاده کند، به راحتی مجوز فعالیت خود را دریافت می کرد. اما زمانی که قانون حدود صنفی اجرا شد، برای صنف های اتحادیه سوپرمارکت اتفاق خوبی بود که باعث افزایش درآمد افراد شد.
وی ادامه داد: این قانون اما برای برخی صنوف تفاوت چندانی نداشت؛ مانند صنف پخت حلیم و آش ، کله پزی، جگرکی و … به این دلیل که صنوف همگنی نیستند و قاعدتا هیچ صنفی از آنها در فاصله های کوتاه به دوتا تبدیل نمی شود. اما سوپرمارکت ها این امکان را دارند که حتی در فاصله های کم نیز به تعداد زیادی تبدیل شوند. حالا خواسته ما این است که قانون حدود صنفی حداقل برای برخی مشاغل مانند سوپرمارکت ها، لبنیاتی و عطار و سقط فروش بازگردد. بازگشت قانون حدود صنفی نه تنها به افراد برای کسب درآمد بیشتر کمک می کند، بلکه از سودجویی برخی افراد نیز جلوگیری می کند.
لازم به ذکر است که تا سالهای نه چندان دور بر اساس قانون حفظ حریم صنفی میان واحدهای صنفی با فعالیت یکسان، باید فاصله جغرافیایی مناسبی رعایت میشد و تنها تعداد خاصی از هر صنف میتوانستند در یک محله از شهر یا شهرستان فعالیت کنند.
از طرفی حذف حدود حریم صنفی در برخی از نقاط موجب ایجاد رقابت ناسالم و بروز تخلفات صنفی شده است؛ به عقیده فعالان بازار، این دستورالعمل نه تنها کارساز نیست بلکه باعث از بین رفتن امنیت شغلی بسیاری از کسبه شده و موجب گسترش کسب و کار کاذب، کاهش اشتغالزایی و رقابت ناسالم شده و لطمه سنگینی به اقتصاد میزند؛ با حذف این قانون موانع ایجاد بنگاههای فعال هر یک از حوزههای صنفی از میان میروند که ممکن است بسیاری از این بنگاهها در یک خیابان و با فواصلی کوتاه از یکدیگر ایجاد شوند و هیچ منعی برای فعالیت آنها وجود ندارد.
انتهای پیام/